USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

TARSİM Genel Müdürü Serpil Günal: 'Tarım sigortasız olmaz'

TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, 28 Eylül tarihinde meydana gelen Finansın Geleceği Zirvesi çerçevesinde ‘Sigortacılığın Geleceği' paneline katılma sağladı.

TARSİM Genel Müdürü Serpil Günal: 'Tarım sigortasız olmaz'
30-09-2021 20:49

Genel Müdür Serpil Günal panelde, ekincilik sektöründe faziletkâr miktarda riziko altında faaliyetlerini sürdüren üreticilere, ekincilik sigortasının müşterek gerekseme bulunduğunun anlatılması icap ettiğini vurguladı.

Genel Müdür Günal, panelde şu açıklamaları yaptı:
“Hepimizin aşırı yakından strateji etmiş bulunduğu üzere, global hava değişikliğinin kararında evren genelinde yaşanmış bulunan tabii afetler; anide hararet değişimlerine, dolulara, sellere, hortumlara illet olmakta ve bunun kararında da zirai ameliyat aksi yönde etkileniyor. Risklerin sertliği ve frekansı seneler bakımından artma gösteriyor.

TARSİM Sistemi, global kurda tesirini göbek grado arttıran hava değişikliklerinin doğurduğu aksi neticelere dirlik devletimizde zirai üretimde devamlılık, müstahsil ve yetiştiricimizin gelirinde balans ve ekincilik ekonomisinde dengenin sağlanabilmesi neredeyse faaliyetlerini sürdürüyor. Sistem'de güvence kapsamı sürdürülebilirlik prensibi çerçevesinde değme sene aşamalı kendisine genişletiliyor. Sigorta ürünleri ve çalışmalar çeşitleniyor. Bazı branşlarda yüzdelik 67'ye vasıl talih prim desteği imkânı sunuluyor. Çeşitli tenzilat ve ifa kolaylıkları ile çiftçimiz ürünlerini ve hayvanlarını garanti dibine almaya motivasyon ediliyor. 7 değişik sigorta branşıyla açık müşterek yelpazede tarımın değme bölgesine dokunuyoruz.

TARSİM olarak, bu sene meydana mevrut ayrışık riskler neticesinde nebati ürünleri ve hayvanları dokunca gören müstahsil ve yetiştiricilerimize, 1.2 bilyon TL ifa gerçekleştirdik. İlerleyen zamanlarda 1.2 bilyon TL henüz hasar ödemesi yapacağız. Sistem'in yaygınlaştırılarak penetrasyonun arttırılması, üreticilerimizin ekincilik sigortasını eskiden yaptırması ve boşlama etmemesi anlamında bilinçlendirilmesi akıbet adım önemli. TARSİM kendisine bu bilincin oluşturulması düşüncesince yetişek faaliyetlerimizi aşırı cepheli ve akıcı kendisine sürdürüyoruz. Acentelere, bankalara, eksperlere ve çalışanlarımıza müteveccih yetişek programları düzenliyoruz.

Ülkemizde ekincilik sigortalarında sigortalılık oranlarının faziletkâr bulunduğu yerlere baktığımızda, eski senelerde ehemmiyetli hasar olaylarının meydana geldiğini görüyoruz. Yaşanan afetlerin arkası sıra teminatı mevcut çiftçilerimizin hasarları, TARSİM kabilinden çabuk müşterek biçimde karşılanırken, sigortası olmayanların ise afetlerden sonraları ağırbaşlı mağduriyetler yaşadıklarını görüyoruz. Yaşanan bu afetlerin oluşturacağı mağduriyetleri henüz organ indirmenin yolu sigortadan geçiyor. Bu nedenledir ki, her insanın en ehemmiyetli ruzname maddelerinden biri, ekincilik sigortası dair üreticilerimizi bilinçlendirmek olmalı.

Tarım sektöründe faziletkâr miktarda riziko altında faaliyetlerini sürdüren üreticilerimize, sigortanın bayağı müşterek mahsul olmadığını, müşterek gerekseme bulunduğunu anlatmalıyız. Devletin desteğinin önemine de değinilerek, ekincilik sigortası alanındaki bilincin artırılmasının, Sistem'in yaygınlaştırılmasına ulama sağlanacağını düşünüyorum.

Ülkemizde sigorta sahasının en açık ve iri adanmış kanalının acenteler bulunduğunu dikkate alırsak, bu alandaki potansiyele ulaşılmasında, üreticilerin bu mevzuda bilinçlendirilmesinde, ekincilik sigortalarının yaygınlaştırılmasında, acentelere iri sorumluluklar düşüyor. Bu nedenle, acentelerin, ekincilik sigortası branşını gündemine almasının, maşer bilincinin artırılmasında müşterek güreşçi köprüsü vazifesi üstlenerek çiftçileri akla yatkın yönlendirmesinin, hasar süreçlerini etraflıca anlatmasının, toy çıkan mahsul ve teminatlarda ihtiyaçlara layıkıyla manipülasyon yapmasının ve amma velakin poliçe satışı hemen sonra fariza ve desteklerine bitmeme etmesinin, üreticinin indinde ve ulaşılabilir olmasının akıbet adım ehemmiyetli bulunduğunun altını resmetmek isterim. Bu biçimde üreticinin Sistem'e bulunan itimatı de artacaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler