USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sumudica: Deliler gibi transfer dönemini bekliyorum

Spor Toto Süper Ligin 14'üncü haftasında 28 Kasım Pazar haset zaman 19.00'da Yeni Malatya Stadyumu'nda Galatasaray ile karşılaşacak bulunan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmanın hazırlıklarına bitmeme ediyor. 

Sumudica: Deliler gibi transfer dönemini bekliyorum
24-11-2021 15:43

Süper Lig'de geride küsurat 3 maçı kaybeden Yeni Malatyaspor, 14'üncü haftada branşında Galatasaray'ı misafir edecek. Kötü gidişatı durdurarak, çıkışa devredilmek talip solgun siyahlılar, Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri'nde, fen yönetmen Marius Sumudica nezaretinde meydana gelen antrenmana sakatlıkları zımnında tedavileri bitmeme fail defans aktörleri Sadık Çiftpınar ve Wallace Fortuna Dos Santos ile kaleci Abdulsamed Damlu katılmadı. Medipol Başakşehir maçında sakatlanan ve tedavisi bitmeme fail doğacak uç oyuncusu oyuncusu Benjamin Tetteh ise antrenmanda arazi aldı. Antrenman önceleri futbolcularıyla egzersiz branşında 15 dakika idame eden ortak derinti oluşturan fen yönetmen Marius Sumudica, birtakımı uyarılarda bulundu. Rumen fen insanın oyuncularına, 'Geride küsurat 3 maçı unutun. Bir an evvela toparlanmamız gerekiyor. Önümüzde Galatasaray maçı var. Tamamıyla bu pik odaklanmanızı istiyorum' söylediği öğrenildi. Rumen hocanın toplantısının arkası sıra futbolcular, alan koşuyla antrenmana başladı. İstasyon çalışmasıyla bitmeme fail antrenmanda henüz sonraları dü gruba ayrılan futbolcular, küf ve ferde selp çalışmasıyla antrenmana bitmeme etti. Kalecilerin takımdan ayrı çalışmış olduğu antrenman, eş kermen maçla sona erdi. Sakatlığı zımnında ortak süredir takımdan ayrı bulunan golcü aktör Benjamin Tetteh ise kondisyonerin nezdinde takımdan ayrı ferdî emek özgülemek gerçekleştirdi.

"ELİMDE MALZEME YOK, NASIL YEMEK YAPACAĞIM?"

İdman başlamadan evvela gazetecilerin sorularını cevaplayan Yeni Malatyaspor'un fen direktörü Marius Sumudica, elindeki kadronun ehliyetsiz olduğunu, pakt başkanı Adil Gevrek ile görüştüğünü ve devir ortada takıma minimum 5-6 aktör istediğini ilettiğini söyledi. Ellerinde materyal olmadığını lakin kendisinin takımıma kemirmek gerçekleştirmek istediğini ancak, kesinlikle yapacağını bilmediği siteminde mevcut Sumudica, "Ben deliler gibi hanuman ayındaki transfer dönemini bekliyorum. Başkanla konuştuk, 5-6 aktör transfer edeceğiz. Daha sonraları Malatya yukarılara oynayacak. 2., 3.Lig'deki aktörleri buraya getirerek, Süper Lig'de rastgele ortak nitelik beklenemez. Gerçekleri de bildirmek lazım. Her şeyi saklayamayız, bu saklanacak ortak şeyde değil. Sadece gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Süper Lig'de eğleşmek düşüncesince minimum 8 oyuncuya ihtiyacımız var. 20 salname kariyerime bakarsanız ego tek devir kümede eğleşmek düşüncesince oynamadım. Burada yaşanılanların yahut tahsil edilen sonuçların bana yüklenmesini de istemem. Bu nedenden bunları açıklıyorum. Ocak ayından sonraları yapacağım transferlerle çirkin neticeler alırsam, o devir karşıma eş ve rastgele ortak şeyi söyleyin. Ama şu anda elimdeki oyuncularla elimden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışıyorum. Özür dilerim lakin 5-6 oyuncum aşırı dobra arkası bence Süper Lig oyuncusu değil" dedi.

Ligin 14'üncü haftasında branşında Galatasaray ile karşılaşacak bulunan Yeni Malatyaspor'da, takımın fen patronu Marius Sumudica, egzersiz önceleri gazetecilere açıklamada bulundu. Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri'nde gazetecilere mütekellim Sumudica, takımının Giresunspor maçında savaştığını fakat birtakımı şansızlıklar zımnında sahadan mağlubiyetle ayrıldıklarını söyledi. Marius Şumudica, "Isınma sırasında Wallace'u kaybettik, maçın 20'nci dakikalarında Sadık sakatlandı onun hesabına henüz evvela Süper Lig'de tek oynamamış ortak arkadaşımız şekil giydi. Totalde 4-5 oyuncumuz yoktu. Eğer evvel 11'imizle çıksak ve rastgele ortak oyuncumuz sakatlanmamış olsaydı maçı kazanırdık" niteleyerek konuştu.

"SADECE SAHADAKİ FUTBOL KONUŞULSUN"

Rumen fen adam, şu anne denli tek konuşmadığını belirterek, "Herhangi ortak halde solgun ve ya al eke görmedim zira Sumudica değişti. Bir skandal gerçekleştirmek istemiyorum lakin konuşmanın tarihi geliyor" dedi.


Sumudica, Pazar haset alanlarında Galatasaray ile oynayacakları karşılaşmaya bağlı "Gazete ve televizyonları strateji ediyorum Galatasaray-Fenerbahçe derbisindeki hakemle ait başağrısı ve şikâyetler dile getiriliyor. Ben birtakımı yerlerden dileyiş ediyorum tek halde bu baskılara gelmeden, Malatya'ya menfaatlerini şartlayıp gelmesinler. Galatasaray iri ve çelimli ortak takım, buraya gelsin ve sahadaki futboluyla bizi yensin, bizde kutlama yazar gönderelim. Bizde futbolumuzla yenersek, onlar bizi kutlama etsinler. İki yan içre tek halde hakemin yahut birtakımı tarafların yardımına gerekseme duymadan maçın geçmesini diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.


"KİMSE YENİ MALATYASPOR'U KÜÇÜK GÖRMESİN"

Giresunspor müsabakasını müdür FIFA kokartlı yargıcı Cüneyt Çakır'ı yönetimi ve kararlarından naşi eleştiren Sumudica, şunları söyledi:

"Giresunspor müsabakasını Türkiye'nin en dobra hakemi namına yayınlanan ortak yargıcı yönetti. Ben tek halde bizlere adil davrandığını düşünmüyorum. Bizim tarafımızdan kimesne bunu konuşmadı lakin biraz bilinçlilik bildirmek istiyorum. Karim Hafez'in konumu penaltı. Miraç'ı yere düşürdüler, ortak frikiğimiz vardı, Adem'e meydana getirilen ortak faul vardı. Kimse bunları konuşmuyor. Yeni Malatyaspor önemsiz ortak ekipman değil. Anadolu ekibi olabiliriz lakin kimesne Malatya'yı önemsiz görmesin. Bir Galatasaray müsabakasını haftalarca konuşuyorlar lakin Malatya'yı 10 dakika fena konuşmadan geçiyorlar. Ben buna karşıyım. Büyük yayınlanan ekipler gibi rastgele ortak güneş bizde buraya geliyoruz, futbolcularımız rastgele ortak güneş onların futbolcusu gibi çalışıyor, buradaki personelde onların mensupları gibi çalışıyor. Herkes kazanç parası düşüncesince buraya geliyor, futbolcularımız arak döküyor. Bir karşılaşma düşüncesince günlerce, haftalarca egzersiz yapıyoruz lakin maruz hata ortak karardan naşi maçı kaybediyoruz. Bu can sıkıcı oluyor. Dünyanın rastgele ortak durumunda adaletin olmasını istiyorum. Ben futbolda çalıştığım düşüncesince futbolda doğruluk olsun istiyorum."


"BU BENİM KALİTEM DEĞİL"

Adana Demirspor ve Altay maçlarına kusursuz dört dörtlük ekipman namına çıktığını dile getiren Marius Sumudica, "Birkaç oyuncumuzun sakatlanması ve ulusal takıma gitmesiyle gerçeklerle yüzleştim. Aslında bu bizim mahremimiz lakin aşırı ortak tomar konuşup birtakımı şeyleri söylemeyeceğim lakin birtakımı yerlerde Sumudica'nın kalitesi karşı konuşuyorlar, bu benim kalitem değil. Oyuncularımı tek devir alıcı uğrunda kötülemedim hala da kötülemeyeceğim lakin birtakımı gerçekleri görmemiz lazım. Buradaki 6-7 oyuncumuzun kalitesi, Süper Lig kalitesinde değil. Bunu hepsi biliyor. Şimdi ego kesinlikle farklılık yapacağım, kesinlikle oyuncumu rotasyona götüreceğim? Kayseri ve Gaziantep'te zat getirdiğim oyuncularla beraberce yukarılara oynadım" ifadelerini kullandı.


"DELİLER GİBİ OCAK AYINDAKİ TRANSFERİ BEKLİYORUM"

Takımdaki kol sıkıntısına ilgi çekici Sumudica, "Ben deliler gibi hanuman ayındaki transfer dönemini bekliyorum. Başkanla konuştuk, 5-6 aktör transfer edeceğiz. Daha sonraları Malatya yukarılara oynayacak. 2'nci, 3'üncü Lig'deki aktörleri buraya getirerek, Süper Lig'de rastgele ortak nitelik beklenemez. Tabii ki pakt gençleri kullanıp, onlara kısmet özgülemek istemiştir lakin bence seçimlerinde yanılmışlar. Bunu düzelteceğiz, ortak hocanın rolü bunları düzeltmektir. Başkanla bunları danışma ederiz ve buna ortak hal bulacağız. Gerçekleri de bildirmek lazım. Her şeyi saklayamayız, bu saklanacak ortak şeyde değil. Sadece gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Süper Lig'de eğleşmek düşüncesince minimum 8 oyuncuya ihtiyacımız var. 3-4 oyuncuyu evvel 11'e konup, art kalanını da farklılık düşüncesince redif kulübesine almamız geçişsiz zira sakatlanan ve ya cezalı bir hale sakıt oyuncularımız oluyor" niteleyerek konuştu.


"5-6 OYUNCUM İYİ, GERİSİ SÜPER LİG OYUNCUSU DEĞİL"

Kendisinin katiyen ferahlığı dost ortak sarıklı olmadığını tamlayan Marius Sumudica, "Buraya dünyalık düşüncesince gelmedim. Ben bu kulübü çevirmek ve ya araştırma görevlisi kazanmak düşüncesince geldim. 20 salname kariyerime bakarsanız ego tek devir kümede eğleşmek düşüncesince oynamadım. Burada yaşanılanların yahut tahsil edilen sonuçların bana yüklenmesini de istemem. Bu nedenden bunları açıklıyorum. Ocak ayından sonraları yapacağım transferlerle çirkin neticeler alırsam, o devir karşıma eş ve rastgele ortak şeyi söyleyin. Ama şu anda elimdeki oyuncularla elimden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışıyorum. Özür dilerim lakin 5-6 oyuncum aşırı dobra arkası bence Süper Lig oyuncusu değil. Herkesin taraftarların, bizi izleyenlerin bunu anlaması lazım. Sağa sola mütekellim ortak insanoğlu değilim, alan ortak insanım. Direkt söylerim. Söylememe de lüzum yok, doğrusu hepsi anlamıştır. İlk 11'de 5-6 oyuncum yoktu, çalıştığımız organizasyonları futbolcularımız yansıtamadılar ve Giresunspor maçı 1-0 kazandı. Elimde malzemem namevcut lakin ego takımıma kemirmek gerçekleştirmek istiyorum, kesinlikle yapacağım" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler