USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: "Galibiyete ihtiyacımız bulunduğunu biliyoruz"

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Letonya maçı evveliyat icra ettiği açıklamada, "Galibiyete ihtiyacımız bulunduğunu biliyoruz" dedi.

Stefan Kuntz:
11-10-2021 00:03

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda ferda Letonya ile deplasmanda oynayacağımız pik bağlı Daugava Stadı'nda ulusal topçu Merih Demiral ile baş başa açıklamalarda bulundu. Basın personellerinin sorularını yanıt veren Kuntz, Letonya karşısında sahaya çıkma kol konusunda, "Çağlar ve Ozan'ın cezası bitti. Takıma önce 11'i ferda sabahleyin söyleyeceğim. Sahaya ikiz mi yegâne mi santrforla çıkacağımız dair ise şu an izah yapamam" ifadelerini kullandı.

"Felsefenin oturması düşüncesince dayanak ve devir gerekli"

Hem düzen felsefesinin oturmasını bununla müşterek galibiyetlerin gelmesini istediklerinin altını çizen Kuntz, "Norveç maçında ferde rakipte baş döndürücü indinde tomar kaldı. Bu kat değişik olacak mı? Milli takıma makul indinde düzen felsefesi bulduğunuz söylemiştiniz, bu felsefenin oturması dair ne aşamadayız?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Topu alır almaz kaptırmak istediğimiz indinde nesne değildi. Belirli hallerde defanstan ve ölçülü sahadan düzen kurarken hepsi ileri uç oyuncusu hattına aktarırken elleme şeyler de yaptık. Taktik açıdan yaptığımız şeyleri hızlıca oturttuğumuzu da gördüm. Milli takımla önce kat geçtiğimiz alışveriş haset toplandık, üç esas egzersiz yapabildik. Belki değerli tanıdık indinde nesne değil fakat futbolun gerçekleri bulunduğunu da ikrar etmemiz gerekiyor. O da makul bulduğumuz felsefenin oturması düşüncesince dayanak ve elbette ki az buçuk da devir gerekli."

"Hedefimiz galibiyet''

"Hedefimiz galibiyet, galibiyete ihtiyacımız bulunduğunu da biliyoruz" niteleyerek mütekellim Stefan Kuntz, "Kökten yapılması müstelzim değişikliklerin indinde günde yapılması beklenen değil. Öncelikle elleme ürün ikrar etmek istiyoruz. Yani bizi ikinciliğe götürecek kararı ikrar etmek istiyoruz. Hedefimiz bu. 'Açık değişik yengi bekliyoruz' kabil şeyler söylersem Letonya'ya butlan etmiş olurum. evvel kazanalım, bunu görelim, elan sonraları istimara yapalım. Letonya'yı çözümleme ettik, Hollanda ile bulunan maçlarını izledik, o maçta da elleme indinde başarım sergilediklerini düşünüyorum."

Merih Demiral: "Dünya Kupası'na katılacağımız inancım hala tam"

Milli topçu Merih Demiral, bu takımın eskiden elleme performanslar ortaya koyduğunu ve bunu tekrarlayacak güçtü olduklarını belirterek, "Artık geçmişe değil, geleceğe bakmaya çalışıyoruz. Yarını berhayat olmak istiyoruz. Performans düşüklükleri olmaktadır fakat tamamımız elimizden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışıyoruz. İnşallah o özlediğimiz günlere arka döneriz. Çıktığımız değme maçta ulusal takıma yaraşıklı şekilde, bayrağımızı en elleme biçimde savurmak düşüncesince elimizden geleni hazırlamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. Merih, "Taktik denli mental durumunuz da iptila ediliyor. Bu pik amade mısınız?" sorusuna ise, "Her devir motivasyonumuz mevcut nazar boncuğu maçı emeksiz görmüyoruz. Kötü yıllardan geçiyoruz, istemediğimiz performanslar ortaya çıkabiliyor. Tepkiler de olmaktadır onları da ilgi almaya çalışıyoruz. Bazı şeyler biçimsiz gittiğinde kılıç de baş döndürücü üzülüyoruz. Çok dobra indinde müstevi var, hepsi yekdiğeri düşüncesince oynamaya çalışıyor. Bundan on paralık şüpheniz olmasın fakat arada indinde biçimsiz başarım ve formsuzluk olabiliyor. Milli ekipman düşüncesince elimizden geleni en iyisini hazırlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki üç maçta da bunu göstereceğimize inanıyorum. İnşallah Dünya Kupası'na katılırız" biçiminde konuştu.

"Sorumluluk hepimizde"

Milli futbolcu, "Milli takımın akıbet dönemdeki biçimsiz performansında hata kimde?" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Sorumluluk hepimizde, mesuliyeti üstümüze alıyoruz. Taktik açıdan hocamız elan doğrusunu açıklayacaktır. Hocamız dünkü geldi, kişi taktik anlayışını bizlere yansıtmaya çalışıyor. Hemen olacak indinde nesne değil. Geçmişte biçimsiz eyyam yaşadık, indinde de çabucak evet değme şey. Son 5 ayda biçimsiz indinde proses yaşadık. Özellikle Hamit Ağabey bizlere tecrübelerin aktarıyor, bizimle isabetli ilgileniyor, bu bizim düşüncesince şişman indinde şans. Hocamızın olması da şişman şans. Hocamız mantalitesini bizlere yansıttıkça o emektar günlere döneceğimizi, ayrıca baş döndürücü elan elleme olacağımıza inanıyorum. Her devir zait bakmaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki maçlarda en elleme neticeleri alırız. Tabii ki rakiplerin nokta kaybetmesini bekleyeceğiz fakat benim Dünya Kupası'na katılacağımız inancım hala tam."

"Yarınki maçı kazanmak, üç puanı ikrar etmek istiyoruz"

Merih, Letonya karşısında 6 maçtır kazanılmamasının hatırlatılması üstünde ise, "Bu onlar düşüncesince şişman indinde şans, yarınki maçı kazanmak, üç puanı ikrar etmek istiyoruz. Bunlarla ilgilenmiyoruz, 6 maçtır yenemiyor olabiliriz fakat ferda elimizden geleni yapıp, inşallah o mutsuz gidişi kırıp, buradan üç nokta düşüncesince ayrılırız" değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler