USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Tanju Çolak: 'Torrent, burayı Barcelona, M. City takımı oyuncularıyla karıştırmış'

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın içerisinden geçmiş olduğu proses karşı mütekellim emektar ulusal topçu Tanju Çolak, “Torrent, burayı Barcelona, Manchester City takımı oyuncularıyla karıştırmış. Biri çabuk onu uyarmalı. Fenerbahçe, Pereira'nın 3-5-2 düzeniyle fil

Tanju Çolak: 'Torrent, burayı Barcelona, M. City takımı oyuncularıyla karıştırmış'
27-01-2022 14:18
Türk ayak topu tarihinin 335 gol ile en golcü futbolcusu, Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü düzlük ortak tane Türk oyuncu bulunan emektar ulusal topçu Tanju Çolak, üç büyüklerin durumundan, Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli kabilinden görmüş geçirmiş adların takım çalıştırmamasına ve Trabzonspor'un bökelik şansına müteallik nice mevzuda İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

“Biri çabuk Torrent'i uyarmalı”

Spor Toto Süper Lig'in üç büyükleri namına bilinen Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ilkin bu mevsim beklentilerin enikonu uzağında kalmasıyla alakadar Çolak, “Altyapılarda sabredersiniz fakat şişman kulüplerde neyin 3 sene beklenmesi? Fatih hocanın; ‘3 sene sabretmemiz lazım' söylediği ne oyuncuda şimal nitelikleri var? Sistem küf etme üstünde kurulu. Ben yaparım, kimesne bana karışamaz sistemi. Benim anladığım, buyurmak ki Başkan Burak Elmas bundan böyle Fatih hocaya dayanamadı ki bu kararları aldı. Yerine mevrut beceri eş Torrent, burayı Barcelona, Manchester City takımı oyuncularıyla karıştırmış. Biri çabuk onu uyarmalı. Çok küf yapan, dolgunca gol yiyip gol atamayan ekipler üretirseniz son daim zarar olur. Kazanılan şampiyonluklar sonrası Başakşehir'deki kabilinden doymuşluk sendromunun Beşiktaş takımına yansıması ondan sonra da yıkılış oldu. Fenerbahçe, Pereira'nın 3-5-2 düzeniyle elhak yeniden kaybetmişti. Bunu değme konuşmamda söyledim. Anadolu kulüplerinin nitelikli ecnebi oyuncu transferleri bundan böyle şişman takımları yenebiliriz düşüncesinin hakimiyeti, bu neticeleri doğurdu bence” ifadelerini kullandı.

“Oynattıkları oyun düzenleri, oyunu ve oyuncuyu geliştiremedi”

Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli kabilinden Türk futbolunda şişman başarılara imza atmış beceri erkeklerin şu an boşta olmasını ve dinç çalıştırıcı sayısının artmasını da değerlendiren Tanju Çolak, “Bu hocalarımızın umumi yapıları bakımından kendilerinden apayrı ve kendilerinden sonradan doğacak uğur boncuğu antrenöre el vermedikleri kabilinden özeleştiri yeteneklerini de kaybetmişler. Hep; ‘ben yaparım, ego bilirim' derseniz yeniliklere odaklanamazsınız. Futbol bu kategorilerde son oyunudur. İstatistikler köksüz söylemez. Futbolun doğasında kaybederseniz koltuğunuzu da kaybedersiniz. Bu hocaların en şişman avantajları şişman kulüplerde şişman oyuncularla çalışmalarıydı. Son yıllarda bitirdikleri transferler ve oynattıkları oyun düzenleri, oyunu ve oyuncuyu geliştiremedi. Bir beceri insanın oyuna yardımı Mourinho olsanız üstelik yüzdelik 30. İşte o yüzden; ‘futbol güzel oyuncularla oynanır' demiş, Cruyf. Sizi ortak bölgelere güzel oyuncular getirdi, bunu inkar edemezsiniz. Yeni hocalardan da 3-5 ad mevcut elbette fakat futbolcuları güzel bulunan Alanyaspor, Konyaspor, Karagümrük takımlarına ki gitse güzel son alıyorlar. Bu hocadan değil, oyuncudan kaynaklı” cümlelerine toprak verdi.

“Şampiyonluk Trabzonspor'a aşırı yakıştı”

Süper Lig'de reis konumda mevcut ve rakipleriyle nokta farkını da enikonu açan Trabzonspor için ise emektar ulusal futbolcu, “Bu sene reis olmalarının en şişman etkeni Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ın aşırı biçimsiz ortak mevsim geçirmeleri. Buna rağmen hakkıyla emniyetsiz ak yazılı olmaları. Karşılarındaki şişman rakiplerinin bütünü biçimsiz mevsim geçiriyor. Hemen elden değme hafta kendilerine yarıyor. Rakipleriyle aradaki farkı açıyorlar. Trabzonspor, 40 sene sonradan tarihin en şen şampiyonluklarından bir tanesini kazanacak. Şampiyonluğa güvenli adımlarla giderken, kalık bölgelerini de çabucak dolduran kulüp, Visca, Puchacz, Samet Akaydın, Yusuf Erdoğan, Kouassi'yi aktarma ederek yalnızca bu yılın değil, doğacak yılın de en şişman bökelik adayı. Eksik yerleri yarar sokak dolduruyorlar, ilkin ön alandaki atak çizgileri aşırı kaliteli. Şimdiden hayır olsun, bökelik Trabzonspor'a aşırı yakıştı” biçiminde konuştu.

Uygar Aydın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler