USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: Neler yapabileceğimizi göstermek için yarınki maç bir fırsat

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 'Yeni bir sahife açmak, şahıslara neler yapabileceğimizi göstermek için yarınki maç bir fırsat. Kısa bir süremiz vardı fakat oyuncularımızı perçinlemek ve öz inanma gelmek için ıvır zıvır değişikler yaptık' dedi.

Stefan Kuntz: Neler yapabileceğimizi göstermek için yarınki maç bir fırsat
07-10-2021 18:00
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Yeni bir sahife açmak, şahıslara neler yapabileceğimizi göstermek için yarınki maç bir fırsat. Kısa bir süremiz vardı lakin oyuncularımızı yükseltmek ve öz inanma gelmek için iki paralık değişikler yaptık" dedi.

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 7'nci maçında yarın Norveç ile karşılaşacak. Karşılaşma önceleri planlı matbuat toplantısında A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında Norveçli meslektaşlarının kendisini dinlediğini fikren yarınki dubara planıyla ilişik ayrıntı özgülemek istemediğini dile getiren Kuntz, "Neler değiştirmeyi düşündüğümüzü bellemek istiyorsunuz. Nasıl kılıç Norveç'in matbuat toplantısındaki konuşmaları dinliyorsak onlar da bizim konuşmalarımızı dinleyecektir. Her şeyi burada bu nedenle ifşa etmek istemiyorum. Türk Milli Takımının bazısı maçlarını izledim, yurtiçinde ve yurtdışında maçları izlem ettim. Oyuncularımla hem sahada aynı zamanda alan haricinde yazışma kurmam gerekiyor. Futbol felsefesi açısından bizlere makul bir hikmet bulduğumuzu düşünüyorum. Maçla ilişik düşündüklerimi onlara anlattım. Onlara da sormuş oldum ve sonuç antrenmanımızı yaptıktan sonradan pik çıkacağız" niteleyerek konuştu.

"OYUNCULARIMIZI GÜÇLENDİRMEK VE ÖZ GÜVEN SAĞLAMAK İÇİN KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLER YAPTIK"

Hedefe iktiran etmek için takımdaki herhangi bir oyuncuya gereksinimi bulunduğunu ve ekipman alegori akıntı ika yerinde olduklarını kail uzman uygulayım adam, "Kaptanımız, geçmişi kapattıklarını söyledi. Yeni bir sahife açmak, şahıslara neler yapabileceğimizi göstermek için bir yarınki maç fırsat. Kısa bir süremiz vardı lakin oyuncularımızı yükseltmek ve öz inanma gelmek için iki paralık değişikler yaptık. İlk ruhsal tansiyon testimiz mevrut durumda. Kim kaleye geçirecek, ki kulübede oturacak... İlk bu testte bile ehemmiyetli mevzuları anlayacağız. Çünkü redif oyuncu, sahadaki oyuncudan yüzdelik 1 bile imdi değersiz değildir benim için. Letonya'da ihtimal de bu maçta oynamayacak bulunan 6 oyuncuya ihtiyacım olacak. Oyuncular, redif kulübesinde otururken bile dostlarını yüzdelik 100 oranında desteklemezse hedefimize ulaşmamız ağır olacaktır. Herkese ihtiyacımız olacak" ifadelerini kullandı.

"BELLİ BİR GERİLİM OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Kuntz, yarınki maç için ateşli bulunduğunu söyleyerek, "Belli bir yüklülük olması icap ettiğini düşünüyorum. Ama bu yaşayacağınız bir sevincin beklentisi zira sonuç saatlere yaklaştığınızda bundan sonradan bir tünele girmiş üzere hissediyorsunuz. Bir çalıştırıcı alegori buna alışkınsınız. Yeni bir ülkenin ulusal ekibi için kenarda olacağım ve muvaffakiyet elde etmeye çalışacağım. Bu da müspet bir coşku yaratıyor. Benim yapmam müstelzim işime odaklanmak. Geçmişte nite olduysa yarın da anca olacak" biçiminde konuştu.

"KADRODA DENGE OLUŞTURMAK İSTEDİM"

Aday ekibe üç acemi aktör çağırdığının ve bazısı aktörleri derinliğine bir aradan sonradan ulusal takıma seçtiğinin hatırlatılması için ise Stefan Kuntz, "Öncelikle oyuncular hakkında öz gözlemlerim. Denge peydahlamak istedim. Bu dü göbek ortada kokteyl yaratmanın başarıyı getireceğini düşündüm. Bir tarafta repertuvar gayrı tarafta yürek bulunduğunu düşünüyorum. Dürüst bahsetmek icabında bu evvel kadro. Bu kadroda bulunmak, oyuncunun imdi sonradan da çağrılacak anlamına gelmez. Gerek Türkiye'de lazım Avrupa'ya gidip nice maçı izleyeceğim ve oradaki performanslarına uyarınca değişmeyen vereceğim. Şu anda aramızda olmayıp gelecekte aramıza katılacak oyuncular olabilir" açıklamasında bulundu.

"KENDİ TAKIMIMIN SAHADA İYİ BİR İŞ ÇIKARMASINI ÖNEMSİYORUM"

Norveç'te ehemmiyetli adların yarın sahada olmayacağının hatırlatılması için ise Kuntz, "Geçmişe baş döndürücü takılmıyorum. Geçmişte bir grup vardı ve neler bulunduğunu bilmiyorum. Türkiye'nin Norveç'i yendiğini biliyorum. Dolayısıyla bazısı oyuncuların olmaması, yarar iktisap etmek yerinde değil. 1-2 maç için bu kaybolma oyuncuların namına mevrut oyuncuların güzel başarım sergileyeceğini düşünüyorum. Kalitede düşme olmayacaktır. Bazı pozisyonlarda acemi aktörleri var. Bazı şeyler hudayinabit işlemeyebilir. Ben öz takımımın sahada güzel bir iş çıkarmasını önemsiyorum" dedi.

"BU ŞANSA HEPİMİZİN SARILMASI GEREKİYOR"

Yarınki mücadelede kaleci seçiminin ahit gerçekleştirilecek sonuç antrenmandan sonradan netleşeceğini kail görmüş geçirmiş uygulayım adam, "Bunun iri bir maslahat bulunduğunu düşünüyorum. O sebepten dolayı dü gailesiz ve bir görmüş geçirmiş kaleciden ekip kurdum. Kaleci için değişmeyen verirken kaleci antrenörümüz Michael Rechner'in bana araştırma görevlisi olmasını istiyorum. İzlenimlerini benimle paylaştı. Takımın umumi mesuliyeti antrenördedir. Bir şeylerin menfi olabileceği dair kaygım olacağını söyleyemem. Yeni bir giriş hepsi için bir fırsattır. Norveç maçından sonradan da kazansak da kaybetsek de bir nesne tükenmiş olmayacak. Bu şansa her insanın sarılması gerekiyor" niteleyerek konuştu.

"BENİM İÇİN EN ÖNEMLİSİ ÖNÜMÜZDEKİ DÖRT MAÇ"

A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası Elemeleri'nde oynayacağı dört maçın peşi sıra Türk futbolu için hep beraberce istişarede bulunacağını açıklanan Stefan Kuntz, "Öncelikle stadyumlara gelip maçları arkasında gelişmek için herhangi bir fırsatı kullandım. Federasyonun buradaki tesisleri harika. O sebepten dolayı vaktiyle oynadığım sahaları görüşme ika fırsatım olmadı. Buradaki grup beni baş döndürücü hamam karşılıyor. Yeniden eve kan dolaşımı duygusu yarattı. Benim için en önemlisi önümüzdeki dört maç. Yetkililer ile dört maçın peşi sıra Türk futbolu için neler yapılabilir dair danışma yapacağız. Bu maçların peşi sıra uygulayım yönetmen meslektaşlarım ile görüşeceğim lakin onun tarihi deminden değil" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler