USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: Duygusallığı ve disiplini birleştirmek gerekiyor

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, ”Türk Milli Takım aktörleri devletleri düşüncesince oynamayı o derece aşırı seviyorlar ki taraftarlarını bahtiyar buyurmak istiyorlar. Bu motivasyonu yükseltmek düşüncesince benim bir obje yapmam gerekmiyor. Duygusallığı v

Stefan Kuntz: Duygusallığı ve disiplini birleştirmek gerekiyor
12-11-2021 19:43

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu dokuzuncu maçında ferda Cebelitarık ile karşılaşacak. Karşılaşma evveliyat planlı matbuat toplantısında A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, açıklamalarda bulundu. İlk geldiği fasıl ile şu anki proses ortada öz güvenlik hesabına bir istimara yapmasının güç bulunduğunu tamlayan Kuntz, “Letonya maçında çıkan bir öz güvene bulaşık edemezsiniz gücün takımda şurası ayırt ettim. Başlangıçta oyuncularımızın aşırı sayıda maçı vardı. O nedenden bir esbak maçın analiziyle başladık. Kulüp çiplerini çıkartıp ulusal grup çiplerini taksınlar kafalarına. Bir esbak maçın filmini izledik ve öbür neleri geliştireceğimizi konuştuk“ niteleyerek konuştu.

“BENİM GİBİ OLAN 2 TANE ASİSTAN GETİRMİŞ OLSAYDIM POTANSİYELİ KULLANAMAYACAKTIK”

A Milli Takım’ın uygulayım bütünüyle ilgilendiren mevrut bir soruya ise deneyimli uygulayım eş şu biçimde yanıt verdi:

“Benim düşüncesince ehemmiyetli bulunan etraflı asistanlarımın ari emek özgülemek beceresinde olmaları. Sahaya elden mahrut koymayacaklar. Moritz yüksekokul antrenörüydü, yamak çalıştırıcı oldu. Bundesliga’da uygulayım yönetmen namına da çalıştı. Ekibimde Türkçe mütekellim bir antrenörün olması önemliydi. Kenan ile henüz evvel çalışmıştık. Oyuncumdu ve aramızdaki enformasyon kopmadı. Kenan’ın da kişiliğinde kendine katışıksız tarafı var. Benim kabil bulunan 2 parça araştırma görevlisi getirmiş olsaydım potansiyeli kullanamayacaktık. O nedenden ekibim içinde benim yapamadıklarımı meydana getirecek kullanıcılarını alıyoruz. O devir henüz kuvvetli oluyorsunuz.”

“BU MOTİVASYONU ARTTIRMAK İÇİN BENİM BİR ŞEY YAPMAM GEREKMİYOR”

A Milli Futbol Takımı uygulayım direktörlüğünün getirmiş bulunduğu baskıyı kendisinin de istediğini tamlayan Kuntz, “Bu baskının dibine dönüşmek ferdî kararımdı. Bu kadrosu motive etmeye gerek yok. Türk Milli Takım aktörleri devletleri düşüncesince oynamayı o denli aşırı seviyorlar ki taraftarlarını bahtiyar eylemek istiyorlar. Bu motivasyonu yükseltmek düşüncesince benim bir bilinçlilik yapmam gerekmiyor. Duygusallığı ve disiplinliği birleştirmek gerekiyor. Hem coşkudan aklımızı kaybetmeyelim aynı sürede dengeyi oturtalım. Önümüzdeki karşılaşma düşüncesince maksadımız bu“ biçiminde konuştu.

“FERDİ’NİN ZAMANA İHTİYACI VARSA SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ“

Fenerbahçe forması giyen Ferdi Kadıoğlu’nun ulusal grup tercihi ile ilgilendiren sorulan soruya ise deneyimli uygulayım adam, “Ferdi’ye takımımızda olmasını istediğimizi gösterdik. Aynı sürede değişmeyen özgülemek düşüncesince vakte gereksinimi mevcut ise buna hürmet ayrım eylemek zorundayız“ biçiminde yanıt verdi.

“FORVET OYUNCULARI İÇİN ÇOK SAYIDA ŞANS ÜRETMEK ÖNEMLİ”

Hücum oyuncularının performansına da yer veren Stefan Kuntz, “Çözümler kesinlikle olacak niteleyerek hafta süresince çalıştık. Hücuma müteveccih oyuncularımızın morallerinin erdemli olmasını istiyoruz. Antrenmanlarda aşırı gol atarsanız beyninize yerleşiyor. Burak bir numaralı ileri uç oyuncusu gücün Serdar ve Kenan Karaman da var. Halil’de var. Bunlar gol atan oyuncular. Gol atılmaması gelişigüzel devir forvetlerden kaynaklanmıyor. Diğer oyuncuların onlara asist yapması lazım. Onlar düşüncesince aşırı sayıda kısmet çıkmak aşırı önemli. Bol oranda asist almışlarsa forvetler gol atabildiyse ona uyarınca değerlendiririz“ açıklamasında bulundu.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, sakatlığı mevcut Abdülkadir Ömür’ün Cebelitarık karşısında oynamayacağını fakat Karadağ mücadelesinde oynaması düşüncesince umutlu bulunduğunu söyledi.

“OYUNCULARIMIN doğruca PLANIN NE OLDUĞUNU ANLAMALARINI İSTİYORUM”

Oyuncularla düet iletişimler kurmanın zat anlayışında ehemmiyetli bulunduğunu anlatım fail Kuntz, “Siz bana sarılırsanız ego de talih hormonu salgılayacağım. Sadece Türklerde değil, Almanlarda da mevcut bu. Benim tecrübem gelişigüzel devir oyunculara andıran durduğunuzda birine bir bilinçlilik üslup eşiği kolaylaşıyor. Kerem antrenmanda biçimsiz bir başarım gösterdi diyelim. Burada diyorum ki nitelik görmedim alacağım kenara. Aramızda dobra bir alım satım mevcut ise Kerem gelip bana ‘Ailemde pestil var, cemaziyelevvel tün uyuyamadım’ derse antrenmandaki performansı ayrımlı değerlendiririm. Yakınlıkla elde edilmesi müstelzim şeyler bu. Oyuncularımın akıllıcasına planın ne işe yaradığını anlamalarını istiyorum. Benim kafamdakileri onlar henüz dobra anlarsa henüz dobra içselleştirirler. Bir oyuncuya soruyorum örneğin neyin, mevcut neden dobra performansın olmadı diye. Konuşup istatistikleri ve videoyu gösteriyorum. Benim yaklaşımım bu. O nedenle hata anlaşılmaya gerek kalmıyor“ niteleyerek konuştu.

“SÜPER LİG HAKKINDA BİR ŞEY SÖYLEYEMEM”

A Milli Takım’ın disiplin sıkıntısı olmadığının altını çizen Kuntz, “İyi bir mahlut bulmamız gerekiyor dedim, disiplin ve ihtisas ortada hile çıkartabilmek için. Milli Takım’ın disiplin sıkıntısı yok. Bu rolü üstleneli 5-6 hafta oldu. Birkaç karşılaşma izledim gücün Süper Lig ve 1. Lig kendisince bir bilinçlilik söyleyemem. Şampiyonlar Ligi’nde ve UEFA’da oynanan takımlara bakıyorum. Galatasaray, Moskova’ya huzur çelimli bir halde oynadılar. Benim görevim alelacayip bir iş. Daha aşırı karşılaşma izlem fırsatım giderek olacak“ biçiminde konuştu.

“YARIN HAKAN’IN ÇOK İYİ PERFORMANS GÖSTERECEĞİNE DAİR BİR DÜŞÜNCEM VAR”

Takımdaki oyuncuların performansı ve Hakan Çalhanoğlu’na yer veren 59 yaşındaki uygulayım adam, “Kulüpteki başarım ile ulusal performansı karşılaştıramazsınız. Kulüp içinde öbür bir hile anlayışı var. Orada henüz iyi, henüz biçimsiz olabilir. Milli takımın zat karakteri var. Ama burada, ulusal takımda oyuncularım üzerinde bir edisyon da geliyor. Çünkü vatanları düşüncesince oynuyorlar, aşırı henüz dobra kuşkulanmak istiyorlar. Hakan her insana sağlam olacak bir oyuncu. Onu aşırı elastik biçimde kullanabiliyorum. Onun kabil bir oyuncum bulunduğu düşüncesince memnunum. Yarın Hakan’ın aşırı dobra başarım göstereceğine ilişkin bir düşüncem var“ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler