USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Toprak Razgatlıoğlu: 'Dünya şampiyonu olursak babama hediye etmek istiyordum'

2021 Dünya Superbike Şampiyonası'nı zirvede tamamlayarak iri ortak başarıya imza atan Toprak Razgatlıoğlu, “Şampiyon olursak babama hediye etmek istiyordum. Benimle yıllardır aşırı uğraştı. Benden aşırı o inandı şampiyon olacağıma. Kendisi bunu yaşayamadı, göremedi” d

Toprak Razgatlıoğlu: 'Dünya şampiyonu olursak babama hediye etmek istiyordum'
23-11-2021 15:14

Endonezya'da planlı Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 sezonunu şampiyon kendisine mütemmim Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu içi İstanbul Beşiktaş'ta mevcut ortak otelde matbuat toplantısı düzenlendi. Toplantıya şampiyon sporcunun yanında ulusal motosikletçi ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu ile Yamaha Motor Avrupa Asfalt Yarışları Müdürü Andrea Dosoli ve baş döndürücü sayıda çağrılı katıldı.

Kenan Sofuoğlu: “Toprak'ın gün yazmasını istiyordum”
Toplantının açım konuşmasını önleyen Kenan Sofuoğlu, Toprak'ın başarısının Türkiye'de duyulmasının ve ölçüm görmesinin menfaatlerini gururlandırdığını belirtti. Sofuoğlu, “Benim kariyerimde 5 evren şampiyonluğu yaşadığım devirde daima Red Bull ile beraberdim. 2009'da Red Bull ile ortak aşama attık. Artık canlı sporcuları bu ülkeden çıkartmamız gerekiyor. Çok da arzu vardı. Sakarya'da ortak eliminasyon yaptık. ‘Türkiye'de bu işe kıstak vermiş aileler, çocuklarını getirsin' dedik. Özellikle çağırma ettiğimiz sporcular vardı. Toprak da bunlardan biriydi. Orada Red Bull sporcusu kendisine seçtik Toprak'ı. Uzun seneler iş verdi. Türkiye'de baş döndürücü bilinmedi ama Toprak'ın baş döndürücü destekçisi vardı. Daha sonradan her insanın beni eleştirdiği ortak değişmeyen verdik. Türkiye bu şampiyonluklara doydu. ‘Türkiye'nin eksiği bulunan Superbike şampiyonluğu düşüncesince ego seni yetiştireceğim' dedim. Ben Toprak'ın gün yazmasını istiyordum. 2018 senesinde evvel kere evren şampiyonasında başlama aldı. ‘Geleceğin Türk evren şampiyonu' demiştim. Şimdi şampiyon kendisine gün yazdı. Çok şükür Endonezya'da başarıya ulaştık. Dünya'da baş döndürücü müstehap ortak sportmen biçimine geldi. Toprak'ı Endonezya yahut İtalya'da tanıdık derece Türkiye'de Toprak'ı tanımıyorlar. Her şeyin en iyisini doğruluk ediyor. Çok hürmetkâr ortak sporcu. Önümüzde etraflıca seneler var. 10 sene Türkiye'yi temessül edecek ortak sporcu” ifadelerini kullandı.

Toprak Razgatlıoğlu: “Kolay ortak mevsim olmadı”
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto Teşkilatı ve Türkiye Motosiklet Federasyonu'na teşekkürname fail Toprak Razgatlıoğlu da, “2012'de Kenan Sofuoğlu Red Bull kanatlarının altında müntehabat yapılmıştı. Oradan sonradan Rookies Cup'a doğruluk kazandım ve gittim dü sene elimden geldiğince en dobra pozisyonlarda bitirmeye çalıştım. Çok dobra ortak mevsim geçmedi. Daha sonradan Kenan ağa Avrupa şampiyonasının akıbet yarışına katılmamı sağladı. Orada ortak numara oldum. 2015'te Kenan ağabeyle yarışlara gitmeye başladık. Birbirimizi henüz dobra tanıdık. Kendisi dünya, ego de Avrupa şampiyonu olmuştum. Benim hayalim 600 cc‘de onunla kol arkadaşı olmaktı. Benim de hayalim farklıydı o zamanlar. Ama demin onu henüz dobra anlıyorum. Onun benimle ilişik çizdiği yol, şu an çizdiğim konuş baş döndürücü farklı. Verdiği emeklerin karşılığını veriyorum ona. Kolay ortak mevsim olmadı. İnme çıkmalar evet ama böylece evren şampiyonu olduk ve hayallerimize kavuştuk. Sezonun ortalarında ortak tane ortak şeyi hala ettim. Eğer evren şampiyonu olursak babama hediye etmek istiyordum. Benimle yıllardır baş döndürücü uğraştı. Benden henüz baş döndürücü kendisi inandı şampiyon olacağıma. Kendisi bunu yaşayamadı, göremedi” cümlelerine arazi verdi.

“İyi ki varsınız”
Gördüğü desteğin kendilerine mevki ve erke verdiğini de dile getiren Toprak, “Red Bull ailesine de baş döndürücü teşekkürname ediyorum. 2014'ten buyana beraberiz. İyi ve çirkin günlerimde daima bu arada olduk. İyi ki varsınız. İnsan lüzum istemez attığı fotoğraflarda yorumlara bakıyor. Sizlerin yorumları bizleri henüz baş döndürücü bahtiyar ediyor, erke veriyor. Tekrar dobra ki varsınız. Teşekkür ediyorum” biçiminde konuştu.

Andrea Dosoli: “Toprak'a kesinlikle teşekkürname edeceğimi bilemiyorum”
Yamaha kendisine baş döndürücü dobra ortak mevsim geçirdiklerinin altını çizen Andrea Dosoli, “Benim düşüncesince bugün burada iktisap etmek şişman ortak zevk. Burada başardıklarımızın kusursuz bulunduğu anlamına geliyor. Yamaha düşüncesince baş döndürücü manalı ortak başarı. Harika ortak mevsim geçirdik, en dobra sezonumuz diyebiliriz. Yamaha bu sene ortak kitle şampiyonlukla baş döndürücü başarılıydı. Ama ilkin Superbike'ta baş döndürücü güzel oldu. Superbike'taki tamamı unvanları aldık. Superbike'ta henüz ilkin bu yılki derece dobra ortak muvaffakiyet yakalamadık. Ben şu anne derece hakeza ortak rakiplik görmedim. Bu baş döndürücü hususi ortak şeydi. Toprak bunu başardığı düşüncesince bu muvaffakiyet henüz da önemli. Yamaha 3 unvanı alabildi, Toprak göz boncuğu yazık yapmadı. Puan almadığı vakitler bu onun suçu değildi, ya bizim ve ya başkalarının suçuydu. İnanılmaz ortak zevkti onu bağlı ballanmak akıbet 2 sezonda. Bu öykü 2.5 sene ilkin başlamıştı. Kenan Sofuoğlu da baş döndürücü ehemmiyetli ortak gösteriş üstlendi. Birkaç kat ortak araya geldik. Birkaç yıldan buyana de Toprak'ı izleme ediyorduk. Superbike'ta kendisi dobra neticeler elde etmeye başlamıştı. Ancak beni en baş döndürücü etkileyen, kendisiyle yaptığımız toplantıda; ‘Ben, Yamaha'ya eklenmek istiyorum. Çünkü ego Yamaha düşüncesince evren şampiyonu iktisap etmek istiyorum' dedi. Bu kelimeler herhangi ortak devir kafamda kalacak. Yüzde 100 emindim ki Toprak bizim düşüncesince akıllıca sürücüydü. Böylesine bucak kırana rakiplik bulunduğu ortak sezonda bunu kazanması henüz da manalı oldu. Toprak'a kesinlikle teşekkürname edeceğimi bilemiyorum, söz bulamıyorum. Kendisini kutlama ediyorum” niteleyerek konuştu.

Uygar Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler