USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

TFF Başkanı Özdemir: Bir iki gün içinde yeni MHK'mizi göreve getireceğiz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) yeni başkanını birkaç gün içinde açıklanacağını söyledi.

TFF Başkanı Özdemir: Bir iki gün içinde yeni MHK'mizi göreve getireceğiz
27-10-2021 14:18

Bir iki gün içinde yeni MHK başkanını açıklayacaklarını tamlayan Özdemir, "Kulüpler Birliği ile TFF ortada 5 insandan oluşan yeni düzentileme grubu kurduk. Bu arkadaşlarımız, yeni MHK'de yargıcı sisteminin ne geliştirileceğini, birtakım kulüplerimizin daima serzenişte bulunmuş yer aldığı adil tayin, rasatçı raporları, gözlemcilerin birbirleriyle ilişkileri denli mevzularda en edepli detayına derece çalışmalara başladı. Bizim baş döndürücü bedel verdiğimiz MHK Başkanı Serdar Tatlı istifa etti. Bugünlerde yeni MHK Başkanı'nı ve kurulunu atama ederek yolumuza bitmeme edeceğiz. Bir iki gün içinde yeni MHK'mizi göreve getireceğiz. En çelimsiz sürede yeni MHK'yi meydana getirirken, müşterek taraftan da kurulumuz emek harcamaları yapıyor. Yeni yıldan yahut devir arasından itibaren yargıcılık sisteminde ne iyileştirmeler yapabileceğimizi oturup kararlaştıracağız. Yeni MHK Başkanı için adlar var, birinde TFF olarak, kulüplere danışarak değişmeyen verip yolumuza bitmeme edeceğiz" dedi.

TFF Başkanı Özdemir, yeni neşriyat ihalesi için da şu ifadeleri kullandı;

"Dört ad Kulüpler Birliğinden, dört ad TFF'den, müşterek de kâtiplik yapsın diyerek TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş'ı da neşriyat ihalesi kuruluna alarak çalışmaya başladık. Birinci kademede bizlere behemehâl müşterek müşavir gerektiği kararını verdik. Danışman aramaya başladık. Dünyada bu mevzuda neva getiren müşavir firmalarından birisini seçtik. O firmayla anlaşmayı yaptık ve o çalışmalara başladık. Kasım, boşluk ve hanuman içinde ihaleyi sonlandıracağız. Bir paketleme olacak. Danışma yerleşmiş icraat yapıyor. Çok benzeyen sürede müşterek araya geleceğiz. Sürecin ne olacağını, 3 salname mı 5 salname mı yapalım, buna bakacağız. Bunun fazlalık ve eksileri olabilir. Bunun kararını verip ilanımızı yapacağız, ne derece baş döndürücü istem gelirse o derece çarpıcı olacağına, kulüplerimize o derece kâr getireceğine inanıyorum. Türkiye'deki ve hayattaki kazançlı şerait zımnında burada ne müşterek miktar çıkacağını kestirim etmenin çetince olacağını düşünüyorum. İnşallah dobra müşterek rakamla bu işi sonlandıracağız. 2022-2023 sezonundan itibaren yeni tabi kuruluşla yolumuza bitmeme edeceğiz."

A Milli Futbol Takımı'nın 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılacağına inandığını vurgulayan Özdemir, "Ümidimiz Katar için play-off oynamak. İki maçımız var, bu iki maçı da kabul etmek istiyoruz. Bu iki maçı alırsak, Norveç'in de nokta kaybı olursa inşallah play-off oynama hakkımız doğacak. Play-off'ta 12 takımlık 3 gruplu müşterek play-off sistemi olacak. Zor müşterek proses ancak maksadımız müşterek numara kademede play-off oynamaktır. Yeni beceri direktörümüz çalışmalara başladı, iki maçımız oldu. Norveç ile berabere kaldık, bizlere daima dar mevrut Letonya deplasmanına gittik, oradan galibiyetle döndük, şu anda iddiamız bitmeme ediyor. İnşallah ordan da çıkarız" diyerek konuştu.

Özdemir, yargıcı kararlarıyla ait meydana getirilen eleştiriler için ise, "İnsanın yer aldığı gelişigüzel yerde vebal olur. VAR, yargıcı hatalarını minimuma düşürmek için geldi. Ofsaytta başarıya az hâlâ yüzdelik beniz ulaştılar. Diğer mevzularda ne derece eğitirseniz eğitin ancak mefhum yerine sonucu sağlayan gözler. Hem sahada aynı sürede VAR'da bulunan arkadaşların gözlerinin neyi gördüğüne, ne belirleme ettiğine müdahalemiz bahis konusu değil. Kötü niyetin olmadığına hepiniz inanın, insandır, vebal yapabilir, bunu nazikâne karşılayalım. Müesseseyi yıkmayalım. Galipken sesleri çıkmayan yöneticilerin, mağlupken özlük oyuncusunu, beceri direktörünü konuşmayıp hoppadak hakemi konuşmalarını akla yatkın bulmuyorum. Bu ligde birbirimizi ne derece seversek bu ligin kalitesi o derece artar" dedi.

Kulüplerin bankalarla icra ettiği konfigürasyon anlaşmalarıyla şen müşterek soluk aldığını dile TFF Başkanı, "Belki yüzdelik beniz hal olmasa bile kulüplerimizin sıkıntılarına yüzdelik 70-80 hal olacak anlaşmalar yürürlükte. Bankalara da teşekkürname etmemiz gerekli, Türk futbolu başağrısı noktasına gelmişti, soluk almamızı sağladı. Kulüplerin finansal yapılandırmalarını yaparak, finansal disiplinleri sağladılar. Takım masraf limitlerini belirleme fail lisans kurulumuz var. Takım masraf limitleriyle üçüncü sezonu geçiriyoruz. İlk zaman kulüplere 'Limitin yüzdelik 30'unu harcayabilirsiniz.' dedik. Daha sonradan ekip masraf limiti bulunan yüzdelik 30'u yüzdelik 15'e düşürdük. Aşan mevcut mıdır bulunmayan mudur ati günlerde muhtemelen olacak. Takım masraf limitlerinin kullanılmamış olması gerekiyor. Fakat kulüplerimiz bizlere rakamsal yerine zayiat yaşadıklarını gösterdi. Lisans kurulumuzun etraflıca incelemesinden sonradan bu seneye duyulan kazanmak şartıyla 'Yüzde 25 ekip masraf limitlerini aşabilirsiniz.' dedik. Başka çaremiz yoktu" biçiminde konuştu.

Kulüplerin Avrupa kupalarında değerli olmasını istediklerinin altını çizen TFF Başkanı, "Artık şampiyonumuz Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gidemiyor, Avrupa'da ilkokul takımdan dört takıma tedenni durumumuz var. Kulüpler, UEFA'dan mevrut gelirlerin 3'te 1'ini kullanabiliyorlardı, hoppadak Avrupa'da uğraş fail takımlarımızın 3'te 2'sini ekip masraf limitlerine arttırma ettik. Kur artışlarından muzdariptiler ve güzeşte sene düzem ortalamasını bu yılki masraflarında çakılı yerine aldık. Bu da onları rahatlatıcı müşterek aktif fiil oldu. Kulüplerimize hakeza desteklerimiz oldu. Kulüplerin topçu lisanslarını alabilmesi için mevhibe ve borçsuzluk kağıdını bizlere getirmeleri gerekiyordu, pandemi zamanında bunu güzeşte sene yapmadık, kulüplerimiz bu mevzuda müşterek sene hâlâ dayanaklık etmek olmamızı istedi, bunu da değerlendirdik. Yeni neşriyat ihalesiyle kulüplerimizin eskiye döneceğini kestirim ediyoruz" dedi.

Öte taraftan Özdemir, bu zaman takımlara evvel 11'lerinde 8 ecnebi aktör oynatma hakkı verdiklerini anlatım ederek, "Onuncu hafta bakımından takımlarımızın evvel 11'de oynattığı ecnebi aktör sayısı 6,96, 7 güçlü değil. Biz onlara 8 aktör olanağı verirken, 7 oyuncuyu oynatmışlar. Göztepe 4,54, 5'in altında. Beşiktaş'ta müşterek Rıdvan yetişti, bunun gerisi da gelecek. Biz bu kuralı getirmeseydik emin olun gine emektar sistemle oynayacaktık. Şenol Güneş zamanında ulusal takımın evvel 11'inde 2'si Süper Lig'de, 9'u diyar haricinde oynayan futbolcumuz vardı. Kuntz dönemindeki evvel maçımızda evvel 11'de 4 Süper Lig, sonuç maçta da bu aynı 6'ya derece çıktı. 8 3 bu sene, doğacak sene 7 4, müşterek ahir sene de 6 5'e düşürmede değişmez kararımız var. Herhangi müşterek fenomen eğer olmazsa bu kararlarımızı bitmeme yol açmak niyetindeyiz" diyerek konuştu.

Son yerine TFF Başkanı Nihat Özdemir, bu ay sonu acemi liglerin ve avrat liglerinin başlayacağını dile getirerek, avrat futbolunda evvel ateşi Beşiktaş'ın yaktığını ve ahit 24 takımlı avrat ligi için icraat yaptıklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler