USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: 'Duygusallığı ve disiplini birleştirmek gerekiyor'

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, kol şeklinde duygusallığı ve disiplini birleştirmeleri icap ettiğini söylerken, görevinin oynanacak bulunan değme maçta takımını şimdi çelimli bir duruma iletmek bulunduğunu tabir etti.

Stefan Kuntz: 'Duygusallığı ve disiplini birleştirmek gerekiyor'
12-11-2021 21:59

Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda Cebelitarık mücadelesine çıkma bulunan A Milli Takım'da Teknik Direktör Stefan Kuntz karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu. Teknik Direktör yerine karışma yazar edemeyeceklerini şeyler bulunduğunu tamlayan Kuntz, “Letonya maçında çıkan bir özgüvene hasiyet edemezsiniz boydak takımda şurası ayırt ettim. Başlangıçta oyuncularımızın aşırı sayıda maçı vardı. O sebepten dolayı bir eski maçın analiziyle başladık. Kulüp çiplerini çıkartıp ulusal kadro çiplerini taksınlar kafalarına. Bir eski maçın filmini izledik ve öbür neleri geliştireceğimizi konuştuk oyuncularımıza“ dedi.

“Ekip zarfında benim yapamadıklarımı meydana getirecek insanoğlu var“

A Milli Takım'ın uran heyetine yer veren Alman Teknik Adam, “Benim düşüncesince ehemmiyetli bulunan dört başı mamur asistanlarımın hür emek özgülemek beceresinde olmaları. Sahaya çabucak mahrut koymayacaklar. Moritz yüksekokul antrenörüydü, el ulağı çalıştırıcı oldu. Bundesliga'da uran yönetmen yerine da çalıştı. Ekibimde Türkçe mütekellim bir antrenörün olması önemliydi. Kenan ile şimdi evveli çalışmıştık. Oyuncumdu ve aramızdaki enformasyon kopmadı. Kenan'ın da kişiliğinde kendine başmaklık tarafı var. Benim denli bulunan 2 kıta araştırma görevlisi getirmiş olsaydım potansiyeli kullanamayacaktık. O sebepten dolayı ekibim içerisinde benim yapamadıklarımı meydana getirecek müşterilerini alıyoruz. O devir şimdi kuvvetli oluyorsunuz“ biçiminde konuştu.

“Duygusallığı ve disiplini birleştirmek gerekiyor“

Baskıyı istediğini tamlayan Kuntz, “Bu baskının dibine tahavvül eylemek ferdî kararımdı. Bu kadrosu motive etmeye gerek yok. Bunu şimdi öncede söyledim. Türk Milli Takım aktörleri devletleri düşüncesince oynamayı o derece aşırı seviyorlar ki taraftarlarını bahtiyar eylemek istiyorlar. Bu motivasyonu yükseltmek düşüncesince benim bir nesne yapmam gerekmiyor. Duygusallığı ve disiplinliği birleştirmek gerekiyor. Hem coşkudan aklımızı kaybetmeyelim hem de dengeyi oturtalım. Önümüzdeki karşılaşma düşüncesince maksadımız bu“ ifadelerini kullandı.

“Ferdi'nin zamana gereksinimi mevcut ise buna hürmet ifşa eylemek zorundayız“

Ferdi Kadıoğlu'nun ulusal kadro tercihi ile ilgilendiren sorulan soruya yanıt sağlayan Kuntz, “Ferdi'ye onun takımımızda olmasını istediğimizi gösterdik lakin ayrımsız sürede da değişmeyen özgülemek düşüncesince zamana gereksinimi mevcut ise buna hürmet ifşa eylemek zorundayız“ dedi.

“Görevim rastgele karşılaşma düşüncesince ekibi şimdi çelimli bir duruma getirmek“

Şenol Güneş'in bası altındaki bir karşılaşma üstünden ayrılması üstüne gülerek, ‘Benimde hakeza gideceğimden mi endişeleniyorsunuz Şenol Güneş benzetmesiyle' yanıtını sağlayan Stefan Kuntz, “Beni az buçuk tanımışsınızdır. Geçmişte bulunan devirde öbür antrenörler vardı. Üzerinden devir geçti. Oyuncularda az buçuk değişti. Sizde sayımlama okumayı biliyorsunuz. Her atılım oyuncusunu hem kadro düşüncesince hem ulusal kadro düşüncesince attıklarını görüyorsunuz. Benim görevim onları rastgele karşılaşma düşüncesince şimdi çelimli bir duruma getirmek. Onların belkili bulunduğu derece aşırı konuma girmesini istiyorum“ diyerek konuştu.

“Gol atılmaması rastgele devir forvetlerden kaynaklanmıyor“

Oyuncuların kafasının karışmasını istemediğini tamlayan Alman Teknik Adam, “Çözümler kesinlikle olacak diyerek hafta süresince çalıştık. Hücuma müteveccih oyuncularımızın morallerinin faziletli olmasını istiyoruz. Antrenmanlarda aşırı gol atarsanız beyninize yerleşiyor. Burak bir numaralı ileri uç boydak Serdar ve Kenan Karaman da var. Halil'de var. Bunlar gol atan oyuncular. Gol atılmaması rastgele devir forvetlerden kaynaklanmıyor. Diğer oyuncuların onlara asist yapması lazım. Onlar düşüncesince aşırı sayıda kısmet istihsal yapmak aşırı önemli. Bol oranda asist almışlarsa forvetler gol atabildiyse ona uyarınca değerlendiririz“ biçiminde konuştu.
A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, sakatlığı mevcut Abdülkadir Ömür'ün Cebelitarık karşısında olamayacağını lakin Karadağ mücadelesinde oynaması düşüncesince umutlu bulunduğunu belirtti.

“Oyunculara benzeyen durduğunuzda bir nesne bildirmek kolaylaşıyor“

Oyuncularla içten olması ile ilgilendiren soruya yanıt sağlayan Kuntz, “Siz bana sarılırsanız abd mevki hormonu salgılayacağım. Sadece Türklerde değil, Almanlar'da da mevcut bu. Benim tecrübem rastgele devir oyunculara benzeyen durduğunuzda birine bir nesne üslup eşiği kolaylaşıyor. Kerem antrenmanda biçimsiz bir başarım gösterdi diyelim. Burada diyorum ki nitelik görmedim alacağım kenara. Aramızda güzel bir alım satım mevcut ise Kerem gelip bana ‘Ailemde hastalanmış var, esbak şeb uyuyamadım' derse antrenmandaki performansı değişik değerlendiririm. Yakınlıkla elde edilmesi müstelzim şeyler bu. Oyuncularımın akilane planın ne işe yaradığını anlamalarını istiyorum. Benim kafamdakileri onlar şimdi güzel anlarsa şimdi güzel içselleştirirler. Antrenörün aşırı güzel düşüncesi mevcut boydak kadro aktörleri diyor ki yapmamız müstelzim nesne bu değil. Ben böyleyim boydak bilmediğiniz, kestirim edebildiğinizi düşündüğüm nesne çokta disiplinliyim. Doğruları konuşuyorum. Bir oyuncuya soruyorum söz gelimi neyin, mevcut niçin güzel performansın olmadı diye. Konuşup istatistikleri ve videoyu gösteriyorum. Benim yaklaşımım bu. O nedenle hata anlaşılmaya gerek kalmıyor“ dedi.

A Milli Takım'ın disiplin sorunu bulunduğunu söylemediğini tabir fail Stefan Kuntz, “İyi bir mahlut bulmamız gerekiyor dedim, disiplin ve kalp ortada dubara çıkartabilmek için. Milli Takım'ın disiplin sorunu yok. Bu rolü üstleneli 5-6 hafta oldu. Birkaç karşılaşma izledim boydak Süper Lig ve 1. Lig üstüne bir nesne söyleyemem. Şampiyonlar Ligi'nde ve UEFA'da oynanan takımlara bakıyorum. Galatasaray, Moskova'ya erinç çelimli bir halde oynadılar. Lig genelinde bir nesne söyleyemem. Benim görevim alelacayip bir iş. Daha aşırı karşılaşma takip fırsatım giderek olacak“ diyerek konuştu.

“Hakan Çalhanoğlu denli bir aktör bulunduğu düşüncesince aşırı memnunum“

Takımdaki oyuncuların performansı ve Hakan Çalhanoğlu'na yer veren Kuntz, “Kulüpteki başarım ile ulusal performansı karşılaştıramazsınız. Kulüp içerisinde öbür bir dubara anlayışı var. Orada şimdi iyi, şimdi biçimsiz olabilir. Milli takımın zat karakteri var. Ama burada, ulusal takımda oyuncularım üstünde bir baskıda geliyor. Çünkü vatanları düşüncesince oynuyorlar, aşırı şimdi güzel dingildemek istiyorlar. Hakan her insana dayanıklı olacak bir oyuncu. Onu aşırı elastik halde kullanabiliyorum. Teknik yerine elastik bir aktör anca bir oyuncum bulunduğu düşüncesince memnunum. Yarın hakanın aşırı güzel başarım göstereceğine müteallik bir düşüncem var“ biçiminde konuştu.

Cebelitarık ile oynanacak karşılaşma düşüncesince oyuncularına öbür takımlarında desteklerine gereksinimleri bulunduğunu dediğini tamlayan Alman Teknik Adam, “Oynadığımız maçta ne derece aşırı gol atarsak öbür ekipler üstünde bası yaparız. Onu beklenti ediyorum“ dedi.

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler