USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: 'Yönetici açıklamaları Türk futbolunun saygınlığına zarar veriyor'

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Türk pakt yöneticilerinin negatif açıklamaları ile ilgili, “Böyle yapılarak Türk futbolunun saygınlığına zarar veriliyor” dedi. Alman uran adam, Türk oyunculara henüz aşkın envestisman yapılması icap ettiğini vurguladı.

Stefan Kuntz: 'Yönetici açıklamaları Türk futbolunun saygınlığına zarar veriyor'
10-12-2021 21:07

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, katılmış bulunduğu 2021 Marka ve Spor Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Alman fen adam, Türk ulusal takımının fen direktörü bulunduğu düşüncesince çalımlı bulunduğunu tabir ederek, “Göreve geldiğimden beri düzenlilik ortak nesne var. Burada olmaktan hala alım çalım duyuyorum. TFF'nin desteğini değme devir arkamda hissediyorum. Hamit'le işbirliğimiz profesyonelce bitmeme ediyor. Ekibim de müthiş” gibi konuştu.

“Letonya maçı bizlere şişman ortak öz emniyet sağladı”

Letonya maçıyla beraberce ay-yıldızlı oyuncuların şişman ortak öz emniyet sağladığını tabir fail Kuntz, “Letonya maçındaki sonuç dakika zaferimiz bizlere baş döndürücü şişman öz emniyet sağladı. mühim ortak devir noktası oldu. Takımda ortak şeyler oluşmaya başlıyor. Bu hâlâ önemsiz ortak filiz. Mart ayında baş döndürücü ehemmiyetli ortak aşama bizi bekliyor. Bu vaziyetten baş döndürücü memnunum. Ne denli güzel bulunduğunu en iyilerle epope ölçüştüğünde anlarsın” açıklamasını yaptı.

“Sonuç ne olursa olsun bizi ileriye taşıyacak maçlar”

Kuntz, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Offları'nda oynayacakları Portekiz ve İtalya müsabakalarını değerlendirerek, “Lothar Mattheus'a bozuldum niçin hakeza ortak ad çekme çekti diye. Bizim takımımız iyice genç. 2024 yılını da ortak amaç kendisine gözden aşırmak istemiyoruz. O nedenden ortak ülfet maçı seviyesinde değil en güzel takımlara rakiplik edebileceğimiz kurda maçlara çıkabilmek bizim düşüncesince güzel olacaktır. İtalya Avrupa Şampiyonu, Portekiz münferit kendisine oyuncuların güzel takımlarda oynadığı takım. Güçlü takımlar. Sonuç ne olursa olsun bizi ileriye taşıyacak maçlar olacak” gibi konuştu.

“Türk oyunculara elan baş döndürücü envestisman yapılması icap ettiğini düşünüyorum”

Deneyimli çalıştırıcı, Türk futbolunda devir zamane gündeme gelmiş şekilde ağız dalaşı konusu bulunan ecnebi sınırlaması ile ait ise, “Ben bizzat değişik yaklaşıma sahibim. Türkiye'de oyuncuların aldıkları pedagoji bilimi ne denli güzel olursa sonra ulusal kol da güzel olacaktır. Kulüp takımında birçok parça ecnebi aktör sorusu değil Türk oyuncular ne denli güzel olursa onlar da o denli olacak. Türk oyunculara elan baş döndürücü envestisman yapılması icap ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"Oyuncunun maçta kendisini güzel göstermesi gerekiyor"

Türk oyuncuların aldatmaca esnasında ortak tomar devir geçirerek oynadığı gibi yöneltilen soruya Kuntz şu cevabı verdi:

"Eylül böylelikle çalışmaya başladık ve 35 enerjik karşılaşma izledik. Buna yaklaşan maçı da banttan izledik. Her oyuncuyu tanıyoruz. Kimsenin içtimai medyada kendisini bizlere tanıtması gerekmiyor. Maçta kendisini güzel göstermesi gerekiyor. Kenan Koçak Türkiye'deki takımların fen direktörleriyle haberleşme halinde. Hamit, Kenan ve ego hocalarla konuştuk. Yusuf Sarı ve Barış Alper Yılmaz'ı ekibe kattık. Ocak kocaoğlan böylelikle karşılaşma yapılmayacak ortak hafta var. Bu haftada baş döndürücü pakt karışmak istiyorum. Kendi yolumuzu bulmamız gerekiyor. Altyapıyı güzel yükseltmek gerekiyor. Almanya'da yüksekokul dair inkılap yapıldı. TFF'nin de fikirleri var. Almanya'daki dizge 2000'de başladı. Bu levent boylu ortak süreç. Deneyimler bizi ileriye taşıyacak ürünlerdir."

"Böyle yapılarak Türk futbolunun saygınlığına zarar veriliyor”

Stefan Kuntz, Türkiye'de pakt yöneticilerinin meydana getirdiği açıklamaların Türk futbolunun saygınlığına zarar verdiğini vurgulayarak, şu ifadelere arazi verdi:

“Böyle yapılarak Türk futbolunun saygınlığına zarar veriliyor. Bu motivasyonla üstelik ortak nesne yapılması gerektiği belli. Uluslararası aktörleri da izliyorum. Türkiye'de pakt maçlarını da izliyorum. Yabancı takımlarda oynayan oyunculara baktığımda oradaki safiha ile buradaki safiha farklı. Hakem ortak düzenlilik veriyor redif kulübesindeki sekiz ad ayağa fırlıyor. Buna şaşırıyorum. Gerek TFF ortamında ister sokakta insanlarla karşılaştığımda saygı görüyorum. Hakeme de bire ortak saygınlığı gösterilmesini istiyorum. Türkiye'deki Türk hakemlerin sayısı baş döndürücü elan efdal ve hakemler düşüncesince bilfarz VAR hakemi kendisine pedagoji bilimi alıyorlar. Almanya'da sahada güzel ortak yargıcı kabil ama kendiliğinden kendisine baş döndürücü güzel ortak VAR olacak sanarak ortak nesne yok. Eğitimler yapılıyor. Hakem kararının kesinlikle ağız dalaşı konusu bulunduğunu görüyorum. Diğer tarafta ölçülü alan ve savunma oyuncularının meydana getirdiği hataya bakıyorum.”

“Türkiye'nin UEFA'daki saygınlığı baş döndürücü yüksek”

Diğer iklim kol fen direktörlerinin kendisi ile ait icra ettikleri değerlendirmelere yer veren Kuntz, “Ben ortak değiş hissetmedim. Almanya'da çalışıyordum UEFA'da Belçika, Hollanda ve Almanya'nın karışma bulunduğu pedagoji bilimi süreci vardı. Belçikalı meslektaşlarımda görüştüm zira ego futbol dünyasında 40 sene geçirdim. Türkiye'nin UEFA'daki saygınlığı baş döndürücü yüksek. Bunun farkındayım. Türk ulusal takımının mümessili kendisine orada olduğunuzda endişe uyanmasına ister olacağını düşünmüyorum. Bazı önemsiz istatistikler çıkardık. Bunları Hamit'e ve başkana açıklamak istiyorum. Topu az buçuk elan önde kazanıyoruz. 3'te 1'lik bölümde sahada oluyoruz. Altıpasta topların arka kazanılması dair aşama attığımızı görüyoruz. 6 toy oyuncumuz var. Bunlardan 5 tanesi 98 tevellütlü ve körpe oyuncu. Hamit'in teklifi de oydu. Gençleri destekleyelim istedik. 3 oyuncuyu arka çağırdık ama şurası da bildirmek gerekiyor kulüpler fen direktörler kabilinden güzel çalıştırılan oyunculara da başvurabiliriz. Diğer kol fen direktörleri ile haberleşme gibi iktisap etmek istiyorum. Türk futbolu şayet şahıs bünyesinde bütünlük olursa o devir değme şeyi görebileceğimiz noktalara gelebiliriz" ifadelerine arazi verdi.

Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler