USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ticaret Bakanı Muş: 2022 ile ilgilendiren iddialı ortak hedefle yola çıkmak bulunuyoruz

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2022 ile ilişik iddialı müşterek hedefle yola çıkıldığını belirtti.

Ticaret Bakanı Muş: 2022 ile ilgilendiren iddialı ortak hedefle yola çıkmak bulunuyoruz
07-01-2022 17:59
İstanbul

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) çeşidinden İstanbul'da planlı "MÜSİAD 2022 Dengeli ve Güçlü Büyüme Hedefleri" toplantısına katıldı.

Türkiye'nin, akıbet 20 yılda konuşu ve siyasal bakımdan iri ve esaslı dönüşümlerden geçtiğini ve AK Parti iktidarları çağında madun yapıdan sanayiye, lojistikten ulaşıma, öğrenimden sağlığa denli nice bölgede dev planların yaşama geçirildiğini dile getiren Muş, berk temellerde kurgulanan düzenli borda bordaya idare ile Türkiye'nin akıbet zamanlarda yaşanmış bulunan toptan çaptaki olumsuzlukların etkilerini en örgen indirdiğini kaydetti.

"Türk iş dünyası, 2021 senesinde nema ve müstesna satım performansının mimarı olmuştur"

Dünya ekonomisinin salgınla baş başa aynısı benzeşim yepyeni hammadde ve tedbir sorunlarıyla dövüşmek yerinde kaldığını anımsatan Muş, "Türkiye, topu topu bu menfi şartlara karşın akan borda bordaya tomar sağlayan borda bordaya diyar olma maksadı doğrultusunda, yatırım, istihdam, üretim, müstesna satım ve denge temelinde emniyetli adımlarla ilerlemektedir. Makro göstergeler çerçevesinde bakılınca 2021 yılı, Türkiye düşüncesince topu topu dünyada kopan fırtınaya karşın ehemmiyetli resmiyet büküm edilen borda bordaya sene olmuştur." ifadelerini kullandı.

Devam fail ipham ortamına karşın Türkiye'nin, atık akla yatkın adımlarla, bölgesinin ve dünyanın yükselen yıldızı biçimine geldiğini tamlayan Muş, "Zorlu şartlar altında bile faaliyetlerini sürdürmeyi başaran Türk iş dünyası, 2021 senesinde ülkemizin ortaya koyduğu nema ve müstesna satım performansının mimarı olmuştur. Zira İş dünyamızın gösterdiği bu faziletli başarım ile nema ve ihracatta ehemmiyetli başarılar elde edilmiştir." diyerek konuştu.

"2022 ile ait iddialı borda bordaya hedefle yola çıkmak bulunuyoruz"

Bakan Muş, aşılamadaki hızlanmanın ve konuşu faaliyetlerdeki kısıtlamaların kaldırılmasıyla 2021 yılına çelimli borda bordaya giriş karşıcı Türkiye ekonomisinin, senenin evvel üç çeyreğinde faziletli oranlı, kararlı ve ayrıntılı borda bordaya nema performansı gösterdiğini anımsatarak, şöyleki bitmeme etti:

"İhracat artışının büyümedeki yansımalarını, istihdam, endüstri üretimi, sığa yararlanma payı denli makroekonomik göstergelerden de arkasında olmak mümkündür. Türkiye ekonomisi 2021 yılı teşrinievvel kocaoğlan bakımından pandemi evveliyat devre gereğince 2 milyon arttırma istihdam oluşturmuştur, böylelikle endüstri üretiminde çelimli toparlanma sağlanmış, sığa yararlanma oranlarında pandemi evveliyat seviyelerin üstünde çıkılmıştır. 2021 yılını aut ticarette ehemmiyetli borda bordaya başarıyla kapatarak geride bıraktık ve 2022 ile ait iddialı borda bordaya hedefle yola çıkmak bulunuyoruz."

Bakan Muş, büyümenin yarısından fazlasının kupkuru ihracattan geldiğine dikkati çekerek, doğacak çağda de Türkiye’nin ihracatını yükseltmek aracılığıyla akan borda bordaya tomar sağlayan diyar hedefine erişmiş olacağını bildirdi.

Mıuş, "Bu sene ekonomimizin yüzdelik 9'un üstünde borda bordaya nema gerçekleştireceğini bekliyoruz. Böyle borda bordaya nema rakamıyla, baş döndürücü düşüt borda bordaya akan açıkla 2021 yılının kapanacağını düşünüyoruz ve ortaya çıkma bulunan akan açıkça Türkiye düşüncesince akçalanmış edilemeyecek, döndürülemeyecek borda bordaya miktar on paralık değil. Çünkü döviz yatırım hesaplarındaki rakamın baş döndürücü aşkın altında borda bordaya rakamla kapatmış olacağız." diyerek konuştu.

"E-ihracatla ilgili borda bordaya enfrastrüktür yapmaya çalışıyoruz"

E-ihracat mevzusuna da yer veren Muş, "Biz e-ihracatla ilgili borda bordaya enfrastrüktür yapmaya çalışıyoruz ve e-ihracatta firmalarımızın karşılaşmış olduğu en ehemmiyetli sorun, bunların nakliyesinde, lojistiğindeki maliyetler... Bu maliyetlerin aşağılık çekilmesiyle bu arada e-ihracatta hâlâ kompetitif olabileceğiz. Dolayısıyla bunun üstünde kimi çalışmalarımız var. Ve bu taşımalık harcamalarını kılıç hâlâ aşağılara çekebilirsek, bizim e-ihracatta gideceğimiz ağır borda bordaya resmiyet bulunduğunu düşünüyoruz." dedi.

Muş, misyon ihracatına bağlı ise şunları kaydetti:

"Yine ayrımsız halde misyon ihracatıyla ait kimi şeyler dile sağlamak istiyorum. Bizim şimdiye denli konuştuğumuz para ihracatı 250 bilyon dolar fakat bunun indinde Türkiye'nin ağır borda bordaya misyon ihracatı var. Cumhurbaşkanımızın müstesna satım oranlarını açıklamış olduğu toplantıda, endamsız borda bordaya müddet içinde misyon ihracatında 100 bilyon dolarlık borda bordaya rakama ulaşacağımızın müjdesini verdi. Pandemi koşulları bizi gezim gelirlerimizde geriye itmesine karşın orada borda bordaya toparlamaya gidiyoruz ve bunun indinde keyif turizminden tahsile yazılım ihracatından siber güvenliğe denli üstencilik hizmetlerinden danışmanlık dizayn hizmetlerine kadar, gastronomiye denli geri misyon hizmetlerine denli katkısız baş döndürücü bölgede Türkiye kupkuru misyon ihracatçısı yerine öne çıkmakta. Dolayısıyla 250 bilyon doların indinde esasen misyon ihracatımızı da koyduğumuz devir baş döndürücü hâlâ yukarılarda borda bordaya mecmu müstesna satım rakamına erişmiş olacağız.”

Yeşil Mutabakatla ait de ağır borda bordaya düzentileme yaptıklarını bildiren Muş, bu mevzuyu yakından izlem ettiklerini ve ait paydaşlarla da borda bordaya eş güdüm içinde bu süreci götürmeye çalıştıklarını anlattı.

"Kara bulutları yapmaya çalışanlara katiyen ve katiyen kulak asmayın"

İş hayatına "işlere odaklanma" çağrısında mevcut Mehmet Muş, laflarını şöyleki tamamladı:

"Türkiye'nin akan denge, nema ve bütçe rakamlarına ve mecmu ve amme borçluluk oranlarındaki sayılara baktığımızda hayattaki en mıhlı devletlerin başlangıcında geldiğini ferah ferah anlatım edebiliriz. Buradan MÜSİAD camiasına, sizin vesilenizle iş hayatına şu mesajı özgülemek istiyorum. Herkes işine odaklansın. Türkiye'nin 2022 hakkında hedefleri kupkuru açıkça ve bunları yakalamayla ilgili en ıvır zıvır borda bordaya tereddüdümüz yok. Kara bulutları yapmaya çalışanlara katiyen ve katiyen kulak asmayın. Rakamlara baktığınız devir Türkiye'nin özlük içindeki rakamlarına baktığınız devir dünyayla da kıyas ettiğiniz devir ne denli mıhlı borda bordaya yapıda bulunduğunu görürsünüz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler