USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

TFF ile Galatasaray arasındaki görüşme sona erdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Galatasaray Kulübü arasında meydana getirilen görüşmenin arkası sıra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.

TFF ile Galatasaray arasındaki görüşme sona erdi
23-11-2021 19:53

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde meydana gelen görüşmeye Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1’inci Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Başkan Vekili Ali Düşmez, Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Galatasaray Kulübü 2’nci Başkanı Ali Polat Bengiserp ve Galatasaray Kulübü Dijital A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Elif Uzuner katıldı.

NİHAT ÖZDEMİR: TFF İLE GALATASARAY ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ EN İYİ NOKTAYA GETİRMEK DURUMUNDAYIZ

Görüşmenin arkası sıra ön şekilde gır düzlük TFF Başkanı Nihat Özdemir, federasyon şekilde Galatasaray ile ilişkilerinin önemine aksan yaptı. Başkan Elmas ile derbi karışma nice mevzuyu konuştuklarını aktaran Özdemir, “Derbi maçından önce başbuğ Burak Elmas’ı aradım. Kendisine, TFF ile Galatasaray’ın ilişkileri arasında teessürat bulunduğunu söyledim. Dolayısıyla maçtan sonraları ya Salı veya Çarşamba haset güruh yapmayı arzuladık. Sayın başbuğ da maçtan sonraları güruh yapılabileceğini söyledi. Galatasaray – Fenerbahçe derbisi oynandı ve sonraları başbuğ düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında federasyona gideceğini söyledi. Bunu duyduktan sonraları namına Salı haset federasyonda olacağımı tamlayan birlikte ileti attım ve başbuğ da bu mesaja arka devir yaptı. Bugün, kendisi ve hile kurulundaki dü arkadaşıyla federasyonumuzu görüşme ettiler. Yalnız derbi müsabakasını değil, TFF-Galatasaray ilişkilerini geleceğe ne taşıyabileceğimiz dair görüş alışverişinde bulunduk. Derbi müsabakasını da detaylıca konuştuk. Konuşulan mevzularda birlikte noktaya vardık. Galatasaray, Türk futbolunun asliye taşlarından biridir. Türk futbolu, Galatasaraysız olmaz. TFF ile Galatasaray arasındaki ilişkileri kılıç en güzel noktaya iletmek durumundayız. İnşallah ilişkilerimiz şimdi iyiye akla yatkın tedricen yolumuza bu arada bitmeme edeceğiz” dedi.

BURAK ELMAS: TÜRK FUTBOLUNUN ÇÖZÜMLERİ KONUSUNDA MASADA CİDDİ BİR İRADEMİZ OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİK

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, TFF’nin kulüplerin istediği değişikliklere müspet yanıtlar verdiğini söyleyerek, “Biz kestirmece 6 aydır görevdeyiz. Türk futbolunun çözümleri dair Galatasaray’ın masada çelimli iradesi olacağını yeniden söylemiştik. Bu, dakika düşüncesince de geçerli. Geldiğimizden buyana Türk futbolunun kıymetini arttırmak düşüncesince ağır birlikte düzentileme yapılıyor. Sayın başbuğ Nihat Özdemir ve yönetimi, bizim istediğimiz ehemmiyetli değişikliklere de karşılık verdi. Yeni Tahkim ve düzen bağı kurullarının seçilmesinde uzlaştık. Naklen neşriyat komitesi içerisindeyiz, şeffafça konuşuyoruz. Danışman firmayı onların onayıyla devreye soktuk” niteleyerek konuştu.

“HER KULÜBE, HER KİŞİYE EŞİT ADALET, EŞİT TAKDİR HAKLARI VE EŞİT CEZALAR"

Türk futbolunun acemi birlikte düzene geçmesi icap ettiğini vurgulayan Elmas, “Biz, bu ligin değerinin artmasını istiyoruz. Eski sistemden ve alışkanlıklardan sönümsüz erkek oyuncular var. Bu mevzuda belirleme ettiğimiz adlar düşüncesince de konuştuk. Bu aktörlere, Türk futbolunun doğrulama bulunmasına müsaade vermememiz lazım. Her takımın, sahadaki akla yatkın halleriyle maçlarını kazandığı, eksiksiz maruz düzen bağı kararları ve yargıcı kararları karışma peyda etmek kadar vicdanı rahatlığın bulunduğu birlikte düzene intikal dair hızlıca ilerlememiz gerekiyor. Her kulübe, gelişigüzel insana denktaş adalet, denktaş ölçüm hakları ve denktaş cezalar, anne prensip. Sayın başbuğ da bu mevzuda hem fikir. Onların da işleri bedava değil. Gerçekten bunun olmasını istemeyen içeride ve dışarıda ağır birlikte eğin var. Biz, bunlarla mücadelemize bitmeme edeceğiz. Bundan sonraları da konuşmaya bitmeme edeceğiz. Önümüzdeki günlerde de yeniden birlikte şimdi konuşuruz” ifadelerini kullandı.

Nihat Özdemir ve Burak Elmas, açıklamalarının arkası sıra istifham almazken TFF Başkanı Özdemir, Avrupa kupalarında savaş edecek Türk takımlarına başarılar dileyerek laflarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler