USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: “Yarın başkanla görüşeceğim, istifa da dahil birçok gündemimiz var”

Giresunspor'a bölgesinde 4-0 yenmiş bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın maçın arkası sıra konuştu. Yarın Başkan Ahmet Nur Çebi ile görüşeceğini ve gündemde istifa da dahil iktisap etmek kabilinden birçok alternatif bulunduğunu kail Yalçın, takımın halini ne

Sergen Yalçın: “Yarın başkanla görüşeceğim, istifa da dahil birçok gündemimiz var”
27-11-2021 23:05

Süper Lig'in 14. haftasında Giresunspor'a dalında 4-0 yenik bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın maçın peşi esna planlı matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. ilk başlarda oyunla ait mütekellim ve mücadeleyi değerlendiren Yalçın, “Oyunla ait şurası söyleyeyim, bugün çok çok konuşulacak bir düzen bulunduğunu düşünmüyorum. Tamamen nasip kısmetle ait bir geceydi bizim için. Çok garip şeyler oldu. Yediğimiz goller, sakatlıklar, maçın yönetimi, VAR sistemi, çok elverişsiz yakalandığımız bir şeb oldu. Yeni bir giriş gerçekleştirmek istiyorduk lakin bu koşullarda yapmamız az buçuk zor. Hakemlerle ait çok çok konuşmadım lakin başta VAR sisteminin devreye girmesi, maruz penaltı, Necip'in görmüş olduğu al kartpostal öncesinde Josef'e meydana getirilen faul var. VAR'ın bizim aleyhimize bulunan pozisyonlarda acilen devreye girmesi, lehimize bulunan pozisyonlarda devreye girmemesi enteresan. Televizyonda editör yapılış çeşidinden gösterilmeyen sahneler var.

İstediğimiz devir “Bu görüntüleri sildik” diyorlar. Silerler tabii. Bugün 10 dakikada VAR devreye girdi ve muazzam bir camiayı çökertti. Bunları mazeret şekilde bildirmek istemiyorum lakin içimde kalmasın. Türk futbolu hesabına üzgünüm. Bu durumun içre olduğumuz için, başta kendim hakeza itimatsız bir vaziyette olduğum düşüncesince üzgünüm. Bu mazeret değil. Sezon kökeninden beri performansımız beklenenin çok altında. Bu mevsim çok hâlâ açık bir kol kurup hâlâ güzel işler yapacağımızı planlarken, istediğimiz üzere gitmedi. Bu düşüşleri hâlâ evvela de yaşadık lakin bu az buçuk levent boylu oldu. Büyük camialarda bunun altından doğrulmak da ağır oluyor. Toparlamaya çalışıyoruz lakin bunu beceremedik.

Burada bir mesuliyet varsa, bu mesuliyet benimdir. Taraftarımızın emniyetsiz yardımıyla buraya geldik ve bugüne derece emniyetsiz bir dayanak noktası verdiler. Onlara teşekkürname ediyorum. Onların beklentilerini karşılayamadık lakin bura Beşiktaş. Her devir düşmüş olduğu yerden kalkmasını bilir. Oyuncuların psikolojisi çok aşağıya düştü. Çok garip goller yiyoruz, tek beklemediğimiz şeyler oluyor. Başımıza gelmedik kalmadı. O sebepten üzgünüz. Ben ekibim ve oyuncularım hesabına taraftarımızdan kusur temenni ediyorum bu gidiş için” ifadelerini kullandı.

“Her ayrışık ihaleyi alırım”

Bireysel performansların düşüklüğünün birlikte çok ayrımlı bir oynadıklarını da kail Sergen Yalçın, “Bireysel performanslar elbette ki düşüktü lakin bugünkü karşılaşma çok enteresandı. Hiç kaleye gelmeyen bir rakiple oynuyorsunuz, ceza vuruşu oluyor, daha sonra VAR'dan al kartpostal çıkıyor. Necip'in al kartından evvela Josef'e meydana getirilen yüzdelik 100'lük bir faul var. N'Sakala öz camiasına ve aktör arkadaşlarına hürmetsizlik yaptı. Sezon başlangıcında Salih'i oynatıyorduk, bugün almadık. Bu alışılagelen bir durum. Sonuçta çok oyuncumuz var ve birilerinin kenarda kalması gerekiyor. Bizde şu anda oynamayan aktör bulunmayan lakin devir hin kimi seçenekler yapıyoruz. Tercihlerin eleştirilmesini çok akla yatkın bulmuyorum. Oyunu, skoru, hamleleri eleştirebilirsiniz lakin tercihler, aktör performansına ilişkin tercihler. Oyuncu beklentiye ödün vermediğinde seçenekler kusur oluyor. Şu anda yaptığım aha başarısızım. Burada mesul olacak ad benim. Her ayrışık ihaleyi ilişki ad benim, tek mesele değil. Yeter ki işler güzel gitsin. Ben değme ayrışık ihaleyi alırım” dedi.

“Bütün mesuliyet bana ait”

Takımda tek mesele olmadığını da özen çekici Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Maaşlar haset gününe ödeniyor. Aralarında tek dava yok. Bizim de oyuncularla problemimiz yok. Buradan çıkışı göremiyoruz. Görmek istiyoruz lakin bu bugünlük gidiş değil. İlk oynadığımız Borussia Dortmund maçından sonraları dört başı mamur düzenimiz bozuldu. Sakatlıklar başladı, lige dönüyoruz, sakatlıklar sürüyor. Antrenman programını değiştirdik, sistemi değiştirdik, analizler yapıyoruz. Bazen çözümleme yapılmıyor deniliyor lakin analizi değme öğretmen yapar. Kimi az yapar, kimisi çok yapar lakin bu işin bir parçasıdır analiz. Sürekli kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Yeni egzersiz metotları buluyoruz, değme şeyi yapıyoruz lakin arada sırada işler olmadığında olmuyor. Bazen düzeltemiyorsunuz işleri. Burada kimin bulunduğunun önemi yok. Oyuncuların psikolojisi bozuluyor, tepkime göstermesi gerekiyor lakin dönüşü yapamıyor. Bizden hâlâ kalbi kırık biri muhtemel mi? Ama meydana getirecek bir nesne yok. Çok da çok dokunca hasretmek istemiyorum. Taraftarlarımız çok eş çıkıyorlar bize. İşler çirkin gittiği devir mesuliyet alabilecek kapasitedeyim. İşler güzel gitmiyor, kazanamıyoruz. Birçok sorunumuz var. Biraz da nasip maatteessüf bizi buraya götürüyor. İlk 10 dakikada 4 kıta yüzdelik 100 pozisyonumuz var lakin ferde kaleye girmiyor, kaleye mevrut geçmiş atakta ceza vuruşu oluyor. Tabii ki bu düşüşten üzgünüz lakin elimizden mevrut bu” açıklamasını yaptı.

“Taraftar tepkisinde haklı”

Oyuncuların da fikirlerini aldıklarını tabir ederek laflarını sürdüren Yalçın, “Oyuncuların da fikirlerini alıyoruz, bir mesele bulunduğunu da söylemiyorlar. Oyuncuların taleplerine de yanıt hasretmek istiyoruz. Bilmeden yaptığımız yazık var ise bunu da değiştiririz. Antrenmanlarda da bir dava yok. Arkadaşlık çok iyi. İdmanlarda gürültü çıkmıyor, başağrısı çıkmıyor. Görünün tek dava yok. Sahada oynanan çirkin düzen ve tahsil edilen çirkin neticeler var. Hiçbir şeyi çözemedik henüz” dedi.

Taraftar tepkisine de yer veren Yalçın, “Taraftarların oyunculara verdiği aksülamel derece saf bir nesne olamaz. Başarıda nite rütbe alıyorsanız muvaffakiyetsizlik kısmında da o protestoya sunulan kalırsınız. Biz de bir zamanlar oynadığımızda çok gıcırtı edildik. İyi gittiğimizde de el üzerinde tutulduk. Futbol oynayan hacısı hocası hisseder bunu” niteleyerek bitmeme etti.

“Yarın başkanla musahabe yapacağız”

Oyuncuların namına huzur bile bile oynamadığı yönündeki suali yanıt veren Yalçın, “Asla anca bir endişe içerisine giremem. Doğal şekilde mesul benim. Yöneten benim. Geçen yıl 2 yürek aldığımızda mesul nite bensem, bugün de mesul benim. Bu topluluk bizim camiamız. Kendi adıma o kadar da çok dokunca hasretmek istemiyorum. Gidişatımız güzel değil. Yarın başkanla oturup gidiş değerlendirmesi yapacağız. Bu davranış güzel bir davranış değil.

Futbol böyle. Kimi devir güzel gidersiniz, arada sırada sevinir arada sırada üzülürsünüz. Yarın başkanla oturup gidiş değerlendirmesi yapacağız” dedi. İstifa yazar etmeyeceği üzerine da mütekellim Yalçın, “Bu bap da dahil birçok bap gündemimizde. Yarın muhtemelen olacak” niteleyerek konuştu. Ümraniye'de bekâr bırakıldığı yönündeki haberlerle ait mütekellim Yalçın, “Ümraniye'de katiyen bekâr kalmadık. Yöneticiler değme gün orada. Ceyhun Kazancı, Emre Kocadağ değme devir bizimle, başkan da devir hin geliyor. İşler çirkin gittiğinde iri camialarda bunlar konuşuyor. ‘Hoca bekâr bırakılıyor, hocanın konsantrasyonu yok, antrenmana gelmiyor' derler. Geçen yıl de öğretmen tesise kaçta geliyor diyorlar. Sanki ego vezneci memuruyum. Bir iş yapıyoruz başarısızız. Bu kadar” niteleyerek laflarını tamamladı.

İLGİLİ HABER
Mert Günok hastaneye götürüldü Mert Günok hastaneye götürüldü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler