USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: 'Asla kolay teslim olmayız'

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 24 Mart'ta oynanacak bulunan Portekiz karşılaşmasında turu devrolmak düşüncesince ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Asla kolay teslim olmayız” dedi. Kuntz, Letonya maçındaki gözyaşları düşüncesince de, “Bu gidiş ağ

Stefan Kuntz: 'Asla kolay teslim olmayız'
25-01-2022 11:06
A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, İhlas Haber Ajansı'na aşırı hususi açıklamalarda bulundu. 24 Mart'ta Portekiz ile deplasmanda oynanacak bulunan Dünya Kupası play-off karşılaşmasıyla ilgilendiren konuşarak laflarına başlamış bulunan Kuntz, “Portekiz ile ilgilendiren analizlerimize başladık. Analizleri Jan-Moritz Lichte yürütüyor ve ego de Kenan hocayla bu arada Portekiz'in oynadığı sonuç maçları izliyorum. Kısa müddet ortamında üçümüz ortak araya gelip bu değerlendirmeleri yapacağız. Sonrasında fiziki başarım antrenörümüz Axel Busenkell ve kaleci antrenörümüz Michael Rechner ile ortak araya gelip yapılacak antrenmanları ve çağrılması beklenen oyuncular üstünden ekip değerlendirmemizi yapacağız.

Antrenmanlarda nelerin dair yoğunlaşmamız gerekiyor, rakip özelliklerine mucibince neler yapmamız gerekiyor, bunları değerlendireceğiz. Sonrasında da dinlenme kampı programımız üstünde çalışacağız. Ne devir kampa gireceğiz, antrenmanlar nite olacak sanarak planlamamızı yapacağız ve doğacak haftalarda bu mevzularda elan disiplin çalışacağız” ifadelerini kullandı.

A Milliler'in Portekiz'i elemesi muhik beklenen rakibinin İtalya olacağına ve rastgele dü takımın sonuç 2 Avrupa Şampiyonası'nda kupayı kazandığına uyanıklık çekilmesi dair Kuntz, “Bizim en iri planımız rakiplerimize aşırı iri güçlük boşaltmak ve katiyen kolay teslim olmayacağımızı göstermek” dedi.

“Gözyaşlarım, kusursuz anlamıyla baskıdan kurtulmanın sonucuydu”

Letonya karşısında 90+9. dakikada Burak Yılmaz'ın attığı ceza atışı golü ve peşi sıra mevrut yengi sonra gözyaşlarını tutamamasıyla ilgilendiren mütekellim Kuntz, “O hatıra şu halde değerlendirebiliriz, kusursuz anlamıyla baskıdan kurtulma. Şahsi duygularım bu. Göreve başladığınızda aklınızdan ‘Başarılı olabilecek miyim, Türk halkını bahtiyar edebilecek miyim' düşünceleri geçiyor. Her ne denli yüzdelik 100'ünüzü vereceğinizden tehlikesiz olsanız bile bunları düşünüyorsunuz. Oyuncularım, uran ekibim, bu karşılaşmayı o denli aşırı düzeltmek istiyordu ki, onların duygularını da biliyorum. Normal ortak yengi de değildi. 1-0 geriye düşüldü ve insanoğlu bizim geriye dönebileceğimize inanmıyorlardı açıkçası. Fakat bu gerçekleşti. İnancın böylece da başarıldı. Bütün bu duyguların ve gerçeklerin kararında da hakeza ortak an yaşandı” sanarak konuştu.

Letonya maçında bulunduğu kabilinden Karadağ deplasmanında da takımın geriye düşmesine rağmen sahadan galibiyetle ayrılmasına uyanıklık çekici Kuntz, takımın aldatmaca disiplininden kopmaması ve ürkü yapmadan oynamaya alıştığını da belirterek, bu manada ortak evolüsyon bulunduğunu söyledi.

“Burak olmazsa, acemi şeyler geliştirmemiz gerekir”

Burak Yılmaz'ın peşi sıra A Milli Takım'ın santrforunun ki olacağıyla ilgilendiren suali Kuntz, “Takımınızda Burak yahut Lewandowski kabilinden oyuncular varsa, onların kabiliyetlerinden müstefit olmak istersiniz. Tabii ki şayet ortak halde Burak olmazsa, onun bulunmadığı ortak ortamda da sistemimizi, aldatmaca planımızı uyarlanmış edecek ortak şeyler geliştirmemiz lazım. İyi ortak antrenörünüz var ise bu mevzuya hal getirmesi müstelzim isim de o oluyor” yanıtını verdi.

“Milli takımda acemi adlar olabilir”

A Milli Takım'ın yavuklu ekibi rastgele açıklandığında kulüplerin toplumsal medyadan sitem etmesiyle ilgilendiren de mütekellim Stefan Kuntz, “Öncelikle az buçuk düzentileme sistemimizden bahsedeyim. Gerek ego gerekse de Kenan sarıklı ve Jan-Moritz, maçlara gidiyoruz ve maçları izliyoruz. Göreve geldiğimizden buyana da 50'nin üstünde maçı muhik izledik. Süper Lig'de statta izlenmemiş ekipman kalmadı. İzlediğimiz TFF 1. Lig maçları da var. Bir bu denli da monitör başlangıcında karşılaşma izlemişizdir. Burada edibane ortak halde anlatım eylemek istiyorum, bizim oyuncularla ilgilendiren düşün sahibi olmamız yahut onları öğrenmemiz düşüncesince toplumsal iletişim araçları üstünden rastgele ortak bilgilendirme almamıza ister yok. Biz doğrusu herkesi izliyoruz. Çok karşılaşma izliyoruz. Milli ekipman kapıları her insana açık. İyi başarım gösterdiği takdirde hacısı hocası buraya gelebilir. Ama performanslar, 2 haftalık yahut 2 maaş süreçler değil, elan derinlemesine süreli, sürdürülebilir başarılarla ilgilendiren ortak gestalt bu. Herkesi izliyoruz, herkesi izleme ediyor, hacısı hocası tehlikesiz olsun. Yeni aktör olacak mı sanarak sordunuz. Benim izlediğim ve hissettiğim kadarıyla aramızda acemi adlar olabilir” açıklamasını yaptı.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler