USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Şişecam evvel çeyrekte 1,2 bilyon lira envestisman gerçekleştirdi

Şişecam’ın 2022 Ocak-Mart dönemindeki hep satışları içindeki arsıulusal satışlarının oranı yüzdelik 66 seviyesinde gerçekleşirken, konsolide açık satışları 17 bilyon TL, hep envestisman ücreti ise 1,2 bilyon TL seviyesine ulaştı.

Şişecam evvel çeyrekte 1,2 bilyon lira envestisman gerçekleştirdi
06-05-2022 10:20
İstanbul

Şirketten meydana getirilen açıklamaya göre, İlk çeyrekte 1,4 milyon titrem cam üreten Şişecam, bu zamanda 1,2 milyon titrem soda külü ve tahminî 1 milyon titrem sınai hammadde üretimi gerçekleştirdi.

Esnek uygulamaları ve güzel yönetişim deneyimi ile Şişecam toptan ölçekte başlayan iktisadi ve jeopolitik belirsizliklerle mahmul hissedar atmosferde, güzeşte sene ayrımsız zamanın de üzerinde, çelimli hissedar geçmiş çeyrek mali performansına ulaşmayı başardı. Şişecam’ın bu zamanda mecmu yatırımları 1,2 bilyon TL, ihracatı ise 240 milyon dolar oldu.

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici, 2022'nin geçmiş çeyreğinde dünya, iktisadi ve jeopolitik risklerin bilge olduğu, faziletli şişkinlik ve tedbir zincirine ilişkin hastalıkların toptan ölçekte içten hissedildiği, belirsizliklerle mahmul hissedar atmosfere oyunluk bulunduğunu belirterek, "Cam ve kimyasallar sektörlerinin çelimli toptan oyuncusu Şişecam mütekâmil riziko hile kasları, yerinde envestisman kararları, eş akılla yaşama geçirdiği uygulamaları ve transformasyon projeleriyle faiz yolculuğunu akıcı sürdürdü. Faaliyetlerini anne çalışkanlık sahalarında dünyanın geçmiş üç oyuncusundan birisi olma hedefiyle tay tay arabası Şişecam, 2022'nin geçmiş 3 ayında 17 bilyon TL dirimsel elde etmeyi başardı.Önümüzdeki devirde de faaliyetlerimizi proaktif uygulamalarımız, çelimli mükemmeliyet ve reflekslerimizi kullanarak yönetmeye, iş süreçlerimiz ve planlarımızda lazım güncellemeleri yaparak üretmeye ve kâffesi paydaşlarımız düşüncesince bedel yaratmaya bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Şişecam'ın, 2022'nin geçmiş çeyreğinde de faiz hamlelerini totaliter hissedar kalkınma yaklaşımı ile sürdürerek tedarikte, büyümede ve seyyare düşüncesince sürdürülebilirlik maksadı doğrultusundaki faaliyetlerine durmadan bitmeme ettiğini aktaran Elverici, şunları kaydetti:

"Doğaya ve topluma hürmetkâr operasyonları, kâffesi paydaşları düşüncesince sürdürülebilir bedel mucit uygulamaları, yatırımları ve ek giranbaha ürünleri ile global, teknolojik ve geleceğe istikamet sağlayan önder hissedar evren firması bulunduğunu değme çağ baştan kanıtlayan Şişecam 2022 başında, İtalya’da ehemmiyetli hissedar satın alıntı gerçekleştirdi. Tedarik zincirlerinde yaşanmış bulunan toptan aksamalar zımnında oluşabilecek riskleri kumanda etmek ve yatırımlarında sürdürülebilirliği güvence dibine kabul etmek neredeyse dünyanın önde mevrut refrakter üreticilerinden İtalyan Refel firmasını bünyesine kattı. Şişecam, cam dalında acemi fırın yatırımları ve itici tamirat süreçlerinin plana makul yaşama atlatılmasında ciddi gösteriş oynayan refrakter alanındaki bu yatırımı ile hem Avrupa ve evren cam piyasasındaki ciddi konumunun şimdi da güçlenmesini sağlayacak bununla birlikte büyümekte ve büyümekte bulunan refrakter sektöründe ehemmiyetli hissedar aktör durumuna gelecektir. Hammadde temini ve üretimde sürdürülebilirliğe müteveccih adımlarımız ve ciddi yatırımlarımız önümüzdeki devirde de ayrımsız tatlı bitmeme edecektir."

"Dünyanın geçmiş üç oyuncusundan birisi olma hedefiyle yatırımlarına mücahede kesmeden bitmeme ediyor"

Elverici, Şişecam’ın toptan iktisadi belirsizliklere karşın kâffesi ekosistemi düşüncesince bedel mucit büyümesini, riskleri akla yatkın yöneterek ve katı envestisman fırsatlarını değerlendirerek sürdürdüğünü belirterek, "Şişecam, ekosisteminin gelişme göstermesine katkıda bulunma, çalışkanlık gösterdiği bölgelerde doğabilecek riskleri giderilmiş ika ve dünyanın geçmiş üç oyuncusundan birisi olma hedefiyle yatırımlarına mücahede kesmeden bitmeme ediyor. Bu yaklaşımla 2021 senesinde Avrupa’da cam ambalaj alanındaki geçmiş yatırımımız yerine duyurduğumuz Macaristan tesisimizin asliye atma törenini de bu sene geçmiş çeyrekte gerçekleştirdik. 2023 de geçmiş fırının devreye girmesi ve izleme fail yılda ikinci fırınının canlı bir vaziyete gelmesi ve 2025 senesinde birlik kapasiteye kavuşması planlanan bu envestisman ile Şişecam, salname 330 bin tonluk ek istihsal kapasitesine erbap olacaktır. Macaristan cam ambalaj yatırımı, Şişecam’ın cam ambalaj istihsal fut izini genişletmesine, başta tedbir zincirinin şimdiki ihtiyaçlarına de makul yerine Avrupa pazarına yaklaşan konumlanmasına, vasıflı cam ambalaj ürünlerini Avrupa pazarı ile şimdi emeksiz buluşturmasına olanak sağlayacaktır." değerlendirmelerinde bulundu.

Ekonomik ve jeopolitik belirsizliklerin sürdüğü toptan enflasyon, aşüfte düzem ve tedbir zinciri kaynaklı risklerle mahmul hissedar ortamda Şişecam’ın hedeflerine erişme enerjisini güzel deneyimini sayısal değişmeyen kabul ika süreçleriyle destekleyebilme ve eş akılla yönetilme yeteneklerinden aldığını aktaran Elverici, şu ifadeleri kullandı:

"Akıllı uygulayım bilimi kullanması ve kalifiye insanoğlu deposu ile ayrışan, eş akılla yönetilen güzel hissedar ortaklık yerine toptan dalgalanmalara dirlik en müheyya firmalar ortada arazi alıyoruz. mesela bugün harp zımnında yaptırımlarla dirlik karşıya bulunan Rusya’da 8 tesisimiz ile çalışkanlık gösteriyor; cam ambalaj, cam ev eşyası ve DOĞRU cam dalında istihsal yapıyoruz. Cam ambalaj ve cam ev eşyası sahalarında önder konumda olduğumuz Rusya’da, üretimimizin yüzdelik 90’dan fazlasını iç sektöre satıyor olmamızın da etkisiyle operasyonlarımızı yönetebilir durumdayız. Hızlı maliyet değişimleri, erke temininde kesintiler, tedbir zincirinde kırılmalar üzere değişik alanlardaki dalgalanmalarla devir kurnaz karşılaşabiliyoruz. Ancak Şişecam, çelimli çöküntü hile kasları, birleşmeyle şimdi da çevikleşen yapısı, iri sayısal transformasyon hamleleriyle değme koşulda imrenilecek neticeler yaratmayı başarıyor. Yönünü levent boylu vadeli yerine belirleyerek günün koşullarına gereğince ortaya çıkan envestisman fırsatlarını da değerlendirerek faiz yolculuğunu akıcı sürdürüyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler