USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Süleyman Hurma: Tesis ve stadyum problemini çözemezsem bu işten çekileceğim

VavaCars Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, ”Net adına söylüyorum, kuruluş ve stadyum problemini çözebilirsem Karagümrük Avrupa’nın en ehemmiyetli markalarından bir tanesi olur. Ama acıklı halde kuruluş ve stadyum problemim var. Şunu baş döndürücü kesin söylüyorum

Süleyman Hurma: Tesis ve stadyum problemini çözemezsem bu işten çekileceğim
11-10-2021 20:18

VavaCars Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Spor Arena'da Uğur Yapıcı’ya açıklamalarda bulundu. Teknik yönetmen Francesco Farioli tercihi üzerine mütekellim Hurma, “Cesaret rastgele iş muteber bulunan ortak şey, cesareti sıfır birisinin ortak obje başarması olabilir değil. Cesaret tek şeyden korkmamak değil, korkunun varlığına karşın akilane olanı yapmaktır. Herkesin benimseme edeceği ortak şeyi yapmış olup bunu topluma arz etmek hile fail ortak değişmeyen olur. Hayatım süresince korkusuz kararlar aldım, ortak işin başına olabilir bulunan en iyisini bulup getireceksiniz. Pep Guardiola’yı getirme imkanım yoktu ancak bizim şartlarımıza uyarınca en iyisi bulunan Farioli’yi getirebildim. Kariyerim süresince en iyisi olma ihtimali bulunan hocalara vesile verdim. Başı ve sonu mahsus bulunan hikayeleri sevmiyorum. Ülkemizdeki güzel hocalar ile en güzel ihmalle grup düşmezsiniz, bunun haricinde ortak obje etme durumunuz yok. Bir işte kalburüstü edinmek istiyorsanız rakiplerinizin önünde, standartların dışına çıkmanız lazım. Bu farkı; bilgi, insanoğlu ve düzentileme ile denedik” sanarak konuştu.

“Teknik direktörlerin satışına inanıyor musunuz?” sorusuna ise tecrübeli yönetici, “Tabii ki inanıyorum, dünyada aşırı ağır örnekleri oldu. Çok aktör sattım hemen fen yönetmen satışını daha denemedim. Birçok fen direktörümüz bizimle bu arada çalışırken şişman kulüplere nakil beli hemen o kardeşlerimizin önünü açıp konuşu yarar sağlamadım. Gelecek günlerde nakil girdisi evet mu görmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

“İTALYA PAZARINI İYİ BİLİYORUM VE BU SEBEPLERDEN DOLAYI BURAYA YÖNELDİM”

İtalya’dan meydana getirilen transferler üzerine ise Hurma, “Tamamen tesadüf, dünyanın en güzel ligi Premier Lig ve orayı aşırı seviyorum hemen Bundesliga, La Liga, Seria A ve Fransa Lig 1 de güçlü. İngiltere liginden ortak oyuncuyu sağlamak aşırı tekaüt zira aşırı efdal rakamlar alıyorlar, en bayağı aktörleri 2-3 milyon Pound alıyor. İtalya’da ise aşırı efdal düzey kalitede olmalarına karşın bizim gücümüzün yetebileceği aylık vaziyeti vardı. İtalya pazarını güzel biliyorum ve bu sebeplerden ötürü buraya yöneldim” dedi.

“MANCHESTER UNITED'DAKİ BRUNO FERNANDES BİZİM İÇİN OYUNCU BAKTI”

“Çok ehemmiyetli oyuncular nakil ettim hemen medyamız şişman takımların transferlerine arazi verdiği düşüncesince aşırı müşterisi gözükmedi” diyen Süleyman Hurma, “Örneğin Mehdi Benatia bizlere nakil olunca Paris Saint-Germain Başkanı Nasser Al-Khelaifi yanımızda Benatia'yı aradı. Ahmed Musa düşüncesince şu anne genişliğinde 41 milyon Euro bonservis ödenmiş. Bizim içimizdeki oyuncular sportif yönetmen üzere çalışıyor. Benatia'nın gelmesinde en şişman görevi Biglia ve Viviano oynadı, onların birlikteliği Mehdi’yi getirdi. Hatta Manchester United'daki Bruno Fernandes bizim düşüncesince aktör baktı, o etap güzel ortak familya ortamı yakaladık. Hedeflerimiz kulübü Avrupa’nın en çalışan markaları arasına sokmak, bunu muktedir kızarmak düşüncesince bellik değerimizi artırmamız lazım. Bu nedenden Biglia, Ahmed Musa, Benatia, Borini, Karamoh üzere aktörleri buraya kazandırıyoruz. Bizim maçımız oynanırken alçalma edilen ortak ekip olmayı dilek ettik. Bu oyuncuların arkadaşları dünyanın en güzel takımlarında oynuyorlar ve türlü biçimde bizlere dayanaklık etmek oluyorlar. İtalya’dan Venezuela’ya genişliğinde çav olabiliyoruz. Bunların birlikte potansiyeli efdal canlı oyuncular ekliyoruz. Adnan Uğur, hayattaki nice takımın scout sıralamasında arazi alıyor. Schalke’den transferimiz Levent Mercan ve Bayer Leverkusen’den aldığımız Samet Uğur bundan sonra bizim yıldızlarımız oluyor” açıklamasında bulundu.

“BARKLEY’İ ALMAYI ÇOK İSTERDİM, TAKIMIMIZA LAZIM BİR OYUNCUYDU”

Transferini gerçekleştirmeyi aşırı istedikleri ortak kişi olup olmadığıyla ilişik mevrut soruya ise Hurma, “Bu yıl Ross Barkley ile anlaştık. Chelsea’dan salname 10 milyon Euro aylık alıyor, kılıç bunun eğlenceli sayılabilecek ortak yönünü karşılayacaktık. Sözleşme detaylarında Chelsea ile anlaşamadığım düşüncesince almadım. Barkley’i edinmeyi aşırı isterdim, takımımıza geçişsiz ortak oyuncuydu. Stadyum ve kasılma sorununu çözdüğümüz devir Karagümrük istediği oyuncuyu alabilecek ekonomiyi üretir” yanıtını verdi.

“EMRE MOR’U DENEMEMEK APTALLIK OLURDU”

Emre Mor üzerine da mütekellim VavaCars Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, şunları söyledi:

“Bana uyarınca Emre Mor kabiliyetiyle Messi’den ayrımsız ortak aktör ayrıca çelim namına az buçuk şimdi güçlü. Birçok nedenden ötürü Emre Mor dilek edilen noktaya gelemedi, hakeza ortak kuzey düşüncesince rastgele obje amacında gitse Karagümrük doğrusu alamaz. Emre samimiyse onu evren futboluna tekrar sunabiliriz. Bizim düşüncesince fon sayılabilecek kalitede ortak oyuncu, kabiliyetlerini ekip menfaatlerine müteveccih kullanabilirse ortak evren yıldızı kazanacağız. Emre Mor muhtemel çıkışını yapsaydı 150 milyon euro verilirdi. Böyle ortak oyuncuyu o da istiyorsa denememek bönlük olurdu. Ekonomik ortak obje kaybedeceksem de tek dava değil, hakeza ortak sınama yapmalıydık.”

“Barcelona’ya revan Emre Demir’i ne keşfettiniz?” sorusuna ise Süleyman Hurma, “Kayserispor’a Mersin’den getirmiştik, merhum başkanımız Recep Mamur’a 8 yaşındaki Emre Demir’i söyleyip “Messi üzere ortak aktör olabilir.” demiştim. Transfer gerçekleştiğinde nice insanoğlu dediğim üzere olamayacağını düşündü, o günün başlangıcı Barcelona’ya nakil namına başladı. Emre yeteri kadar gelişemedi, kılıç ona dayanaklık etmek veremedik hemen inşallah Barcelona transferi gecikmiş gelişimini tamamlamasına vesile verir” yanıtını verdi.

“KENDİ ÜRETTİĞİM OYUNLAR BANA DÜŞMAN OLDU, KULÜPTEN GİTMEK İÇİN DELİYE DÖNDÜLER”

“Herkes benim aktör satmamı seviyor sanıyor hemen Mehmet Topuz’dan Amrabat’a genişliğinde tek oyuncuyu feda etmek istememiştim” diyen Süleyman Hurma, “En şişman hayalim Anadolu’dan ortak kulüple böke olmaktı, orada bökelik düşüncesince adım adım ortak ekip yapacaktık” niteleyerek şunları söyledi: “Kayserispor’da ne devir güzel ortak ekip yaratsak oyunculara Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray isteyen beli ve emniyetsiz nukut öneri edildi. Ben o üstün dereceli satışları muvaffakiyet namına görmüyorum ayrıca muvaffakiyetsizlik namına görüyorum. Eğer benim hayallerim asıl olsaydı o oyuncuların bütünü 40-50 milyon euroya Avrupa’ya gidecekti. Bu oyuncular Kayseri’den direk üzere koparıldı ve ne keyfi ne de tuzu oldu. Karşı çıktığım düşüncesince öz ürettiğim oyuncular bana antagonist oldu. 'Ağabey bırak gideyim orada 3 milyon euro alacağım, böke olacağım…' diyorlardı. Üç büyükleri ortak vesile namına görüyorlardı ve kimi oyuncular kulüpten kullanmak düşüncesince deliye döndüler.”

“TESİS VE STADYUM PROBLEMİNİ ÇÖZEMEZSEM BU İŞTEN ÇEKİLECEĞİM”

Karagümrük’ün bökelik gayesi üzerine ise Hurma, “Net namına söylüyorum, kasılma ve stadyum problemini çözebilirsem Karagümrük Avrupa’nın en ehemmiyetli markalarından bir tanesi olur. Ama dokunaklı biçimde kasılma ve stadyum problemim var. İstanbul üzere mutsuz ortak şehirdeyim, arazi bulunmayan ve bulunan bölgeler ise aşırı değerli. Bulduğumuz alanlar merkeze aşırı ırak yerler. Şunu aşırı açık söylüyorum; bu zorluğu aşamazsam bu işten çekileceğim. Çünkü hedeflerime kasılma ve stadyum yapılmaksızın gidemem. Ortalıkta Don Kişot üzere dolaşmanın ortak manası yok” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler