USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

'Sonuna denli bökelik düşüncesince mücadelemizi vereceğiz'

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu sonuna denli kovalayacaklarını söyledi.

'Sonuna denli bökelik düşüncesince mücadelemizi vereceğiz'
28-01-2022 17:34
Istanbul

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, turuncu-lacivertli takımın dinlenme kampı çalışmalarını sürdürdüğü Antalya'da AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Süper Lig'de 2 mevsim evvela şampiyonluğa ulaştıklarını hatırlatan Emre Belözoğlu, "Sonuna denli bökelik düşüncesince mücadelemizi vereceğiz. Avrupa kupasından ayrıksı amacımız olamaz. Bunun haricinde birlikte bilinçlilik Başakşehir'in genlerine aykırı. Medipol Başakşehir gelişigüzel yıl şampiyonluğa oynadı. Şu an Avrupa hedefinde birlikte takımız. Hala bökelik amacımız bitmeme ederken bunu sonuna denli zorlayacağız." ifadelerini kullandı.

Ara aktarma çağında kadrolarına Serdar Gürler ile Salih Uçan'ı kattıklarının hatırlatılması üzerinde Belözoğlu, "Salih, ilkin Alanyaspor serüveninde baş döndürücü kıymetli işler yaptı. Bize kâr vereceğine inanıyorum. Bizim de ona elleme geleceğinize inanıyorum. Salih'in bizle bu arada olmasından çevre mutluyuz. Serdar Gürler ise Edin Visca ayrıldıktan sonradan ehemmiyetli opsiyonlardan biriydi. Serdar, ayrılacağını elan önceleri kulübüne bildirdiğini söyledi. O bizi istedi, kılıç de onu baş döndürücü istedik. Burada Ahmet Çalık konusunu da ayırmak istiyorum. Rabbim mekanını belirmek etsin. Ailesine de sabırlar versin. Oradan Serdar'ı vurmaya idman hakkaniyetli olmuyor. Ahmet'in ölümü bile bizi birleştiremiyorsa, bu baş döndürücü ateş donör durum. Bunun üstünden birlikte şeyi konuşmak, 2 dost üstünden bunu vermek bizlere yakışmıyor. Hepsi bizim kardeşimiz. Ömürleri cemi sonsuz olsun. Kalanlar da birlikte acıyla yaşıyor. Bu hallerden öğüt almamız gerekiyor. Serdar bizlere baş döndürücü müfit olacak. Buna inanıyorum." sanarak konuştu.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü aktaran gailesiz uygulayım adam, "Bir köşe oyuncusu transferi değişmez yapacağız. Belki aramızdan ayrılan oyuncuların özelliğine gereğince birlikte vesile gelişirse, hamle sahasına birlikte aktör elan alabiliriz. Trezeguet (Mahmud Hasan) ilgilendiğimiz oyunculardan biri. Visca'nın yerini kaplamak havadan olmuyor. Skora ulama verecek ve üçüncü alanda üretkenliği arttıracak aktör arıyoruz. Yusuf Ndayishimiye ile ilişik bizlere belirgin vasıl söylemler var. İstenilen birlikte oyuncu. Giden oyuncunun yerini kaplamak havadan olmuyor. Zaman gerekiyor. Yusuf'un kalacağını düşünüyorum." halinde konuştu.

"Üç takımın da ayrımsız anda geride kalması şaşırttı"

Emre Belözoğlu, Süper Lig'de Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin bökelik yarışının enine boyuna uzağında kalmasıyla ilgili, "Üç takımın da ayrımsız anda geride kalması şaşırttı. Beklenmedik birlikte durum. Türkiye'de kulüpler bundan sonradan elan şuurlu yönetiliyor. Çok elan akilane hamleler yapıyorlar. Ligde nice takım, ayrımlı düzen anlayışlarında uygulayım adamlarla çalışıyor. Bu da kompetitif birlikte kütle ortaya çıkmasına faktör oldu. Üç şişman kırkyıllık topluluğun geride kalması da şok birlikte durum. Onların bunu öz içlerinde değerlendirmesi akilane olur. Onların hala Avrupa ve bökelik hedeflerinin bulunduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Beni en baş döndürücü etkileyen uygulayım eş Guardiola"

Topa cemaat olan, baskın ve ön tarafta baskılı oynamaya etkin birlikte ekip kurmayı hayalet ettiğini dile getiren Belözoğlu, kendisini en baş döndürücü etkileyen uygulayım insanın Pep Guardiola bulunduğunu söyledi.

İspanyol uygulayım insanın baş döndürücü ayrımlı birlikte düzen tehyiç yapmak istediğinin altını çizen Emre Belözoğlu, "Beni en baş döndürücü etkileyen uygulayım adam, baş döndürücü kıymetli bulduğum Guardiola. Onun tehyiç yapmak istediği baş döndürücü dayanıklı birlikte oyun. Oyuncuların ayrımlı özelliklerinin olması gerek. Süper Lig'e makul birlikte düzen aklımda var. Elinizdeki malzemeye gereğince onu formatlamak gerek. Guardiola, Almanya'da, İspanya'da ve İngiltere'de ayrıksı uygulayım insanlık yapıyor. Süper Lig'in gerçekleri bambaşka. Onun idman sistemlerini hazırlayan Domenec Torrent ülkemize geldi ve zorlanıyor. Ülkemizin gerçekleri başka. Bunu değerlendirerek birlikte düzen bina buyurmak zorundasınız. Ülkemizde futbolu bahsetmek kolay. Herkesin az buçuk elan hakkaniyetli bakması gerekiyor." açıklamasını yaptı.

"Genç hocaların peşinde durmalıyız"

Emre Belözoğlu, tecrübeli adlar Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli'nin derinliğine müddet sonradan ayrımsız anda ekip çalıştırmamasıyla ilgili, "Hocaların emek vermemesi öz tercihleri üzere duruyor. Türk futboluna şişman hizmetler verdiler. Mutlaka ekip bulacaklardır. Hala şişman takımlardan birine gidebilirler. Genç hocaların da peşinde durmamız gerekiyor. Hepsi işini seven, futbola bedel katmaya çalışan, geliştirmeye etkin isimler. Yolları bariz olsun. Umarım onlar da kıymetli olurlar ve isimlerini Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli'nin yanına yazdırabilirler." halinde fikir belirtti.

Fatih Terim'in Galatasaray ile yollarını ayırmasına ilişkin birlikte soruya Belözoğlu, "Teknik insanlık insanı yoran ve yaşlandıran birlikte meslek. Çok havadan değil. Her uygulayım insanın ayrılışı havadan olmuyor. Fatih Terim'in ayrılığıyla ilişik bildiğim birlikte bilinçlilik yok. Galatasaray akıbet devirde kıymetli skorlar almıyordu, idare hakeza birlikte değişmeyen aldı. Fatih Terim evvel kere ayrılmıyor. Galatasaray ile bağı gelişigüzel devir bitmeme edecektir. Fatih Terim adı bulunduğu düşüncesince her insana gereğince sürprizdi. Galatasaray şampiyonluktan baş döndürücü uzakta." yanıtını verdi.

"Yabancı sonucu değişmesin"

Spor Toto Süper Lig'de meri ecnebi aktör kuralıyla ilişik muvazene sağlanması gerektiğine aksan eden Belözoğlu, "İnandığınız birlikte esas varsa, onun ardı sıra gitmelisiniz. Bu yıl 4, seneye 8 değil. Bu birlikte planlama. Futbol ailesinin içerisindeki üyelerle bu arada akıntı edilerek uygulanması müstelzim birlikte kural. Karar verdilerse değiştirmesinler. Kulüpleri zora sokmasınlar. Karar değişmesin. İnandıkları kararın yanı sıra dursunlar. TFF değişmeyen alıyorsa, peşinde durmalıdır. Yabancı sayısının düşmesine en müheyya takımlarından biriyiz. Türk aktör sayısı artacağı düşüncesince ona gereğince planlama yapıyoruz." sanarak konuştu.

Türk futbolunun Avrupa'yla rakiplik edemediğini dile getiren Emre Belözoğlu, şu görüşlerini paylaştı:

"Birçok mevzuda Avrupa'dan gerideyiz. Kendimize katışıksız özelliklerimiz var. Çok çalışmalıyız. Yeni çocuk çoluk çocuk yetiştirmeliyiz. TFF de liyakati bulunan kişilere bu şansı vermeli. Bir can üstünden gelişigüzel şeyi tenkit buyurmak baş döndürücü basit. Spor kamuoyunun eleştirirken, koşulları değerlendirerek bakması icap ettiğini düşünüyorum. Günceli tespit buyurmak yetişek müesseselerinin işi. İyi öğretmenlerle baş döndürücü elleme öğrenciler yetişir. TFF'nin evvela o departmanı kuvvetlendirmesi geçişsiz ki anca uygulayım adamlar vatanımızda çıksın."

Türkiye'de Pro Lisans sahibi sıfır uygulayım adamlara yöneltilen eleştirilerle ilişik de mütekellim Emre Belözoğlu, "Çok ehemmiyetli birlikte konu. Eğitim eğer olmazsa olamaz benim için. Eğitimin bulunmadığı yerde prodüktivite olmaz. Türkiye'de birlikte tomar sayıda pro lisanslı uygulayım eş var. Bunların yarısından dahası 60-80 yaşında. Bir değiş olması gerekiyor. Pro Lisans düşüncesince TFF'nin birlikte departmanının olması gerekiyor. O insanoğlu onu doğruluk edebilecek sınavlardan geçmeli. Çok kolayına kaçıyoruz. Ben filhakika kulübede bulunabilecek lisansa sahibim. TFF'nin verdiği hakla kulübedeyim. İyi futbolcuyum sanarak bu lisansı bizlere kimesne vermedi. Bu baş döndürücü mevhum birlikte gündem. Keşke ligde 600 ekip olsa da bu hocaların bütünü ekip çalıştırsa. Ben birlikte dahaki Pro Lisans sürecine müdahale edileceğimi düşünüyorum. Önümüzdeki ay ortamında de olabilir. TFF bunu açıklanmış eder. Ancak benim üzerimden tartışmalar sona ermez. Pro lisans dobra birlikte tartışma." halinde fikir belirtti.

Alex'in Aykut Kocaman karşı söyledikleri

Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin söylence oyuncusu Alex de Souza'nın emektar uygulayım direktörü Aykut Kocaman karşı dediği kanıt edilen "Çalıştığım en biçimsiz uygulayım direktördü" ifadesinin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"İkisi de baş döndürücü mütekellim adlar değil. hususi isimler. Fenerbahçe tarihinin 2 baş döndürücü ehemmiyetli parçası. Birbirinden fark edemezsiniz. Alex'in ne istifham karşısında bu yanıtı verdiğini ego bilmiyorum. Okuduklarım üstünden değerlendirebilirim. Herkesin öz fikridir. Saygı duyuyorum. Aykut Kocaman ile Alex'in beraberliğini bilici biri olarak, şampiyonlukları ve 3 Temmuz'u bu arada yaşadık. Benim de baş döndürücü fikirlerim mevcut ancak söylerken kendimi tutuyor, yaşanmışlıklara binaen susuyorum. Aslında kesmek da şişman birlikte şereftir. Birazcık spekülasyonları oluşturuyor. Zaten Fenerbahçe baş döndürücü ağır proses yaşıyor. Bunu da kullanıyorlar. Alex de hakeza bakmalı. Ne Aykut Kocaman'ı Alex'ten, ne de Alex'i Aykut Kocaman'dan kimesne ayıramaz. Aykut Kocaman bu ligi en elleme bilici uygulayım direktördür. Bu musahabe ve üslup, totalde kişilerden baş döndürücü camialara dokunca veriyor. Alex'i de Aykut Kocaman'ı da baş döndürücü seviyorum. İkisi de baş döndürücü değerli. Alex de Fenerbahçe ayak topu tarihinin görmüş bulunduğu en şişman ecnebi futbolcu. Bir gündüz gelip ikisi de bu arada çalışabilir. Neden olmasın? Oyuncuyken Aykut Kocaman, Abdullah Avcı ve Fatih Terim ile gerginliğim oldu. Hiçbir devir gelişigüzel bilinçlilik güllük gülistanlık değildir. Alex ile Aykut Kocaman'ın birbirlerinden eş çıkar çıkardıklarını gördüm. Ben o bölümüne bakıyorum. Teknik adamlıkta, oyuncularla alttan aldığınız yada üstüne üstlük çıktığınız süreçler olur. Yönetmek havadan değildir. En ağır aktör bendim. Zor birlikte ekip vardı Aykut Kocaman'ın elinde. Ben inandırma edilmesi ağır birlikte oyuncuydum. Ben Aykut Kocaman düşüncesince zordum, onun seçimi da benim düşüncesince zordu. Güzel hatırat kalmıştır. Camiamızın ne güçlükler yaşadığını biliyorum. Aykut Kocaman benim düşüncesince gelişigüzel devir altın biri kendisine kalacaktır. Bu ne olursa olsun değişmez."

Emre Belözoğlu, elan evvela bu arada çalışmış bulunduğu Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın kıymetli olmasını istediğini kaydetti.

A Milli Futbol Takımı'nın 2022 FIFA Dünya Kupası play-off yolculuğu ile ilişik de görüşlerini aktaran Belözoğlu, "Milli takımın geçmişten mevrut birlikte karakteri var. Herkesle bellek kafaya uğraş edecek birlikte yapımız var. Oyuncu grubu kaliteli. Stefan Kuntz'un enerjisi elleme üzere duruyor. Hiçbir şeyi olanaksız kendisine görmüyorum. Portekiz ve İtalya ağır birlikte tarz olacak ancak olanaksız görmüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler