USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

ŞOK marketlerin 81 ildeki dağıtım gücüyle Getir’in teknolojisi buluşuyor

Türkiye'nin tamamına münteşir kısaca 9 bin mağazası mevcut ŞOK marketlerin Getir ile geçim süreci tamamlandı. ŞOK'un, Türkiye'nin en aceleci büyüyen perişan firması bulunduğunu tamlayan Şok Marketler Ticaret A.Ş. CEO'su Uğur Demirel: “Getir ile ehemmiyetli müşterek göre

ŞOK marketlerin 81 ildeki dağıtım gücüyle Getir’in teknolojisi buluşuyor
24-12-2021 14:52

Gıda fiyatlarındaki yükselişin mahsulat mağazaya gelmeden yaşandığını özetleyen Demirel, genel manada mahsul fiyatlarının aracılardan ötürü yükseldiğini belirtti. “ŞOK marketler içinde başta gıdada ceninisakıt fiyata nitelikli mamüllerin olması düşüncesince levent boylu zamandır ehemmiyetli müşterek emek harcamayı başlatmıştık. “Doğru Tarım” ismini verdiğimiz bu yürütüm ile dikici ve üreticilerle kontratlı emek vermek içerisindeyiz. Bir manada tarlalarını ŞOK'a ayıran üretici, ön ifa de müdahale peyda etmek kıl payı verdiğimiz desteklerle ürettiği ürünün kusursuz da karşılığını kusursuz vaktiyle alıyor. Bu izlence ile binlerce çiftçinin ürettiği ürünler, asıl fiyatlarla marketlerimize giriyor. Bu da ŞOK'un müşterilerine elan ceninisakıt pahalı mahsul sunmasını sağlıyor. Bu devirde başka marketlerle bizleri ayıran en ehemmiyetli ayırt da bu oldu” diyerek konuştu.

“Tüketici portföyü değişti, e-ticaret yüzdelik 40 arttı”
Demirel'in verdiği bilgilere uyarınca dövizdeki sansasyon sürecinde ŞOK'a mevrut alıcı sayısı da kalık durumda. Genelde tüketiciler “private label” ismi sunulan hususi markalı ürünlere de yönelmiş. Demirel, “ŞOK Marketler; bu süreçte Piyale, Mis, Evin kabilinden aşina markalarını istihsal süreci süresince uçtan kuyruk sokumu kemiği arama altında bulundurarak tutarları ceninisakıt tutmayı sağladı. Bir de dikkatimi çekici CEPTE ŞOK uygulamasına müteveccih artma oldu. Son 4-5 haftalık süreçte CEPTE ŞOK uygulamamızdan meydana getirilen siparişlerin payı da yüzdelik 40 arttı. Bu da alıcı portföyünün genişlemesi ve bilinirliğin çoğalması anlamına geliyor” halinde konuştu.

“Getir ile ehemmiyetli müşterek görevdaşlık kurulacak”
Konu teknolojiden açılmışken Demirel'e akıbet zamanın pop uygulaması Getir ile işbirliğini soruyorum. Demirel, şu şekilde anlatıyor: “ŞOK, Türkiye'nin en çabuk büyüyen dağınık şirketi. Türkiye'nin tamamına münteşir kısaca 9 bin mağazası mevcut bu firması kalburüstü kılan ise istihsal ve dağıtım ağı. Müthiş fail müşterek geri fariza altyapısı, itimatı de yanı sıra getiriyor. Getir uygulaması da Türkiye'nin hayattaki en pop markalarından bir tanesi durumuna geliyor. Getir'in teknolojik altyapısı ve gücü ile ŞOK'un dağıtım ve geri fariza ağını buluşturduğumuzda değişik müşterek görevdaşlık olacak. Şu anda barışma süreci tamamlanmadı. İmzalanan güzel kuvve mektubu çerçevesinde icraat bitmeme ediyor. Getir'in ŞOK'tan ekalliyet oranında pay almasıyla işbirliğimiz de başlayacak” ifadelerini kullandı.

“Kendi aracını üretecek, Avrupa'nın en büyüğü olacak”
ŞOK'un kendine ilgili uygulaması Cepte ŞOK'un öbürlerinden farkını sorduğumda ise Demirel, “Bizler, müşterilerimizin kabul etmek istediği ürünleri doğrulama işlemini parasız gerçekleştiriyoruz. Biraz farkımız da bu oldu. Rafta tanıdık ile kapıya gelenin fiyatı aynı. Bir de marketlerimizin ısmarlama dağıtım ağını yükseltmek istedik. Şu anda elektrikli teslimat aracına müteveccih müşterek serbest müşterek ağ kuruyoruz. Geliştirdiğimiz “Elektrikli Araç Projesi” ile müşterek taraftan karbon emisyonunu azaltmayı başka taraftan ise alım/dağıtım operasyonlarında alıcı memnuniyetini yukarı düzeye çıkarmayı planlıyoruz. Tasarımı ağız ağıza bizlere ilgili bulunan araçların150 kusursuz sayı şu anda fariza veriyor. Bu sayıya 1000 kıta elan eklenecek DOĞRU zamanda. Onay süreçlerinin tamamlanmasıyla Avrupa'nın en büyük, elektrikli anahtar parkına cemaat dağınık şirketlerinden bir tanesi olacağız” dedi.

İstihdam gücümüze gelişigüzel sene 5 bin ad katılıyor
Demirel, başta ŞOK'un yatırımlarına ilgi çekiyor. 2011 senesinde Yıldız Holding bünyesine 2 bin salon ile giren şirket, şu anda 9 bin mağazaya, 31 depoya sahip. Toplamda da 40 bin ad çalışıyor. Bu rakamla ŞOK, 70 bin yabanlık Yıldız Holding personel gücünün yarısından fazlasını oluşturuyor. “Her sene 1.000 dünkü salon açıyoruz” diyen Demirel, “Bu da kısaca 5 bin dünkü istihdam anlamına geliyor. Türkiye'de gelişigüzel sene bu denli dünkü istihdam meydana getiren iştirak de sağlam yok” diyerek de ekliyor. Gerçekten de öyle. Düşününce, beş altı beniz yabanlık istihdam sağlayıcı yatırımlar düşüncesince parıldayan açım törenleri yapılırken, 5 bin ferdin iş sahibi olması kelimesiz ötümsüz şekilde, ŞOK ve Yıldız Holding binalarında kutlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler