USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: Adil bir sonuç oldu

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 7’nci maçında Türkiye, Norveç ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın arkası sıra A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve futbolcusu Berat Özdemir matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu.

Stefan Kuntz: Adil bir sonuç oldu
09-10-2021 08:08

Karşılaşmadan zaferle boşanmak istediklerini tabir fail Stefan Kuntz, “Biraz hayalet kırıklığımız var. Bugünkü maçtan umutlarımızı hâlâ aceleci abartma yerine zaferle boşanmak isterdik. Maç öncesinde oyuncularıma; bedenen, ruhen rastgele şeyi ortaya koyarlarsa beni mutlu edeceklerini söyledim. Bunu da yaptılar. Hızlı bir giriş yaptık. Planlarımızı aceleci gerçekleştirdik. Golün peşi sıra kontrolü kaybettik. Rakibimiz güzel küf yaptı. Alan paylaşımında başarılıydı. Devre ortada birtakım tadilat yaptık. Oyunu kontrole almaya başladık. 70’e denli arama dibine alıp, fırsatlar yakaladık. Takım içre hala özgüven zafiyeti var. Gücümüzün de tükenmeye başlamasıyla rakibimiz bir iki kader buldu. Genel itibarıyla adaletli bir sonuç odu” sanarak konuştu.

“3 MAÇTA 9 PUAN TOPLAMAK İSTİYORUZ”

Kornerlere ve yan atışlarına çalıştıklarını tabir fail Kuntz, “İlk 3, 4 korneri güzel savunduk. Ancak gole faktör bulunan kornerde aceleci biçimde hariç çıkıp ılımlı yapılmasını engelleyemedik. Bu mevzuda düzelme potansiyelimiz var. Geliştirmek istiyoruz. Teknik yönetmen etkisine yanıtı oyunculardan alacaksınız. Henüz 3 gündür buradayım. Kanatlar üstünden oynadık. Çapraz etraflıca toplar attık. Daha vaktimiz var. Önümüzdeki 3 maçta 9 nokta dercetmek istiyoruz. Eleme turlarından genişlemek düşüncesince bap bir misil hâlâ aralanırsa, o kapıdan geçmeye amade olmalıyız” halinde konuştu.

“İLK MAÇ HEYECAN VERİCİYDİ”

Milli takımın başındaki geçmiş maçında tribünlerden mevrut desteğin güzel bulunduğunu kail Kuntz, “Çok heyecanlıydı. En azından taraftarların yarısının olması caba keyifliydi. Taraftarlarımız hınca gayz meşbu bir stadyum kabil bizi desteklediler. Teknik yönetmen şekilde coşku donör bir atmosferdi. Genç ve deneyimli oyuncular ortada balans tutturmamız gerekiyor. İşimiz bedava değil. Berkan geçmiş müsabakasını güzel oynadı. Diğer tarafta Caner’i de baştan oynattık. Hem gailesiz aynı zamanda deneyimlileri oynatmam gerekiyor ki dengeyi tutturabileyim” dedi.

“TAKIMIN ÖZGÜVENİ EN YÜKSEK SEVİYEDE DEĞİL”

Norveç’in düzlük paylaşımlarında güzel bir fon çizdiğini kail Kuntz, şu biçimde konuştu:

“İlk golü attık fakat sonra geçmiş yarının sonlarına akla yatkın golü yedik. İkinci devrenin başlangıcında hile kontrolünü esasen aldık fakat Norveç bunu açtı. Kornerde oluşturulan topla aceleci biçimde oyuncunun dair çıkıp, ortayı engelleyemedik. Ancak umumi şekilde savunmamızı beğendim. Takımın özgüveni en faziletkâr ölçüde değil. Oyuncuların ellerinden geleni yaptılar. Ancak geliştirecek alanlarımız var.”

“PAS HATALARI ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİYLE ALAKALI OLABİLİR”

Kalan 3 maçta 9 nokta almaları icap ettiğini kail Kuntz, “3 maçta 9 nokta almamız gerekiyor. Bu maçlara hazırlanmaktan bambaşka şansımız yok. Performans üzerine 4 maçın peşi sıra konuşalım. 4 gündür takımla düzentileme fırsatım oldu. O nedenden dolayı baş döndürücü bir tomar bir obje söyleyemiyorum. Önümüzdeki maçlarda hâlâ baş döndürücü karşılaşma izleyeceğim. Takımımız düşüncesince aktör arayacağız. Daha güzel bir kadro ihdas etmek için. Çalışma çağımız baş döndürücü kısıtlı. Biz bugün kanatlardan oynadık. Çapraza etraflıca toplar attık. Orta bölgede açık paslar atamadık. Bunlar ayrışık mevkilerle alakalı. Bu pasları dikme ayağa atamama da özgüven eksikliğinin tesiri var. Sanırım az buçuk hâlâ devir özgülemek gerekecek” ifadelerini kullandı.

BERAT ÖZDEMİR: MAÇ OYNADIKÇA DAHA İYİ OLACAK

Milli formanın senelerdir hayalini kurduğunu tabir fail Berat Özdemir, “Ayaklarım titredi. Bu maçları oynadıkça hâlâ güzel olacaktır. Orta sahada Ozan ağa ve Hakan ağa ile oynadık. Birkaç gündür birlikteyiz. İlk misil beraberce kader bulduk. Zamanla iletişimimiz arttıkça hâlâ da güzel olacaktır” dedi.

“KUNTZ TAKIMA BİR HAVA GETİRDİ”

Teknik yönetmen Stefan Kuntz ile ait de mütekellim Berat Özdemir, “Alman ekolü. Birkaç gündür beraberiz. Takıma bir iklim getirdi. Saha içi ve haricinde rastgele obje mıhlı gelişiyor. Biz de onun istediklerini sahaya yansıttığımız devir güzel neticeler gelecektir” halinde konuştu.

“3 MAÇI KAZANIP, NORVEÇ YA DA HOLLANDA’NIN PUAN KAYBETMESİNİ BEKLEECEĞİZ”

Erken golle öne geçtiklerini tabir fail Berat Özdemir, “Sonrasında ılımlı bölgede günah yaptık ve topa eş oldular. İstediğimiz oyunu sahaya yansıttığımızda ferde bizde kaldı ve pozisyonlara girdik. Top onlarda kalınca golü buldular. Galip de gelebilirdik. Norveç’i de kutlama ederim. İyi bir başarım gösterdiler. Hocanın bizlere sağlamış olduğu bir özgüven vardı. Bugün 1 nokta aldık. 3 maçımız var. Adım aşama gereğince 3 yengi çıkartıp, Norveç yada Hollanda’nın nokta kaybetmesini bekleyeceğiz. Hocamız bizde maçtan ilkin taktik idmanlarda, bunu söyledi. Biraz hâlâ aceleci olabilip, ılımlı açtırmasak golü yemezdik. Küçük yanlışlar olmasa futbolda goller olmaz. Biz de bundan ibret çıkartacağız” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler