USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Son yatırım turunda 11,8 milyar dolar değerlemeye ulaşan Getir decacorn oldu

Getir, akıbet yatırım turunda almış bulunduğu 768 milyon dolar yatırımla 11,8 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Böylece Getir'in, Avrupa'daki aceleci market ürünleri teslimatı sektöründe 10 milyar dolar engelini aşarak decacorn unvanını meydan önce ortaklık bulunduğu açıkla

Son yatırım turunda 11,8 milyar dolar değerlemeye ulaşan Getir decacorn oldu
17-03-2022 14:33

Market ürünlerini kullanıcılarla buluşturan Getir, akıbet tamamladığı yatırım turunda 768 milyon dolar yatırım alarak kıymetini 11,8 milyar dolara yükseltti. Geçen sene mart ayında unicorn unvanını düzlük şirket, müşterek sene kadar çelimsiz müddette eriştiği değerleme ile 10 milyar dolar engelini aşarak çabuk market ürünleri teslimatı sektöründe Avrupa'nın geçmiş decacorn'u oldu. Şirket, hayattaki unicorn şirketlerinin listelendiği CB Insights'ın yayınladığı verilere göre, hayattaki bin 52 unicorn müşareket ortada akıbet değerleme ile 36'ncı sıraya yükseliyor. Bu değerleme bire müşterek vakitte firması Avrupa'daki unicorn firmalar sıralamasında 4'üncü sıraya taşıyor.

Mubadala Investment Company'nin önderlik etmiş bulunduğu akıbet yatırım turunda Abu Dhabi Growth Fund (ADG), Alpha Wave Global, Sequoia Capital ve Tiger Global Getir'in yatırımcıları ortada toprak aldı.

Konu üzerine değerlendirmede mevcut Getir Kurucusu Nazım Salur, “Şirketimizin Avrupa'da sektöründe geçmiş decacorn olması, Türkiye girişimcilik ekosisteminin neleri başarabileceğini gösteriyor. Ortalama 10 dakikada teslimat kadar özgün müşterek fikrin uygulayım bilimi ile buluşması, dünyada yatırımcılar çeşidinden da iri özen görüyor. Son yatırım turunda yatırımcılarımızın ilgisi, bizlere bulunan güvenlerinin ve arsıulusal pazarlardaki büyümemize bulunan desteklerinin de göstergesi. Yeni pınar ile hem Türkiye'de hem de iklim dışındaki faaliyetlerimizi büyütmeyi sürdürürken, çalışanlarımıza yatırım hazırlamaya ve bünyemize dünkü kabiliyetler katmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

Yatırımcıların kuruluşa itimatı artarak bitmeme ediyor
Mubadala Investment Company Girişim ve Büyüme Yatırımlarından Sorumlu Başkanı İbrahim Ajami ise mevzuyla ilgilendiren olarak, “Hızla değiş yayınlayan mahveden akımları kararında online alışverişin benimsendiğini görüyoruz. Market alışverişi endüstrisi de global adına bu alandaki en iri dijitalleşme fırsatlarından birtanesini sunuyor. Önümüzdeki çağda Getir'in girdiği dünkü kategoriler ve ülkelerle baş başa kesim liderliğini koruyacağına inanıyoruz. Şirket büyümesini sürdürürken tığ de bunun müşterek parçası olmaktan alım çalım duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, inzal sayısı 40 milyona andıran Getir, ahit bakımından 3 kıtada, 9 ülkede kullanıcılarına fariza veriyor. Geçen sene hanuman ayında İngiltere ile başladığı iklim dışı faaliyetlerine çelimsiz müddette Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda ve Portekiz'i de ekledi. Geçtiğimiz sene teşrinisani ayında Amerika pazarına antre fail şirket, şu anda Türkiye'nin 81 iline ek adına iklim haricinde 48 kentte bin 100'den çok deposuyla ile faaliyetlerini sürdürüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler