USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: "Takımın sahada yüksek kalitede oynamasını hedefliyorum"

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, takımının Norveç karşılaşmasında sahada yüksek kalitede birlikte ayak topu oynamasını hedeflediğini anlatım ederken, yarışmada 90 dakikaya ve şimdi fazlasına odaklanmaya çalışılacak birlikte yüklülük bulunduğunu söyledi.

Stefan Kuntz:
07-10-2021 18:34

2022 FIFA Dünya Kupası G grubu 7. maçında ferda Norveç ile karşılaşacak bulunan A Milli Futbol Takımı'nda Teknik Direktör Stefan Kuntz, yarışma evveliyat matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. Gelmeden ilkin Türk Milli Takımı'nın ortak baş döndürücü maçlarını izlediğini anlatım ederek, ”Oyuncuların toprak almış olduğu takımları izledim. Burada mahsus ortak bilgelik zemini mevcut ama bunları yevmiye antrenmanlarla namına getirilemeyecek şeyler değil. Oyuncularımı hem sahada hem saha haricinde çelimli yönlerini, eneze yanlarını keşfetmem gerekiyor. Futbol felsefesi açısından Türkiye'ye akla yatkın bulunan ortak hikmet bulduk. Norveç maçıyla ilgilendiren düşüncelerimi anlattım. Bu izleme ve taktikle oynayabilir misiniz dedik ve beş altı haset hakeza geçirdik. Yarın sağlık ve heyecanla pik çıkacağız” biçiminde konuştu.

"Bütün takıma baş başa ihtiyacımız var"

Milli takımın ilkin performansına ve ekibe yer veren Kuntz, "Burak Yılmaz'ında dediği üzere geçmişle ilgili sayfayı kapattık. Yeni ortak sahife ayırmak kişilerin ne yapacaklarını ifşa etmek düşüncesince ortak fırsat. Kısa ortak süremiz mevcut ama bu müddet içerisinde takımı, aktörleri güçlendirebilmek, özgüvenle sahaya çıkabilmeleri düşüncesince önemsiz tebeddülat yaptık. İlk ruhsal tansiyon testimiz mevrut durumda. Kim kalede, ki sahada, ki redif kulübesinde göreceğiz. Bu huzur streste ekipman olmayı başarıyor muyuz sanarak bakacağız. Letonya maçında bu maçta oynamayacak 6 oyuncuya ihtiyacım olacak. Yedek kulübesindeki oyuncular saha içindeki dostlarını destekleyecek. Bütün takıma baş başa ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.

”90 dakikaya odaklanmaya çalışılacak ortak tansiyon var”

Norveç maçı düşüncesince bası altında olup bulunmadığı sorusuna yanıt sağlayan Alman Teknik Adam, şu ifadelere toprak verdi:
"Belli ortak tansiyon olması gerekiyor. Yaşayacağımız ortak sevincin beklentisi bu. Son saatlere yaklaştığınızda ortak tünele girmiş üzere hissediyorsunuz. Bunun böylecene sizi muntazır 90 dakikayı odaklanmaya çalışacak ortak tansiyon var. Antrenör şekilde alışkınsınız ama buna arttırma toy ortak ülkenin ulusal ekibi düşüncesince kenarda olacaksınız. Bu müspet ortak coşku oluşturuyor. Benim yapmam müstelzim işime odaklanmak. O manada eskiden nite olduysa yarında anca olacak. Almanya'dan karı üyelerim doğacak karşılaşma için."

"Oyuncular performansa layıkıyla ekibe çağrılacak"

Norveç maçı öncesinde açıklayan ekip ile ilgilendiren de mütekellim Stefan Kuntz, "Oyuncular karşı kendim rasat yaptım ve orada buğulanmış ve gailesiz gömlek oyuncular ortada balans meydana getirmeye çalıştım. Bunlar ortada ortak mahlut yapmanın başarıyı getireceğini düşündüm. Bir tarafta birikim var, ortak tarafta da pervasızlık var. Bu kombinasyonu ortak araya getirdim. Nasıl ortak ayak topu kuşkulanmak istediğimiz düşüncesince ekip oluşturdum. Bu huzur ekip ve bu kadroda mevcut peyda etmek rastgele daim ulusal takımda olacağının garantisi değil. Şimdi toprak almıyor sanarak ortak şimdi alınmayacak değil. Sürekli Türk aktörleri izleyeceğim ve oradaki performanslara layıkıyla değişmeyen vereceğim" değerlendirmesini yaptı.

"Takımın sahada yüksek kalitede oynamasını hedefliyorum"

Geçmişe baş döndürücü takılmadığını tamlayan Kuntz, "O devir ortak grup vardı ve burada ne işe yaradığını bilmiyorum. Türkiye'nin Norveç'i ülkenizdeki maçta eksiksiz oyuncuların oynadığı maçta yendiğini biliyorum. Bazı oyuncuların olmaması dezavantaj olmaz. Uzun vadede ortak birikim şekilde söyleyemeyiz ama beş altı karşılaşma düşüncesince bu zayi oyuncuların namına alınacak oyuncular da dobra başarım gösterirdik. Norveç'in kalitesinde düşme olmaz. Bazı pozisyonlarda toy aktörleri var. Bir baş döndürücü nesne hudayinabit saf dışı ama bire ortak sürede şurası biliyorum. Bu takımın başlangıcında yeniyim ve yalnızca öz takımımın sahada yüksek kalitede oynamasını hedefliyorum” ifadelerini kullandı.

”Son antrenmanda kaleciye değişmeyen vereceğiz”

Bir matbuat personelinin kalede kime kader vereceksiniz sorusunu cevaplayan profesyonel beceri direktör, ”Bunun şişman ortak iş bulunduğunu biliyorum. Sinan Bolat, Altay Bayındır ve Uğurcan Çakır'ı aldık. 2 gailesiz ve 1 profesyonel kaleciden ekip yaptık. Kaleci düşüncesince değişmeyen verirken bana araştırma görevlisi olması düşüncesince Michael'i aldım. O antrenmanları takip etti ve izlenimleri beni paylaştı. Bugün olacak antrenmanda kaleciye değişmeyen vereceğiz. Genel günah beceri direktörde ve ortak şeylerin menfi olabileceği dair kaygım yok. Yeni ortak giriş tamamımız düşüncesince fırsat. Sahip olduğumu fırsatı kullanmalıyız. Bu mevzuda topu topu seyirciler araştırma görevlisi olabilir. Norveç maçından sonraları rastgele nesne tükenmiş değil rastgele daim okazyon olacak” sanarak konuştu.

"4 maçın peşi sıra Türk futbolunu değerlendireceğiz"

Maçlara gidip oyuncularını rastgele fırsatta izlediğini kail Stefan Kuntz, "Federasyonun buradaki tesisleri baş döndürücü harika, bundan dolayı emektar oynadığımız sahaları görüşme ika fırsatım olmadı. Gördüğüm kadarıyla etrafımdaki insanoğlu beni baş döndürücü yunak halde karşılıyor. Bu pik baş döndürücü dobra hissettiriyor baştan eve hâllenmek gibi. Benim düşüncesince en önemlisi önümüzdeki 4 maç. 4 maçın peşi sıra az buçuk kılıç kendimiz oturup Türk futbolu dair neler yapabilir sanarak konuşacağız. Türk futbolunu gitmek konumunda görmüyorum kendimi. 4 maçın peşi sıra topu topu kulüplerdeki beceri direktörlerle görüşeceğim neler yapabiliriz diye” dedi. Alman Teknik Adam Stefan Kuntz, akıbet şekilde şişman ortak bası hissetmekten kıvançlı bulunduğunu anlatım ederken, Norveç maçı 11'inin netleştiğini ama planlarını kendine sakladığını söyledi.

Burak Yılmaz: "Hocamıza dayanak olup tanımamız gerekiyor"

Norveç maçı öncesinde matbuat çalışanlarının sorularını yanıtlayıp müsabakayı değerlendiren A Milli Futbol Takımı Kaptanı Burak Yılmaz, yarınki maçın öneminin bilincinde olduklarını anlatım ederek, "Kesinlikle kazanmamız müstelzim ortak maç. Herhangi ortak nokta yitirilmesine tahammülümüz yok. Elemelere baş döndürücü dobra başladık devamında çirkin gitti. Hepsini ortak kenara bırakıp ferda 3 puana odaklanmış ortak ulusal ekipman var. Yeni ortak hava, müstevi ve toy hocamız var. Bizler de namına sizler üzere araştırma görevlisi olup ortak eksiksiz peyda etmek zorundayız. Tamamen yarına derişik olmuş, galibiyetten bambaşka fikri sıfır ulusal ekipman var. Gereken hazırlıkları yaptık ve karşılaşma saatini bekliyoruz. Hem gailesiz hem profesyonel ortak ekip var. Onların baş döndürücü ortak tomar vaaz ve yardıma gereksinimleri yok. Futbolda abilik statüsüne baş döndürücü inanmıyorum. Sahada herkesten ortak tomar kilometre yaptığım düşüncesince konuşmalar yapıyoruz, köle onlarla konuşuyorum. Herhangi ortak ismin karşılaşma öncesinde konuşmayı düşündüğünü sanmıyorum” sanarak konuştu.

"Hocamıza dayanak olup tanımamız gerekiyor"

Stefan Kuntz ile 3 gündür bu arada olduklarını özetleyen Yılmaz, "Saha içerisinde bu derece çelimsiz müddet içre kökten ortak değiş olacağını doğrudan beklememek lazım. Takım içerisinde dokunuşları bırakacaktır. Onun etraflıca sürekli ortak barışma idealinde geldi. Ona dayanak olup ona devir tanımamız gerekiyor. Yarın behemehâl önemsiz dokunuşlarıyla hem sizlere hem bizlere ortak bulaşık yapacaktır. 6 maaş süreci emin olun bilmiyorum. Geçmiş ile ilgili gerçekli kötüleri konuştuk. Ama 6 maaş süreçte bulunan çirkin şeyleri konuşmanın dobra olacağını düşünmüyorum. Geçmişi bahsetmek itemiyorum. Konuşacak olsak emin olun baş döndürücü nesne var. Hep en tepedekiler mesuliyeti alır. Ama burada yalnızca öğretmen yüklenilecek şeyler yok. Her hatadan vaaz çıkarmamız gerekiyor” sanarak konuştu.

"Norveç maçında bası olmalı"

Norveç müsabakası özelinde oyuncularda bası oluşmasının dobra bulunduğunu kail Yılmaz, "Takım üstünde rastgele ortak bası namevcut ama bası olmalı. Baskı futbolcuyu ayakta canlı formda markajcı ortak unsur. Arkadaşlarımız rahat, stresten ırak kalmaya çalışıyoruz. İnternetten ırak kalıyoruz. Hocamızda bunu bizlere sağlıyor. Hocamız baskıyı üstüne almaya çalışıyor. Takımın üstünde bası namevcut ama bası olmalı ayakta ara vermek için. Norveç'in eksikliklerine erişince hakeza seviyelerdeki maçlarda nakıs baş döndürücü ortak tomar hissedilmiyor. Herkes ülkesi düşüncesince oynuyor ve kem oyuncuların yerini dolduracak oyuncular var” ifadelerini kullandı.

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler