USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: 'Hangi takım olursa olsun onları zorlayacağız'

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, rakipleri ki olursa olsun onları zorlayacaklarını söylerken Cebelitarık karşısında tahsil edilen skordan mutlu bulunduğunu fakat elan yolun başlangıcında olduklarını tabir etti.

Stefan Kuntz: 'Hangi takım olursa olsun onları zorlayacağız'
13-11-2021 23:14

Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 9. maçında A Milli Futbol Takımı dalında Cebelitarık'ı 6-0 aşınmış etti. Maçın peşi sıra matbuat toplantısında açıklamalarda bulunan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Bugün akıllıcasına aktörleri seçmekte epeyce zorlandığını anlatım ederek, ”Hepsi aşırı dobra nezdinde hafta geçirdi. Burada vermiş olduğumuz değişmeyen şu oldu. Hangi takım olursa olsun bap aralandığında orada olacaktık. Takımım güvenilmez nezdinde tutkuyla oynadı bugün. Taraftara evvel kıvılcımı tığ sıçrattırmak istiyorduk, her daim bu arada bu kararı elde edebilmek için. Diğer maçlardan çıkan neticeler bizim Karadağ maçında rastgele nezdinde ayırt üretmeyecek. Yine düzeltmek zorundayız. Takım içindeki tebeddülat olacak ve düzenimizi korumamız gerekiyor” dedi.

”Hangi takım olursa olsun onları zorlayacağız”

Maç içindeki skora yer veren Kuntz, ”Bugün benzer bulunduğu derece aşırı sayıda gol atarsak yaptığımız işin manası olacaktı. Bunu gösterdiler. Yolun sonu değil bu, tığ bitmeme edeceğiz. Hangi takım olursa olsun onları zorlayacağız. Kararımız buydu futbolcularla ve bunu dışa vurdular. Takımımın mentalitesini görmüş oldum, böylelikle aşırı mutlu kaldım” ifadelerini kullandı.

”Yusuf Yazıcı güç gösterirse onu onama ederiz”

Yusuf Yazıcı'nın kadroda olmamasıyla ait soruya yer veren Alman Teknik Adam, ”Bu noktadaki umumi aktör intihap kriterlerimize muhtelif intihabat el ediyor. Bir tarafta zat kulüplerinde birçok dakika, ne mevkide oynadığına, ne oyuncuyla ne taktikle oynuyor onlara bakıyoruz. Yusuf, Mart ayında bizlere asistan ballanmak istiyorsa o devir kulübünde oynaması önemli. Bu yüzdende bu zamanı kullanıp Lille'de elan aşırı oynamaya güç gösterirse onu anca nezdinde vaziyette onama ederiz” biçiminde konuştu.

”Hızlı nezdinde halde toparlanmaya çalışacağız”

Takımın bulunan niteliğine yer veren Kuntz, ”Önümüzdeki günlerde benzer olduğunca çabuk nezdinde halde toparlanmaya çalışacağız ki kâffesi kadromuz kusursuz kendisine nezdinde ahir pik amade olsun. Yarın hale bakmamız müstelzim Abdülkadir, Cengiz ve Ozan'a da bakacağız. Tolga'yı da sonra müdahale ettik. Yusuf Sarı da bizlere haremlik edecek. Onlar bizlere haremlik edecek ki Karadağ'a giderken kadromuz katı olsun” dedi.

”Sonuçtan memnunum fakat yolun başındayız”

Türkçe konuşmuş bulunduğu kelimelerle ait soruya yanıt verici Stefan Kuntz, ”Ben seninle bahsetmek isterim yemekten sonra.' En azından oyunculara bunu söyleyebiliyorum. Türkçe söylemeyi başardım bunları. Şuana derece 4 Türkçe dersi alabildim. Eskiden köpoğluluk zamanımda aşırı dobra nezdinde mektepli değildim. Aslında takımda bulunan değişikliklerin olup olmadığını siz elan dobra değerlendirirsiniz. Siz elan dobra tanıyorsunuz. Bu suali sizin cevaplandırmanız elan akıllıca olacaktır. Takıma baktığımda kadro ruhu oluşuyor takım birbirine yaklaşıyor. Elbette dümdüz yanlışlar yapıyoruz. Başka maçlarda bizlere elan şişman ukubet kesilecektir. Çok ihtiraslı oynuyoruz. Her devir çalışmaya bitmeme etmemiz gerekiyor. Sonuçtan memnunum fakat yolumuzun elan başındayız. Bu maçı çözümleme edeceğiz erte ve elimdeki oyunculara bakacağım. Oyuncuların tepkilerini göreceğiz. Sonra beraberce karşılaşma planımızı yapacağız. Bazı planlarda tebeddülat yaptık. Bazı aktörleri er çıkardık, kimilerini müdahale etmedik. Karadağ maçında birtakımı tebeddülat etme imkanımız olacak. Orada düzeltmek düşüncesince seçeceğimiz kadroyu belirleme edeceğiz” sanarak konuştu.

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler