USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Terim: “Sahaya beraberlik düşüncesiyle çıkmayacağız”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lazio maçı önceleri icra ettiği açıklamada, "Sahaya beraberlik düşüncesiyle çıkmayacağız" dedi.

Terim: “Sahaya beraberlik düşüncesiyle çıkmayacağız”
08-12-2021 22:48

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndan önder çıkan ekibi atama edecek bulunan Lazio maçı evveliyat Roma Olimpiyat Stadyumu'nda matbuat personellerinin sorularını yanıtladı. Terim, “İstanbul'daki evvela maçtan evvela hemen ortak futbolsever olsam, karşılaşma programlarına baksam stabil bu maçı seçerim demiştim. Doğru. Burada Lazio'ya duyduğum hürmet kadar, takımıma bulunan güvenimin de ifadesiydi. Bu gruptaki serüvenimiz gösterdi ki Galatasaray oynadığı fut topu ve vaat etmiş bulunduğu gelecekle baş başa Avrupa standardını yükselten ortak takım. Bu sebepten dolayı Marsilya ile oynadığımız maç, benim düşüncesince Avrupa Ligi'nde o gecenin maçıydı. Tarafsız şekilde yarınki karşılaşma programına bakılmış bulunduğu devir da Lazio maçının o gündüz dediğim mevzuyla örtüştüğünü görüyorum. Lazio ve Galatasaray'ın bu saat UEFA Avrupa Ligi'nde başardığı şeylerden sonradan ferda ortak play-off maçı oynayacak gibiyiz. Biz buraya rastgele ortak başağrısı yapılmaksızın da gelebilirdik. Lokomotiv maçında maatteessüf baş döndürücü ortak tomar goller kaçırdık. Çok da çirkin ortak gol yedik. Yoksa liderliği garantilemiştik. Lazio ayrımsız grupta toprak aldığımız, baş döndürücü başlıca gol pozisyonlarına giren ve bitiricilik seviyesi erdemli bulunan ortak takım. Böyle ortak rakibe erinç oynayacağız” dedi.

“Gecenin maçı olacak"

Tecrübeli beceri adam, Avrupa Ligi'nde Lazio karşılaşmasının gecenin maçı olacağını vurgulayarak, "Bir play-off maçı kabil ayrımsız sürede gücük ay ayındaki maçı oynuyor gibiyiz. Marsilya ve Lokomotiv Moskova'nın Lazio ile baş başa ayrımsız grupta bulunduğu torbadan ahir düşüncelerim ayrımsız biçimde bitmeme ediyor. Şampiyonlar Ligi grubuna benzetmiştim. Ona akıllıca savaş ettik. Ne bahtiyar ki buraya evvela ikiyi garantilemiş, lider, aşınmış tor ve dışarıda tek gol yememiş ortak grup şekilde geldik. Bu bizim düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli veriler. Galatasaray Roma'dan puanla dönmesi biçiminde grubu önder tamamlayacak. Bu takımın beceri direktörü şekilde oyuncularımla alım çalım duyuyorum. Lazio'ya iri hürmet duyuyorum. Çok ciddi, ehemmiyetli ortak takım. Meslektaşım Sarri'nin oynatmaya çalışmış bulunduğu futbolun gelişigüzel sabık gündüz oturduğunu görüyorum. Çok ehemmiyetli oyunculara sahipler. Dikkat etmemiz gerekecek. Şampiyon karakteri haiz dü takımdan bahsediyoruz. Dolayısıyla dobra ortak karşılaşma olacak” ifadelerini kullandı.

"Çok şükür iyiyim"

Sağlık vaziyeti üzerine da açıklamalarda mevcut Terim, laflarını şu biçimde sürdürdü:
“Pazartesi süregelen ağrılarım işkembe ve bumbar sistemindeki dert şikayetlerim şimdi sonradan ortak rahatsızlığa dönüştü. Geceyi hastanede kılmak mecburiyetinde kaldım. Kimseyi telaşlandırmak ve endişelendirmek istemedim. Onun düşüncesince rastgele ortak paylaşımda ve bilgilendirme yapmayı baş döndürücü er gördüm. Tetkikler bitmeme ediyordu. Daha sonradan kimi ameliyat ihtimalinin bulunduğu masaya konunca gene konuştuk. Doktorlarımızdan mukteza izinleri alarak esbak antrenmana gittim. Sonra hastaneye arka döndüm. Şimdi de takımımla beraberim. Ondan ötürü baş döndürücü mutluyum. Buradan canan Dursun Buğra Hoca'mın gözetiminde üç gündüz süresince benimle ilgilenen doktorlara baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Arayan, soran, ilgilenen, paylaşan, elleme dileklerde mevcut her insana teşekkürname ediyorum. Çok şükür iyiyim. Burada olmaktan da kâr etap mutluyum. Onlarla kesim edilmez lakin bozulmamış olsunlar bana müsaade verdiler. Allah'a şükür iyiyim. İlginize teşekkürname ederim.”

"İtalya'da olmaktan ötürü kâr etap mutluyum

Bir fasıl beceri müdürlük icra ettiği İtalya'yı baş döndürücü sevdiğini ve burada olmaktan devlet duyduğunu dile getiren beceri yönetmen Fatih Terim, “İtalya'da olmaktan ötürü kâr etap mutluyum. Her devir dediğim kabil İtalya benim ikinci vatanım. Burada baş döndürücü bahtiyar günlerim oldu. Hala da baş döndürücü elleme ilişkilerim, arkadaşlarım var. Çok sevdiğim ortak ülke. Aşağı üst gelişigüzel hafta sonu Serie A'dan ortak karşılaşma izliyorum. Özellikle kâr senelerde fut topu kalitesinin gene artmasıyla sunturlu ortak grup olmaya başladı İtalya Ligi. Şampiyon karakterini haiz baş döndürücü grup olması da İtalyan ligini şimdi seyredilir, beğenilen ve fırtınalı duruma getiriyor. İtalya ligine ecnebi değilim. Çok yakından bilici biriyim. İtalya'da olmaktan kâr etap mutluyum. Kendimi evimde hissediyorum. Bu genişliğinde sene geçmiş olmasına karşın İtalya'ya fut bastığım havalimanından şu anne genişliğinde bulunan kısımda bana bulunan sevgiyi, saygıyı gördükçe baş döndürücü şimdi bahtiyar oluyorum ve alım çalım duyuyorum. Hangi takımdan bulunduğu ehemmiyetli değil. Terim adını görmelerinin onlar düşüncesince yetiyor olması beni baş döndürücü bahtiyar ediyor. Bu her insana baht olacak ortak nesne değil. Yaşamak lazım. O sebepten dolayı İtalya'da kızarmak benim düşüncesince gelişigüzel devir baş döndürücü güzel” yorumunda bulundu.

"Umarım ferda evvela tedaviyi maçtan sonradan onlar bana yapmış olur"

Futbolcuların dobra ortak kâr alarak namına ve Galatasaray camiasına bağış vereceklerine inandığını tabir fail sarı-kırmızılı takımın beceri patronu, “Oyuncularım inşallah ortak bağış verirler. Onlar da üzüldüler. Çok etraflıca beceri insanlık yıllarımda ortak kere egzersiz kaçırmadım. Gittim, çıkamadım evvela gün. Onlar da duydular. Oyuncularım benimle baş başa Galatasaray camiasına da ortak bağış verecekler. Onların niyetlerinin bu bulunduğunu biliyorum. Onlarla alım çalım duyuyorum. Umarım ferda evvela tedaviyi maçtan sonradan onlar bana yapmış olur” şeklinde konuştu.

“Dünyada bu genişliğinde bedava ve etraflıca kesiksiz ukubet verilmiyor"

Marsilya maçındaki yargıcı yönetiminden övgüyle bahsetmesi ve Türkiye'deki boyut üzerine görüşü sorulan Terim, şu cevabı verdi:
“Marsilya maçından evvela hakemlerle ait konuşmam anlamında ümit vardı. O gündüz alan dışındaki konuların dolaşma mücadelemizin önüne geçmesini istemediğim düşüncesince etraflıca yorumlarda bulunmadım. Bugün evvela dü tam toprak edinmeyi garantiledik; fakat önümüzde baş döndürücü başlıca birincilik gayesi var. Buradan önder çıkmanın kulübümüz için, diyar futbolu için, diyar puanına yardım sağlaması için, saygınlık açısından ve iktisadi anlamda baş döndürücü şimdi ehemmiyetli neticeleri olacağına inanıyorum. Bu ortak alan okumanın ortak arka dönüşü. Benden bu mevzular üzerine konuşmam anlamında beklentiler bulunduğunu biliyorum. Sadece şu kadarını söyleyebilirim. Dünyanın tek durumunda bu oyunun en iri aktörlerinden biri bulunan beceri direktörlere bu genişliğinde bedava ve etraflıca kesiksiz ukubet verilmedi. Bu genişliğinde başlıca men cezaları çıkmıyor. Daha ayrı ayrı oluyor. Ben de arsıulusal ortak platformda olduğum düşüncesince bunları söylüyorum.”

“Kimsenin ukubet aldığını görmüyoruz"

Geçen haftalarda İngiltere'deki iri maçlarda hocalar ortada kavgalar ve atışmaların bulunduğunu tabir fail Terim, "Araya girenler oldu. Birkaç dakika sürdü. Kimsenin ukubet aldığını görmüyoruz. Çünkü kimesne ukubet özgülemek düşüncesince yaklaşmıyor. Burada olsaydık, onlar bizde olsaydı 5-6 maçtan aşağılık ukubet olmazdı. İkisi de oyunu ayrılma ederlerdi. Bir de absürt atmaca ortak kaide şimdi var. Derbi oynuyorsunuz. Atılırsanız 50 bin isim rakibin içinde seyredeceksiniz. Yoksa 4 karşılaşma ukubet yersiniz. Saçma atmaca ortak madde. Orada hakeza cezalar görmüyorum 10'ar, 8'er maçlık Şöyle ortak yanlış anlaşılma çıkmasın. Biz kimsenin müsamaha görmesini, yaptıklarının bulunmayan sayılmasını istemiyoruz. Bir olayın kararına bakarken, o olayın oralara illet geldiğini de elleme aşina kızarmak lazım. Son atıldığım maçta alkıştan atıldım. evvel çizgiye bastım, sonradan alkışladığım düşüncesince atıldım. 15-20 isim bizim köşe atışı çizgisinde sahaya girdi. Sen orada olacağına buradasın Hakemin teatral yeteneği de yüksek. İki insana soluk kartpostal gösteriyorsun. Aklımızla küçümseme mı ediyorsun? Hayatım süresince yaşadığım tek şeyi kimseden gizlemedim. Son 50 yıldır herkesin, milyonların gözü uğrunda yaşıyorum. Gizli gizli ortak şeyim yok. Yaptığım ortak şeyi de yaptım diyorum” açıklamasında bulundu.

“Her dakika bizlere kaide anlatıyorlar"

“Karagümrük maçında bana ukubet sağlayan temsilciyi Hatay maçına gönderiyorsunuz" diyen Terim laflarını şu biçimde sürdürdü: "O da yetmiyor Fenerbahçe maçına gönderiyorsunuz. Refik Emre diyerek bir tanesi Abdurrahman Arıcı'ya yoklamak lazım. Başka kimesne bulunmayan mu? Galatasaray'ın kâr üç maçında üç VAR hakemine bakın. Yaşar Kemal Uğurlu, umut Öztürk, Bahattin Şimşek Hiç hiç kimseye hakeza üçlü denktaş mevrut midir? Artık şaşırdık. Sanki kuralı bilmiyoruz. Her dakika bizlere kaide anlatılıyor. VAR, hataları azaltın diyerek geldi. 6 insana çıktınız, birbirinizle anlaşamıyorsunuz. En kolayı ego yapmadım, yanlış anlaşıldım demek. Biz anca de demiyoruz. Yaptık diyoruz. Ben bunu elhak yapamam. Hepsinin bedelini öderim. Ödüyorum da; fakat hiçbirini ve tek şeyi unutmam.”

“Onlar illet izah yapmıyor?"

Fatih Terim, Marsilya karşılaşmasında hakemin yönetimi ve iletişiminin sunturlu bulunduğunu dediğini belirterek, "Marsilya'da aleyhimize maruz ukubet vuruşu mıydı? Hayır. Kerem dokunmamış üstelik Hiçbir nesne söyledik mi? Yoksa noktayı erişince onlara da söylüyoruz. Herkese söylüyoruz. Neden? Onların sizin görüşlerinizi dinleyip size bedel vermesi yüzünden. mühim bulunan bu. Yoksa hacısı hocası vebal yapıyor. Orada ortak başağrısı yok. Marsilya maçının evvela devresindeki gol pozisyonunda Alex'in uğrunda durdu. Yüzde beniz gol pozisyonu. Doğal şekilde hakeme bizler yüzdelik beniz golümüzü önledin dedik. Üzgünüm, çirkin ortak şanstı diyerek karşılık verdi. Bu kadar. Ne kabul edebilirsiniz bunun üzerine. Biz de ortak nesne söylemedik. İnsan apayrı ortak ihtisas içine giremiyor zaten. İletişimden, beceri adamlarla, futbolcularla konuşmaktan korkmayın. Konuştuğunuz devir elhak infial, olay aşağıya iner. Biz beceri direktörler ve futbolcular, hayat kalitesi 90 dakikada çizilen insanlarız. Belki kaderlerimiz 90 dakikada çiziliyor. Her maçın arkası sıra o terle, heyecanla ve stres ile sorularınızı cevaplıyoruz. Cevaplamak zorundayız. Bütün televizyonlara, gazeteci arkadaşlarımıza karşılık veriyoruz. Belki de topu topu bu konuşmaları yaparken cezanın sınırında geziyoruz. Yine ukubet yemeyelim diyerek titiz olmamız gerekiyor. Neden milyonlarca ferdin karşılık beklediği insanlar, milyonlarca yaşamı etkileyen kararları tek biçimde açıklamıyorlar? Biz çıkıp sorduğunuz sorulara açıkça yürekle karşılık veriyoruz. Aslan kabil de stadyumdan ayrılıyoruz. Onlar bu sorulara karşılık vermediği kabil stadyumdan da çaktırmadan ayrılıyorlar. Ne devir sorsak kaide değişiyor. Ne sorsak alelhusus ki ortak şeyler değişiyor. Belki kaide değişmiştir ve bizi inandırma ederler ve insanoğlu onları DOĞRU bulur. Bunu da ortak düşünün artık” diyerek konuştu.

“Beraberlik düşüncesiyle genişlemek bizlere kaybettirir"

Lazio karşısında beraberlik yetse de bu düşünceyle sahaya çıkmayacaklarını ve tipik oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalışacağımızı tabir fail Terim, laflarını şu biçimde noktaladı:

“Beraberlik bizlere yetiyor; lakin o felsefeyle çıkmayacağız. Belki Lazio arka çekilmemize etmen olabilir. Yoğun presle başlayacaklarını düşünüyorum. Oyun içinde tashih etmek düşüncesince oynayacağız. Benim karakterimi elleme belirleme etmişsiniz. Her yerde tashih etmek isterim. Oyun önceden beraberliği kafasına koyan ortak grup olamayız. Öyle olursa kaybederiz. Muhakkak savunmalı önlemlerimizi alacağız. Oyunun dü kısmını elleme oynamaya çalışacağız; lakin ortak benek bizlere yetiyor düşüncesiyle sahaya genişlemek bizlere kaybettirir. Lazio atağı dost ve bunu elleme önleyen ortak takım. Bunu dikkate almamız lazım. Her an gelişigüzel şeyi meydana getirecek ortak takım.”

Burak Ortahamamcılar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler