USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TİM Başkanı Gülle: 'Milli paramızın istikrarına yönelik atılan adımları destekleyeceğiz'

TİM Başkanı İsmail Gülle, "Ekonomi yönetimimiz, ürem paylarını düşürerek yatırımların sürekliliğini sağlamaya yönelik adımlar attı ve bu sayede üretim, dış satım ve istihdamda oluşabilecek riskleri giderilmiş etmeyi hedefledi. Akabinde, faziletkâr seyreden enflasyonun da

TİM Başkanı Gülle: 'Milli paramızın istikrarına yönelik atılan adımları destekleyeceğiz'
21-12-2021 17:49
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, esbak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşidinden açıklayan mali ürünler ve konuşu tedbirlere bağlı değerlendirmelerde bulundu. Gülle, "Son devirde Türk Lirası USD karşısında, makroekonomik göstergelerle bağdaşmayan, adaletli değerinden ırak ve denyo eş halde fiyatlandı. Küresel tutum ve koşut adına Türkiye ekonomisi dip eş değiş ve inkılap sürecinden geçmektedir. Dönüşüm süreçleri tabii sıkıntılı olacaktır. Böyle zamanlarda bölük halklarının ve gerçek bu sahanın konuşu güveninde kırılganlıklar görülmesi doğaldır" dedi.

"TL'deki bedel kaybı konuşu göstergelerden uzak"

Türk lirasında konuşu göstergelerden ırak eş bedel yitirilmesine uğradığını vurgulayan İsmail Gülle, "Son devirde yaşanmış bulunan gelişmeler, hakeza eş kırılganlığın sonucudur ve bu gidiş Türk lirasında konuşu göstergelerden ırak eş bedel yitirilmesine etmen olmuştur. Türkiye, toptan ekonomide yaşanmış bulunan bu dip inkılap sürecinde kendini en akla yatkın halde yerleştirmek durumundadır. İçinden geçtiğimiz kızgın proses bize bu mesuliyeti yüklemektedir. Bu devirde tutum yönetimimiz, ilkin getiri paylarını düşürerek yatırımların sürekliliğini sağlamaya yönelik adımlar attı ve bu sayede üretim, dış satım ve istihdamda oluşabilecek riskleri kaldırılmış etmeyi hedefledi. Akabinde, erdemli seyreden enflasyonun da etkisiyle mali piyasalarda oluşan riziko ortamını, bu hazırlık paketiyle ortadan kaldırdı" dedi.

"Atılan bu adımları can-ı içtenlikle destekliyorum"

Türkiye'nin çelimli eş konuşu yapıya cemaat bulunduğunu kail TİM Başkanı Gülle, "Son eş buçuk yıla baktığımızda, pandemiyle mevrut bu krizler silsilesine Türkiye katı eş yapıyla girmiştir. Türkiye, çelimli bankacılık sektörü, ensesi kalın erke kaynakları, çelimli geri işlev altyapısı, kalan gezim gelirleri, sürdürülebilir ve gelişen uran üretimi ve ihracatta ulaştığı zamanı başarılarla dünyanın yaşamış bulunduğu toptan konuşu sorunlardan minimum etkilenen ülkelerden birisi olmayı başardı. Büyüme rakamlarımızla G-20 ve OECD devletleri ortada öne çıktık, sene böylece inşallah eş haneli eş çoğalma rakamıyla 2021'i tamamlayacağız. Türkiye ekonomisi akıbet 3 aydır akan aşkın veriyor. Cari işlemlerdeki aşkın 2022'de de bitmeme edecek ve ekonomimiz yıllıklandırılmış akan işlemler dengesinde de fazlaya geçecektir. Güçlü eş konuşu yapımız var.

Cumhurbaşkanımız liderliğinde yaşama geçirilen üretim, istihdam ve dış satım odaklı toy tutum modeli, ülkemizin toptan krizler ortada yakaladığı ticari fırsatların da önünü açacaktır. Bu süreçte ulusal bağımsızlığımızın en ehemmiyetli sembollerinden eş bulunan Türk Lirası'nın istikrar kazanmasına yönelik, sayın Cumhurbaşkanımızın meydana getirdiği açıklamaları kıvançla strateji ettik. Bu adım ile hem vatandaşlarımızda hem firmalarımızda oluşabilecek güvenlik problemi çözgün olacak. Bir yurttaş ve eş dış satımcı adına atılan bu adımları can-ı içtenlikle destekliyorum.

"İhracatçıların erek gösterildiğine teessürle tanıklık ettik"

Son adına Yüksek yahut ceninisakıt kurdan değil kararlı kurdan yana olduklarını tamlayan Gülle şunları söyledi: "İhracatçılar adına hepimiz ne erdemli ne de ceninisakıt kurdan yanayız. Hep söylediğimiz kadar kılıç kararlı kurdan yanayız. Son devirde para piyasalarında yaşanmış bulunan gelişmeler üstünden nahak eş halde ihracatçıların eleştiri edildiğine; şahıs siyasal yahut zatî istek ve arzularından ötürü, ülkemizin gelişme göstermesine ve devletimizde maddesel refahın artmasına önderlik fail ihracatçıların erek gösterildiğine teessürle tanıklık ettik. Bu insan yahut gruplara, ülkemizin faydasına bulunan istihsal ve istihdamın öncüsü ihracatçıların karşısında değil yanından arazi almalarını salık mektubu ediyoruz.

İhracatçılarımız, ne ki döviz kurunda yaşanmış bulunan ansız yükselişlerden menfi etkileniyorsa ansız düşüşlerden de menfi etkilenmektedir. Ancak açıklayan hazırlık paketleri yardımıyla Türk lirası adaletli kıymetini endamsız sürede bulacak ve kararlı eş ölçüde iş görecektir. Dolayısıyla, ulusal paramızın adaletli mesabesinde kararlı eş halde kalması hacısı hocası düşüncesince kuma kâr zeminidir. İhracatçıların, meydana getirdiği mali işlemleri bu kuma zeminde bulaşacak halde yapması gerekir.

Döviz ödemesi bulunan firmalarımızı dış tutmakla beraber, hükümetimiz çeşidinden başlatılan dış satım odaklı bu toy modeli, değme bölgede bulunduğu kadar Türk lirasının adaletli kıymetini bulması ve kararlı eş seviyeye ulaşması dalında da sübvanse etmek icap ettiğini düşünüyorum. O sebeple ihracatçılarımızı itidale çağırma ediyorum. Nasıl ki pandeminin evvel şokunda istihsal ve ihracatı aksatmayıp toptan krizi eş fırsata dönüştürerek ihracatta rekorlara imza attıysak, dakika de ayrımsız halde ulusal paramızın istikrarına yönelik atılan adımları destekleyerek ülkemize işlev etmeye bitmeme etmeliyiz. Bu sebeple hepsi ihracatçılarımızı ve hepsi vatandaşlarımızı, açıklayan toy tedbirler kapsamında akıbet basamak alımlı duruma mevrut TL envestisman araçlarını kullanmaya çağırma ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler