USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TPAO Genel Müdürü Bilgin: 2022 yılında hedef günde 65 bin varil petrol

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, 'Yeni yıl düşüncesince şimdiden hedef belirledik. Batman alanında 50 bin varil kazanmak gibi gayrı bölgelerle baş başa günce petrol üretimini 65 bin varile çıkarmayı planlıyoruz. 150 kontrol kuyusuyla t

TPAO Genel Müdürü Bilgin: 2022 yılında hedef günde 65 bin varil petrol
09-12-2021 10:18
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, "Yeni yıl düşüncesince şimdiden hedef belirledik. Batman bölgesinde 50 bin varil kazanmak kabil öbür bölgelerle baş başa günce petrol üretimini 65 bin varile çıkarmayı planlıyoruz. 150 kontrol kuyusuyla topu topu zamanların en efdal sondajına da ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. 

Batman'daki petrol alanlarında araştırmalar karşılayıcı TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, DHA'ya konuştu. Sınırdaki dünkü petrol kuyularının TPAO'nun dünkü istihsal sahaları olacağını tamlayan Bilgin, "Petrol aramasını elden karalarda yürüttüğümüz ortak çalışkanlık adına görmüyoruz. Son devirde 8'i Akdeniz kazanmak kabil Karadeniz ile baş başa yekûn 16 kükremek kuyusunu başarıyla tamamladık. Karadeniz ve Sakarya'da doğal taş yağı lambası lambası alanlarında aşırı ehemmiyetli doğal taş yağı lambası lambası keşifleri gerçekleştirildi" sanarak konuştu.

Bilgin, 2021'de karada ülkenin petrol rezervlerine 60 milyon varil sakınma ilaveten yardım sağladıklarını söyledi. Bilgin "Yeni yıl düşüncesince şimdiden hedef belirledik. Batman bölgesinde 50 bin varil kazanmak kabil öbür bölgelerle baş başa günce petrol üretimini 65 bin varile çıkarmayı planlıyoruz. 150 kontrol kuyusuyla topu topu zamanların en efdal sondajına da ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

'BATMAN'DA GÜNLÜK ÜRETİM 42 BİN VARİL'

TPAO'nun Batman bölgesinde bu yıl günce üretiminin 42 bin varile ulaştığını kaydeden Melih Han Bilgin, "Batman'da elbette Türkiye tarihinin rekorları kırılıyor. Günlük 42 bin varil üretimi yapıldığını söylüyorum. Batman'da dünkü yılda dünkü hedeflerimiz var, günce 50 bin varil idmansız petrol planlıyoruz. Günlük üretimde 2022 yılında günde yegâne başına Batman bölgesinin 50 bin varil üretilmesinin yanı esna öbür bölgelerimizle bu arada yekûn günce üretimimizi 65 bin varile çıkararak cumhuriyet tarihin rekorlarını gelecek yıl kırmayı hedefliyoruz. İnşallah aramalarda göstereceğimiz başarılarla halkımıza da bu müjdeleri veririz" sanarak konuştu.

'HER KARIŞ TOPRAKTA GÖREV YAPMAYA HAZIRIZ'

Güvenlik güçlerinin ve devletin erdemli gayreti ve koordinasyonuyla rastgele çeşitli faaliyeti sakıncasız ortak halde ika olanağı bulduklarını tamlayan Bilgin, şunları söyledi:

"Değişik gerekçelerle kontrol yapılmayan, çalışkanlık gösterilmeyen yerlere bizim esas boşluk açımız; Türkiye Cumhuriyeti'nin rastgele karış toprağında bizlere maruz rastgele rolü hazırlamaya hazırız. Dolayısıyla esasta iri ortak kararlılıkla evcil idarelerle, evcil birimlerle, mülki idarelerle, düzenlilik birimlerimizle, polisimizle, askerimizle ve jandarmamızla iri ortak eş güdüm içinde henüz ilk gidilmemiş nice alana gidip, petrol aramacılığı yaptık ve bunlardan ehemmiyetli neticeler aldık."

'ŞEHİT ESMA ÇEVİK KUYUSUNDA GÜNDE 700 VARİL'

Batman'da Şehit Esma Çevik kuyusunda günde kısaca 700 varil petrolle aşırı kalifiye 35 APİ gravite ile Türkiye Petrolleri'ne yardım sağlamaya bitmeme ettiğine ayraç fail Bilgin, "Esma Çevik-2 ve Esma Çevik-3 kuyuları da planlamaya alındı, yaklaşan devirde bu alanda bu kuyular da kazılacak. Şehit Yılmaz Özgenar kuyusunu görüşme ettik, bu kuyunun gene üretime alınabilmesi düşüncesince hesabına kimi icraat yapılacak" dedi.

Başarının izleme ile geldiğini vurgulayan Bilgin, "Türkiye'nin ulusal erke ve beyaz zehir politikasıyla çizili ortak strateji, sahadaki yürütüm proses içinde yayarak, uygulayarak yapıyoruz. Cesaret aramada, cesurluk üretimde, cesurluk dünkü sahalara gitmede, cesurluk dünkü teknolojileri kullanmakta, cesurluk dört başı mamur bu neticeleri üreten ortak büyülü lügat varsa, onun altını yemek istiyorum ki; cesarettir" sanarak konuştu.

'TOPLAM KUYU SAYISI 100'Ü GEÇECEK'

Cumhuriyet tarihinde müesses en iri kontrol kampanyasını karada başlattıklarını dile getiren Melih Han Bilgin, şöyleki bitmeme etti:

"Yeni yılda kısaca 150 kontrol kuyusuyla topu topu zamanların en efdal sondalama miktarına ulaşmayı planlıyoruz. Arama ve belirleme kuyuların toplamı 2022 yılında 100'ü geçecek. 2021 yılında ülkemizin petrol rezervlerine 60 milyon varil dünkü sakınma ilaveten karada yardım sağladık. Tabii yaptığımız keşifler bunun haricinde bakılmış olduğu zaman, denizde aşırı iri evren ölçeğinde ortak sezinleme yapıldı. Birlikte değerlendirildiğinde büyüyen Türkiye'nin, büyüyen Türkiye Petrolleri henüz dünkü keşiflerde henüz da konumu güçlendirecek ve gelişecek."

'TPAO HEM KARADA HEM DENİZDE ÇALIŞTI'

Petrol aramacılığını elden karalarda yürüttükleri çalışkanlık adına görmediklerini özetleyen Bilgin, "Son devirde 8'i Akdeniz'de kazanmak kabil 8 tanesi de Karadeniz'de 16 dip kükremek kuyusu başarıyla bitirildi. Kuyuların hepsinde yer bilimsel hedeflere ulaşıldı. Hepsi hesaplı bütçesi içinde iri tasarruflarla kazıldı. Çok şükür, ortak kazayla yahut ortak maddesel kayıpla karşılaşılmadı. Karadeniz ve Sakarya doğal taş yağı lambası lambası dalında aşırı ehemmiyetli doğal taş yağı lambası lambası keşfiyle anons etmiş durumdayız. Türkiye Petrolleri lazım karada gerekse denizde yürüttüğü faaliyetlerle ortak dört başı mamur adına esasta çalıştı. Bu çerçevede hem Karadeniz'de hem karalarda, Batman'da Esma Çevik ile Mahmut Yılmaz Özgenar kuyumuzla bu arada ve öbür dünkü yürüttüğümüz bölgelerde çalışmalarımızla bu arada rastgele göreve hazırız. Türkiye'nin rastgele yerinde, rastgele göreve, anbean hazırız" ifadelerini kullandı.

'JEOLOJİK YAPIYI ESKİYE GÖRE DAHA İYİ TANIYORUZ'

Havadan gravite mıknatısi data kaydetme emek harcamaları yaptıklarını da hatırlatan Bilgin, şunları söyledi:

"Sonuçlar elbette ki rastlantısal değil. Havadan gravite mıknatısi emek harcamaları yaptık. Bölgenin hem düzenlilik şartları, hem yer bilimsel yapısı, topografyası jeofizik çalışmalarını dah etmek düşüncesince aşırı makul değil. Dolayısıyla göz boncuğu yer bilimsel verimimizin bulunmadığı noktalarda açıktan adi irtifayla gravite mıknatısi data kaydetme çalışmalarıyla bu arada iri ortak veriye nail olduk. Bu icraat esasta ortaya koyduğumuz muvaffakiyet ve ortaya çıkan başarılar veriye dayanan, bilgiye dayanan, bilime müstenit yöntemlerin sonuçlarıdır. Şunu aşırı şen söyleyebiliriz; çağ Türkiye'nin jeofizik yapısını, Güneydoğu Anadolu'nun jeofizik yapısı ve Türkiye'nin petrol bölgelerinin jeofizik yapısını eskiye mucibince henüz dobra tanıyoruz."

'SINIRDAKİ KUYULAR ÜRETİM SAHALARI OLACAK'

Sınırda dünkü kuyuların da açılacağına yer veren Bilgin, "Sınırda yürüttüğümüz dünkü icraat var. Bu çalışmaların ehemmiyetli bölümü Şırnak ili içinde küsurat Şehit Esma Çevik, Atak ve Kasrık kuyusu. Üç kuyumuz var. Bunlar görülmemiş alanlar ve keşifle sonuçlanmış kuyulardır. Bu kuyular, Türkiye Petrolleri'nin dünkü istihsal sahaları olacak. Yeni Esma Çevikler, dünkü Ataklar ve dünkü Kasrik kuyuları kazılacak. Kasrık-2-3, Şehit Esma Çevik 2-3-4, ardı da gelecek" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler