USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Tahir Kıran: 'Bu durum düzelmezse Türk futbolunda deprem yaşanacak'

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, “Galatasaray maçındaki kararları münakaşaya icap yok. Tartışılacak ortak değişmeyen yok. Ben doğrusu ekibi bozukluk sahadan çekmedim hakkıyla nadim oldum. Türk futbolunda hakeza ortak maskaralık ortak elan da görülmez” dedi.

Tahir Kıran: 'Bu durum düzelmezse Türk futbolunda deprem yaşanacak'
03-03-2022 14:08

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde alıştırma ziyaretinde mevcut Rizespor Kulüp Başkanı Tahir Kıran, matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı. Geçen hafta oynanan Galatasaray maçı ve müşterek ahir karşılaşmasında ev sahipliği yapacakları Giresunspor maçı karşı açıklamalarda mevcut Kıran, yargıcı kararlarıyla Rizespor'a müşterek ameliyat düzenlendiğini vurgulayarak, Giresunspor karşılaşmasında bembeyaz müşterek müsabakaya kabarmak istediklerini anlatım etti.

“Takımı sahadan çekmediğime nadim oldum”

Galatasaray maçı karşı mevrut suali yanıt veren Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, “Galatasaray maçındaki kararları münakaşaya lazım yok. Tartışılacak müşterek değişmeyen yok. Ben elhak ekibi illet sahadan çekmedim hakkıyla nadim oldum. Türk futbolunda hakeza müşterek maskaralık müşterek şimdi da görülmez. Artık o maçı bırakalım niteleyerek düşünüyorum. Yaşananlar yaşandı. Tabii ki futbol federasyonu müşterek müeyyide yapacaktır. Sonuçta bu şahısların alın terini aşırmak havadan iş değil. Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK gereğini yapmış olacaktır niteleyerek düşünüyorum” dedi.

“Rizespor kulübüne ameliyat yapılıyor”

Yaşanan teessürat düzeltilmezse Türk futbolunda iri müşterek deprem yaşanacağını kail Kıran, “Biz 24 haftadır bağırıyoruz. 24 haftadır Çaykur Rizespor kulübüne ameliyat yapılıyor. İnşallah sona erecek niteleyerek düşünüyoruz. Bitmezse nitekim başağrısı var. Bir takımın dair bu derece oynanmaz. Ama ego bunun sebeplerini biliyorum. Bunun sebeplerini çözdüm. Neyin nereden geldiğini güzel biliyorum. Onlara müşterek devir tanıyorum. Bu hali düzelttiler düzelttiler, şayet düzeltmezlerse Türk futbolunda iri müşterek deprem yaşanacak” ifadelerini kullandı.

“Kimse çıyanlık damgası kemirmek istemez, hacısı hocası kurnaz olsun”

Rizespor'a yapılanların neşriyat organlarında tartışılmadığının hata bulunduğunu bildiren Tahir Kıran, “O ceza vuruşu akilane mu, bu ceza vuruşu akilane mu niteleyerek konuşmaya bundan hakeza lazım yok. Bizim maçlarımızı elhak müşterek çalışkan yayında yayınlıyorlar, müşterek de maçtan sonraları müşterek el yayınlıyorlar. Ne müşterek konum konuşuluyor ne müşterek değişmeyen konuşuluyor. mesela Galatasaray maçında Gedson'un kaval kemiğine eş kramponun tabanıyla basıyor, aksine değişmeyen veriliyor. Bunu görüntülere bile koymuyorlar. Çok ilginç işler oluyor. Ama Galatasaray'ı yetirmek düşüncesince bunlara lazım yok. Galatasaray kendini kurtarır. Hak fail kazansın. Fakat bundan hakeza memleketine, vatanına insanoğlu işlev etsin. Memleketine, vatanına işlev etmeyenler de benim düşüncesince haindir. Kimse çıyanlık damgasını kemirmek istemez. Herkes kurnaz olsun” biçiminde konuştu.

“Taraftarımızla bu arada Rizespor'u adalet etmiş olduğu yere taşıyacağız”

Rizespor taraftarına da çağrıda mevcut Kıran, taraftarlarından mutlu bulunduğunu belirterek, “Taraftar düşüncesince söylenecek müşterek obje yok. Onlar elinden geleni yapıyor. Taraftar takımına erbap çıkıyor ve bu vakalardan sonraları neyin ne işe yaradığını şimdi güzel gördüler. Bu saatten sonraları taraftarımız Rizespor'a 5 elle değil 15 elle sarılacak. Bize yaşatılanları görüyorlar. Herkes takımına, memleketine erbap çıkacak. Burası bizim vatanımız, bizim memleketimiz. Başka Rize yok. Elimizdeki topu topu güçle Rizespor'umuza erbap çıkacağız. Rizespor'u adalet etmiş olduğu pozisyona baştan sona bu arada getireceğiz” dedi.

“Giresun'da bizim, Rize'de bizim”

28. hafta müsabakalarında evinde Giresunspor'u ağırlayacakları karşılaşma düşüncesince mütekellim Başkan Kıran, “Giresun maçına doğacak olursak onlarda sıkkın tığ de sıkıntılıyız. İnşallah bembeyaz müşterek karşılaşma olur. Hakem hatalarıyla maçın kaderi çizilmez niteleyerek düş ediyoruz. İnşallah hata kararların verilmeyeceği müşterek karşılaşma olur. Giresun da bizim takımımız, Rizespor da bizim takımımız” ifadelerini kullandı.

Osman Kubilay Küçükmustafa - Hasan Fehmi Demir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler