USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: Oyuncularımdan hakemi rahat bırakmalarını istiyorum

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “En dobra takımlarla rakiplik düzeyinde maçlara adam olmak bizim düşüncesince dobra olacaktır. İtalya Avrupa şampiyonu, Portekiz çelimli ortak takım. Sonu ne olursa olsun bu maçlar bizi ileriye taşıyacak” dedi.

Stefan Kuntz: Oyuncularımdan hakemi rahat bırakmalarını istiyorum
10-12-2021 18:44

Brand & Sport Summit, 20 celse ve 60’ı epey konuşmacının iştirakı ile sürüyor. Bu yıl 5’incisi planlı organizasyonda Milliyet Spor Oturumu’na; A Milli Takım, umut Milli Takım ve Genç Milli Takımlardan Sorumlu Türkiye Futbol Federasyonu Yöneticisi Hamit Altıntop ve A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, katıldı. Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır’ın moderatörlüğünü üstlendiği ‘Milliyet Spor Oturumu’nda mütekellim Stefan Kuntz, A Milli Futbol Takımı’nın başına geçmiş bulunduğu düşüncesince alım çalım duyduğunu söyledi. Kuntz, “Burada hem Hamit Altıntop bununla beraber TFF yönetimi kabilinden ‘bu rolü deruhte buyurmak lüzum misin’ niteleyerek sordular. Bu benim düşüncesince ortak gururdu. Almanya’daki konfor alanımın dışına çıkmam gerekiyordu. Bu rolü üstlenmem gerekiyordu. İçimden ortak nağme ‘bu akla yatkın adım’ dedi. Federasyonunun desteğini hissediyorum. Kendi ekibim müthiş. Federasyonun bana elde etmiş bulunduğu ekip, harikulade insanoğlu ve sahalarında bilirkişi kişiler. Bu işe kalkmak aşırı çetince olmadı. Oyunculara doğacak olursak, onlarla ayrımlı olanaklarımız var. Bazılarıyla Almanca, bazılarıyla İngilizce konuşabiliyorum. Dil maslahat olmasın niteleyerek kadrosu ona mucibince kurduk. Bunlar art plandaki unsurlar. Letonya’daki akıbet dakika zaferimiz. Çok iri ortak özgüven sağladı. mühim ortak devir noktası oldu. Maç dönüşünde ‘neden kutlamıyorsunuz’ niteleyerek sordum. Türk ulusal kadro taraftarları da ekibi yüreğimize basıyoruz diyebiliyorlar. Burada eneze ortak rakibimize aşırı gol atmamız gerekiyordu. Bunu da yaptık ortak şeyler oluşmaya başlıyor. Bu eşkin gelişmeye başlıyor. Mart ayında ehemmiyetli ortak hamle bekliyor. Bu halden aşırı memnunum. Ne derece dobra olduğunu, en iyilerle oynadığın devir anlayabilirsin. Portekiz, İtalya ve Kuzey Makedonya’ya erinç bunu yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

“SONUÇ NE OLURSA OLSUN, BU MAÇLAR BİZİ İLERİYE TAŞIYACAK”

Dünya Kupası Play-Off ad çekme çekiminde Portekiz ve muhtemel İtalya eşleşmeleri sorulan Kuntz, “Matheus’a az buçuk bozuldum. Şaka ortak yana bizim takımımız enikonu kıray 2024 yılını da maksat namına gözden çalmak istemiyoruz. O sebepten hukuk maçı seviyesinde değil, en dobra takımlarla rakiplik düzeyinde maçlara kabarmak bizim düşüncesince dobra olacaktır. İtalya Avrupa şampiyonu, Portekiz çelimli ortak takım. Sonu ne olursa olsun bu maçlar bizi ileriye taşıyacak” niteleyerek konuştu.

“EĞİTİM NE KADAR İYİ OLURSA MİLLİ TAKIM DAHA İYİ OLACAKTIR”

Türkiye’deki ecnebi aktör kuralı kendisince düşünceleri sorulan Kuntz, “Burada ego ayrımlı ortak yaklaşıma sahibim. Eğitim özellikle ne derece dobra olursa ulusal kadro daha dobra olacaktır. Kulüplerde birçok parça ecnebi olacak sorusu değil, Türk oyuncular ne derece dobra olursa o derece arazi alırlar. Eğitimlere envestisman yapılması icap ettiğini düşünüyorum” dedi.

“OYUNCULARIMDAN HAKEMİ RAHAT BIRAKMALARINI İSTİYORUM”

Oyuncularından karşılaşma hakemlerini rahat bırakmalarını istediğini tamlayan Kuntz, “Beni daha o derece dobra tanımıyorsunuz. Ben gelişigüzel şeyi birlik dediğini kanıt fail ortak insanoğlu değilim. Bizim oyuncularımızdan beklediğimiz nesne hakemi rahat bırakmaları. Tartışma sırasında konsantrasyonlarını kaybediyorlar. Benim alanımla ilgilendiren bunu söyleyebilirim. Birçok nesne oyuncuların elinde. Bazı oyuncular kabiliyetlerini dobra aktör edinmek düşüncesince kullanır. Şu anda kendimden memnunum, koşun antrenmanına çıkmamak düşüncesince yakınma yapabilirim niteleyerek düşünenler var. Başarısızlığın başladığı gözcü bu. Burada ortak hamle daha müterakki değerlendirmek gerekiyor. Ronaldo’yu sağlam verebilirim. Bugüne derece enerjik namına 35 karşılaşma izledim. Bir bu derece da banttan izledik. Her oyuncuyu tanıyoruz. Kimsenin toplumsal medyadan bizlere kendisini tanıtması gerekmiyor. Hakem düdüğü çalmış bulunduğu devir kendini göstermesi gerekiyor. Hoca ego hakeza ortak oyuncuyum demesi gerekiyor” niteleyerek konuştu.

“21 YAŞ ALTI TAKIMINDA DA KENDİNİZİ GÖSTEREBİLİRSİNİZ”

Yardımcısı Kenan Koçak’ın Türkiye’deki uran adamlarla kontakt gibi bulunduğunu tabir fail Kuntz, “Hamit, Kenan ve ego uran adamlarla konuşuyoruz. Destek de alıyorum. Tek biricik uran direktörlere de sormuş oldum ‘sizin takımızdan ki gelebilir’ diye. Yusuf Sarı’yı kattık kadroya. Yarın Antalya’ya gideceğiz. 21 gözyaşı altı oyuncularımızın birileri oynuyor. Barışı da sonraları ekibe aldık. İyi başarım verdi. Avrupa maçlarında öz takımıyla dobra neticeler aldı. 21 gözyaşı atı takımında da kendinizi gösterebilirsiniz. Ocak ayının böylece karşılaşma yapılmayacak ortak hafta var. Bu haftayı kullanarak kulüpleri dolaşmak istiyorum. Türkiye’de öğütücü diş kulüpler akademiye dobra ciddilik veriyor. Mesela ortak aktör Almanya’da Bielefeld’e gitti. İlk gittiğinizde kültür, kıstak bilmiyorsunuz. Bunlar sizin güçlenmenizi sağlıyor. Bu engeli aşanlar, daha dobra oyuncular oluyor. 4-0, 5-0 önde olabilirsiniz ancak o anda depara kalkıyor muyum? Bunu yaparsam öz seviyemi yükseltiyorum. Avrupa standartlarına yükseliyorsunuz. Bunlar oyuncuyla alakalı” dedi.

“HAKEMLERE SAYGI GÖSTERİLMESİ GEREKİYOR”

Hakemlere hürmet gösterilmesi icap ettiğini tabir fail Kuntz, şöyleki konuştu: “Başka devletlerde iri organizasyonlardan ilkin hakem mümessili etraflı takımlara uğrar. Bu hemen Almanya’da değil. Bütün kuralları anlatır. Dopingden başlar, fut tabanını gösterme, ne pozisyonda soluk kart, hangisinde al kartpostal söyler. Yeni sezona girilirken değişikliklerin anlatılması gerekiyor. Almanya’da hakem buna öz değişmeyen vermiş. Dortmund-Bayern maçının ardından. Zaman devir hakemlerin açıklayacağı bağlam olabilir. Ama umumi sebebiyle arsıulusal kurda hakemler karşılaşma sırasında aşırı kupkuru halde konuşuyor. Gerginliği yükseltmek namına söndürüyor. Hakemlere hürmet gösterilmesi gerekiyor. Bu futbola dobra gelecektir.”

“TÜRK FUTBOLUNDA BİR BÜTÜNLÜK OLUŞMALI”

Türk futbolunda ortak birlik oluşması icap ettiğini kail Kuntz, “Türkiye’nin UEFA ve FIFA içre prestiji aşırı erdemli bunun farkındayım. Türk Milli Takımı’nın mümessili olduğunda korku uyanmasına lüzum olacağını düşünmüyorum. Bazı önemsiz istatistikler çıkardık. Bunları reis ve Hamit’e açıklamak istiyorum. Topu az buçuk daha önde kazanıyoruz. Son 3’te 1’lik bölümde daha aşırı rakip sahada oluyoruz. 6 parça dünkü oyuncumuz var. İlk defa ulusal pik çıkmış. Bunların 5 tanesi 98 ve sonra doğmuş. 3 oyuncuyu gelişememiş çağırdık. Kulüplerde uran direktörleri kabilinden dobra çalıştırılmış oyunculara da başvurabiliriz. Teknik direktörlerle yazışma gibi edinmek istiyorum. Türk futbolu ortak birlik oluşursa gelişigüzel şeyi görebileceğimiz noktalara gelebiliriz” gibi konuştu.

HAMİT ALTINTOP: dosdoğru ADIMLARLA DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

TFF Başkanı Nihat Özdemir yardımıyla yönetimde arazi kabul etme şansı bulduğunu tabir fail Hamit Altıntop, “Sahadan masaya mürur sürecim ateşli ancak istifham işaretleri bulunan ortak başlangıçtı. Futbola kuşbakışı beslemek aşırı farklı. Futbolu hemen fut topu oynayanlar yönetsin hata ortak kavram. Burada akla yatkın kombinasyonu hatırlamak gerekiyor. mühim pozisyonlara profesyonelleri bildirmek lazım. Müstakil ortak evde oturabilirsiniz aşırı dobra bahçıvan olmanıza lüzum yok. İyi ortak bahçıvan bulmanız gerekiyor. Futbolda da böyle. Profesyonelleri sokup sonra kontrol buyurmak gerekiyor. Ben bu yükü kaldıracağıma inanıyorum. O bölgeye ihtiyacımız bulunan eğitmenleri, profesyonelleri getirerek, en önemlisi arsıulusal bağlantılarımızı da değerlendirerek bu iyon üzerinden geleceğimize inanıyorum. Potansiyelimiz yüksek, ihtiras ve azim milletimizde var. Doğru adımlarla daha ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“KURALI GETİRİRKEN, ALTINI DOLDURMAK GEREKİYOR”

Yabancı aktör kuralı kendisince düşünceleri sorulan Hamit Altıntop, “Genellikle kısıtlamalara karşıyım. Ama gerçekler maatteessüf farklı. Alman ortak topçu İngiltere yahut Hollanda’da oynadığı devir ecnebi namına geçmiyor. Yabancı teriminin bizim düşüncesince uygulanan bulunduğunu düşünüyorum. Ben 2012’de Galatasaray’a geldiğimde 5 ecnebi kuralı vardı. 2015’te 14 niteleyerek değiştirildi. Baktığınız devir ne verdi ne aldı bunu muvazene yapmak gerekiyor. Bu tabloda müspet bulunmadığı düşüncesince kişisel fikrim akla yatkın ortak biçim aldık. Kuralı getirirken içini imla buyurmak lazım. Eğitimle kıray arkadaşlarımızı oynatarak hem meydan içre bununla beraber meydan haricinde onları geliştirmek, daha er yaşta korumak gerekiyor” dedi.

“TARAFTAR HAKEME NEDEN GİTMEDİN DİYOR”

Milli takımda 4 büyüklerden daha ortak tomar aktör katılması dair mevrut ortak istifham ilişkin Hamit Altıntop, şu ifadeleri kullandı: “Herkese bire ortak olanakları sunacağız. 4 büyükleri anarken az buçuk da gerçekler var. Başarılarıyla 4 kibar olmuşlar. İster istemez apayrı ortak seviyeye çıkmışlar. Bir hamle önde oluyorsun. Ondan ötürü hakeza ortak kılık mutedil çıkıyor. Türkiye liginin kalitesine, burada ego önemsiz ortak eleştiride mevcut edinmek istiyorum. Bir nevi yandaş bunu istiyor. Baktığınızda hakem örneği var. Ben Almanya’da hakemlerle diyalog kurduğumda az buçuk dozu aştığımda insanoğlu bana hürmetsiz diyorlardı. Burada bozukluk hakem gitmiyorsun diyorlar. Bunu şahsen yaşadım. Hocalarımızın iğneyi kendine batırması lazım. Biz aktörleri ortak nevi oraya itiyoruz” niteleyerek konuştu.

“ŞEFFAFLIK ÖNEMLİ”

Türkiye’de her insanın sistemden bahsettiğini tamlayan Altıntop, “Herkes altyapıdan bahsediyor. Altı yapan, fevk yapıdır. Denetlemeyi neye mucibince yapıyorsunuz. Sonuca mucibince mi, kriterlere mucibince mi? Ben akıbet 9 senede tutumu aşırı dobra öğrendiğimi düşüyorum. Bu davaya can vermiş bir tanesi olarak, uğur boncuğu halde meyus olmaksızın müterakki taşıyabileceğimize inanıyorum. Şeffaflık önemli. İletişim, akla yatkın istişareden yola kabarmak gerektiğine inanıyorum. Herkes ortak düşünüm ortaya koyuyor. En dobra fikirlerle yola çıkılıyor. Bunları engelleme buyurmak zorundayız. Gerçeklerle yüzleşmek gerekir. Herkes yüzdelik 1, 2 kendini koyarsa nitelik artacaktır” ifadelerini kullandı.

“ŞENOL HOCA İLE YOLLARIMIZI AYIRDIĞIMIZDA İNANILMAZ İSİMLER TEKLİF EDİLDİ”

Stefan Kuntz’un ulusal takımın başına mürur periyodunu de özetleyen Altıntop, “Türk futbolunun albenisi aşırı yüksek. Şenol öğretmen ile yollarımızı ayırdığımızda güvenilmez esame öneri edildi. Yönetimle konuştuğumuz değerler vardı. Öyle yola çıktık. Eğitime, bilime ehemmiyet veren, bariz olan, ulusal ekibi duyurulmayan bağlı kutudan bölüt ulaşabilecek ortak bir hale getirmek, oyuncuların kendini tabir etmesi, halkın aktörleri tanımasını istedik. Yerli ürünler de vardı. Yabancı olmanın artısı, hocanın basını ortak tomar izlem etmemesi. Her şeyi anlamaması, meydan içerisine mütemerkiz olması da lehineydi. Sözleşmesi vardı, başıboş değildi. Servet Yardımcı Bey de Almanya Futbol Federasyonu ile görüşmelerimizde araştırma görevlisi oldu. Kendisini de inandırma etme, bizlere aşinalık fırsatı verdik. Buraya geldi muarefe fırsatı oldu. Acele etmeden beklentileri paylaşarak, akla yatkın ortak istişareyle değişmeyen verdik. Yola çıktık. Gururluyum, mutluyum. Her devir ortak kenarda ortak istifham göstergesi vardır. Bu istifham işaretini nida işaretiyle çelimsiz müddette değiştirdi. Bu da sahaya yansıdı. Mütevazılığımızı uğur boncuğu devir kaybetmeyeceğiz. Daha ileriye gitme arzusu, hile namına başkanımızın onayıyla değişmeyen verdik. İyi ortak giriş oldu. Umarım bunu da sürdürebiliriz” dedi.

“FERDİ KONUSUNDA TOP KENDİSİNDE”

Son namına Ferdi Kadıoğlu’nun ulusal kadro mevzusundaki gelişimleri de sorulan Hamit Altıntop, laflarını şöyleki noktaladı: “İsimler üzerinden gitmeyi ego aşırı sevmiyorum. Yanlış belli edinmek istemiyorum. İyi ortak Türk oyuncuyu takımda himaye yapmak istiyorum. Ancak; annesini, babasını, menajerini inandırma buyurmak bahis konusu olamaz. Bütün Türk oyunculara uyanıklık sahamızda olduklarını, kılıç de oynamasını istediğimizi belirtiyoruz. Transfer pazarlığı gibi, ilkin 11 oynayacaksın, elzem olacaksın hakeza ortak boyut bahis konusu olamaz. Şenol öğretmen ortak zamanlar Ferdi ile değini kuruldu. Riva’da aşındırmak yedik, lakırtı ettik. Destek vereceğimizi söyledik. Top kendisinde.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler