USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ticaret Bakanı Muş: Ülkemizin ekonomisine güvenebilirsiniz

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "2024 ile bu arada ağız ağıza şişkinlik arama dibine kırgın olacak." dedi.

Ticaret Bakanı Muş: Ülkemizin ekonomisine güvenebilirsiniz
27-12-2022 22:08
Gaziantep

Bakan Muş, Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) bu sene "Yeşil Gelecek" sloganıyla Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdiği "Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni"ne katıldı.

Muş, törende, Gaziantep'in semt şehirleriyle kıyas edildiğinde iri ortak atak gösterdiğini ve bu sene 10 bilyon doların üstünde dış satım yaptığını söyledi.

Dünyadaki gelişmelerin ilkin müstevli ve Ukrayna-Rusya mücadelesi edinmek az daha fiyatlandırma yaşattığını özetleyen Muş, şunları kaydetti:

"Farklı yıllarda türlü propagandalar yapılıyor, izah yapılır değişik eğin ve çevrelerden. Şimdi hakeza ortak ortamdan geçiyorken Türkiye'nin attığı adımları ve başarıları kullanmak lazım. Türkiye bundan hakeza çevresindeki ülkelerle aşırı ticari kütlesi bulunan ortak iklim hemen değişmez değil. Stabil sıfır şerait ortamında Türkiye bu adımları atıyor. Türkiye'nin bu sene koymuş bulunduğu dış satım hedefini yakalaması bizlere önümüzdeki devirde acemi hedefleri tespit etmek düşüncesince ortak güdeleme oluşturur. 2 Ocak salı haset netleşmiş akıbet sayıları Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açıklamış olacağız. Dolayısıyla Türkiye, hem para hem işlev ihracatında on paralık yaşamadığı üstün dereceli sayıları eline geçirmiş olacak. Bu rakamların arkasında değil üstüne koyarak inkişaf gayemiz var."

Muş, Türkiye'nin döviz girdisini imal ederek sağladığına ayraç ederek, hamam paraya mebni yatırımların gelebileceğini, borsaya girebileceğini söyledi.

Çok kısa, günübirlik, haftalık kabil girişleri aşırı akıllıca ortak envestisman kendisine değerlendirmediklerini dile getiren Muş, şöyleki bitmeme etti:

"Dolayısıyla bunu aşırı istemiyoruz. Uzun soluklu hakkıyla öngörülür yatırımlar ulaştığında iklim ekonomisine katkıda bulunuyor. Şu an bu yatırımları alıyoruz. Türkiye'nin AB tanımlı amme namus borcu stokuna baktığımızda yüzdelik 39'dur. Avrupa averajı yüzdelik 95 civarındadır. Onların averajı bizim 2 katımızdır. Hane halkı borçluluğu yüzdelik 13'tür. Bu göre en bağan ülkelerdeniz. Avrupa'ya baktığımızda bu rakamın aşırı üstündedir, birtakımı devletlerde yüzdelik 100'e vasıl rakamlar görüyoruz. Türkiye'nin bütçe açığı uygun seviyededir. AB'nin koymuş bulunduğu kriterleri yakalar seviyelerde gidiyoruz. Bütün bu şartlara karşın Türkiye, bütçe açığından karşılık vermemiştir."

Muş, Türkiye'nin ekonomisinin temellerinde rastgele ortak problemin gözükmediğini, Türk bankacılık alanının mıhlı bulunduğunu ve Türkiye'nin dünyanın yaşamış bulunduğu enflasyonu yaşadığını aktardı.

Enflasyonla mücadele

Enflasyonun önümüzdeki sene bakımından sukut eğilimine gireceğini vurgulayan Muş, şunları söyledi:

"2024 ile bu arada ağız ağıza para şişkinliği arama dibine münfail olacak. Bu rakamlar Türkiye'nin esasen ekonomisinin berk temellerde olduğunu, yatırımlar yapılabileceğini göstermekdir. Ülkemizin ekonomisine güvenebilirsiniz. Yatırımlarınızı şen halde yapabilirsiniz. Herkesin, dünyanın yaşamış bulunduğu mesail var. Enerjiyle ilgili mesail var, ancak bunun aşılabilmesi düşüncesince de hükümetimizin tarafında türlü adımlar atılıyor, atılmaya da bitmeme edecektir. Türkiye'de tek sanayicimize enerjiyle ait ortak bildirme problemi yaşatmadık. Türkiye'nin koymuş bulunduğu amacı yakalaması bizlere önümüzdeki devirde acemi hedefleri tespit etmek düşüncesince ortak güdeleme oluşturuyor."

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Milli Mücadele'nin sancaktarı Gaziantep'in bugünlerde girişimcileriyle, sanayicileriyle, çabucak Türkiye'nin değil bölgenin yıldızı durumuna geldiğini belirtti.

Gaziantep'in coğrafyasının gösteriş modeli ve esin deposu olduğuna yer veren Hisarcıklıoğlu, "İhracatta zamanı üstün derece elde etti ve 10 bilyon dolara ulaştı. 10 sene önce, en iri 1000 endüstri kuruluşu arasında, Gaziantep’ten 35 şirket vardı. Şimdi bu nüsha da 67'ye yükseldi. Listede en ortak tomar şirkete erbap 4'üncü il durumuna geldi." ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, TOBB kendisine üyelerini yeşil dönüşüme bütünleşmiş etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Vali Davut Gül ise Gaziantep'in ihracatta hedeflerine ulaştığını, ilerleyici süreçte ihracatta hedeflerinin 15 bilyon dolar bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların peşi sıra Gaziantep'in en kalburüstü 73 şirket ve kurumuna ihsanıhümayun verildi.

Törene, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, kaymakamlar, kaymakamlık şehremaneti başkanları, siyasal partilerin il başkanları, gurur temsilcileri, sanayiciler ve aşırı sayıda çağrılı katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler