USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Startuplara meydana getirilen yatırımlar 2023'te 10 bilyon dolara ulaşabilir

Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Çamlıbel, "Girişimlere meydana getirilen envestisman ücreti seneler bakımından katlaya katlaya giderse 2022'de 4 bilyon dolar ve 2023'te 10 bilyon doları bulabilir." dedi.

Startuplara meydana getirilen yatırımlar 2023'te 10 bilyon dolara ulaşabilir
24-11-2021 11:53
İstanbul

Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emre Çamlıbel, AA muhabirine Türkiye'nin sonuç çağda yükselen adım ekosistemi ve doğacak devre envestisman sahalarına bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de topu topu ekosistemin girişimleri beslemek düşüncesince beraberlik bünyesinde bulunduğunu tamlayan Çamlıbel, bilimsel nitelikli dünyanın teknoparklar, uygulayım bilimi nakil ofisleri ve gurk merkezleri ile startupları desteklediğini söyledi. Devletin hem kamusal hem de nısıf kamusal organlarıyla topu topu kuvvetiyle girişimcileri desteklediğini vurgulayan Çamlıbel, saygınlık sektörünün, ferdî ve kurumsal yatırımcıların da adım ekosistemine ehemmiyetli seviyede yardım verdiğini anlattı.

Çamlıbel, girişimlerin ve girişimcilerin maddesel ve fen manada desteklenmesini ehemmiyetli ve altın bulduğunu tabir ederek, "Çünkü önümüzdeki çağda Türkiye'nin rakiplik üstünlüğü yaratabilmesi düşüncesince ilkin uygulayım bilimi girişimlerinin totaliter müşterek yaklaşımla desteklenmesi gerekiyor. Bu halde fakat atak ortamı oluşturulur." dedi.

"Girişimlere meydana getirilen yatırımlar ikiye katlanabilir"

Emre Çamlıbel, Türkiye genelinde girişimlere meydana getirilen yatırımların 2021'de güzeşte yıla layıkıyla ikiye katlanmasının beklendiğini söyledi.

Girişimlere meydana getirilen yatırımların sene böylecene 2 bilyon dolara ulaşabileceğini tamlayan Çamlıbel, "Bunun zarfında Türkiye'de doğma ve emlak dışına açılmış, Türkiye'de doğma ve ağırlıklı faaliyetini burada bitmeme ettiren şirketler var. Bu envestisman ücreti seneler bakımından katlaya katlaya giderse 2022'de 4 bilyon dolar ve 2023'te 10 bilyon doları bulabilir. Girişimlerin çabuk müşterek halde kalburüstü olanlarının degaje müşterek piyasaya seslenme edebilmeleri düşüncesince emlak dışına taşınması ehemmiyet bildirme ediyor. Buna Getir ve Colendi'yi kip verebiliriz. Bu kabilinden şirketlerin emlak dışına açıldıktan sonraları ordan da envestisman almalarının Türkiye'ye arttırma yardımı bulunduğunu düşünüyorum." sanarak konuştu.

Çamlıbel, Re-Pei kendisine elindeki Getir hisselerinin kestirmece 4'te 1'ini ecnebi envestisman fonuna sattıklarını ve Türkiye'ye emlak dışından 30 milyon dolarlık mal girişi sağlandığını hatırlattı.

Colendi'de de ayrımsız durumun yaşanabileceğini aktaran Çamlıbel, Musixen'e de hem maddesel hem de mentorluk yönünde dayanak verdiklerini tabir etti.

Çamlıbel, Musixen'in, küresel topu topu muhteva platformlarından ayrımlı kendisine müziği ve oyunluk sanatlarını merkezine koymuş, çabucak musiki ve cümbüş sektörüyle ilişik içerikler sunan ve sektördeki trendleri fark etmek üstünde geliştirilmiş müşterek "Canlı Performans" platformu bulunduğunu dile getirdi.

"Oyun sektörü, Türkiye'nin ağırbaşlı rakiplik üstünlüğü yakaladığı müşterek alan"

Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Çamlıbel, nesnelerin interneti ( Internet of Things - IoT), keyif teknolojileri, elektrikli anahtar yükleme istasyonları kabilinden alanlara da envestisman yaptıklarını belirtti.

Gelecek çağda zeki mobilite, zeki kentler ve keyif teknolojileri sahalarında yatırımlarının olabileceğini kail Çamlıbel, "Finans teknolojilerine envestisman hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Oyun, Türkiye'nin ağırbaşlı rakiplik üstünlüğü yakaladığı müşterek alandır. Oyun sektörüne envestisman yapmayı planlıyoruz. Sanayiye de dayanak vermeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Çamlıbel, sürdürülebilirlik mevzusunun da ehemmiyetli olduğunu, envestisman fonlarının envestisman yaparken bakmış bulunduğu ehemmiyetli kriterlerin başlangıcında sürdürülebilirliğin geldiğini söyledi.

Enerji dalında da yatırımlarının bulunduğunu özetleyen Çamlıbel, "Arf Bio Yenilenebilir Enerji AŞ'ye envestisman yaptık. Sadece yenilenebilir erke üretmiyor ayrımsız sürede organomineral basma de üretiyor. Bu firmanın arsıulusal karbon tasarrufu sertifikası var. Şirket bu sene kestirmece 4 milyon dolarlık karbon ihracatı gerçekleştirdi" dedi.

Emre Çamlıbel, iklim girişimlerinin ecnebi envestisman almasında iklim puanlaması yapıldığını ve buna layıkıyla sıralamaların oluşturulduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin küresel hesaplı sistemden Türk girişimlere envestisman alabilmesi düşüncesince önerilerde mevcut Çamlıbel, şunları kaydetti:

"Girişim, Türkiye pazarına seslenme ettikten sonraları emlak dışına açılabilirse gittiği ülkenin puanlamasına yayımcı oluyor. mesela müşterek adım Türkiye'de anlaşılan müşterek noktaya geldi, Türkiye'nin ikrar görmüş bulunduğu hesaplı mali puanlama temel alınıyor, Lüksemburg'a taşıdığınızda girişimi, AB yayımcı bulunduğu puanlamaya yayımcı kendisine çekebileceği envestisman şimdi şişman olabiliyor. Belli müşterek noktaya mevrut Türk girişimlerinin arsıulusal piyasalara açılması hususunda desteğimiz ve yönlendirmemiz oluyor. Yurt dışına açıldığında operasyonlar Türkiye'de ağırlıklı bulunduğu düşüncesince emlak dışından ülkemize pınar transferi oluyor. Girişimlerin AB'ye açılmasını hem Türkiye hem de müşareket düşüncesince şimdi ilişik bedel sağlayacağını düşünüyorum."

Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ'nin, Türkiye’nin çalışkanlık izni almış önce seçenek envestisman fonu dümen firması kendisine 2015 senesinde kurulduğunu anımsatan Çamlıbel, gerçek kesim ve hazne dümen sahası tecrübesini birleştirdiklerini, sene sonu bakımından yönettikleri portföyün 5 bilyon liraya ulaşacağını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler