USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: 'Kelimelerin tükendiği yerdeyiz'

Trabzonspor karşısında 2-1 yenmiş namına ligde fevk fazladan ikinci yenilgisini düzlük Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, maçın peşi sıra konuştu. Yaşanan süreci toparlamanın kendilerinin elinde bulunduğunu kail Yalçın, “Kelimelerin tükendiği yerdeyiz” ifadeleri

Sergen Yalçın: 'Kelimelerin tükendiği yerdeyiz'
06-11-2021 23:34

Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor'a bölgesinde 2-1 yenik bulunan ve liderin 10 benek gerisine sakıt Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, karşılaşmanın gerisi sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı.

Oyun planlarının doğrultmak üstüne bulunduğunu söyleyerek laflarına süregelen Sergen Yalçın, “Genelde etraflı maçları bu halde oynuyoruz. 2 ulusal karşılaşma arasındaki performansımız beklediğimizin baş döndürücü altında. Beşiktaş'a yaraşıksız ortak durum. Oyunlar istediğimiz kabilinden olsa da skorlar güzel olmadı. Birçok nedeni mevcut fakat işim mazeret beyan buyurmak değil, hal üretmek. Bu kabilinden durumlarda, bu cins matbuat toplantılarını gerçekleştirmek zor. Son devirde matbuat toplantılarında ‘Üzgünüz, hâlâ güzel olabiliriz' kabilinden kelimeler kullanıyoruz, bunları dillendirmek de zor. Kelimelerin tükendiği yerdeyiz. Sezon aslında beri yaşadığımız hata ve oyunsal mesail var, oyunculara esasen katlamak düşüncesince çabalıyoruz. Tabii ki performansı kabul buyurmak arada sırada zorlaşıyor. Taraftarı bahtiyar buyurmak istiyoruz, şu anne derece bunu yapamadığımızı düşünüyorum. Çok acele toparlamalıyız, lige dönmeliyiz, boşluk açımızı değiştirmeliyiz. Sorunlar namına hal üretmeliyiz. Bunları yapabilecek kapasitemiz var. Kadrodaki oyuncuların bütünü yukarı düzem isimler. Buraya gelmeleri düşüncesince ağır himmet harcama edilen oyuncular. Ama şu anne derece baş döndürücü metin olmadı. Bu gidiş aktörleri da bizi de üzüyor. Kısa müddette esasen oyunun içerisine dönmemiz gerekiyor” niteleyerek konuştu.

“Arada kapanmayacak ortak ayırt yok”

Takımda yaşanmış bulunan sakatlıklarla ait namına kondisyoner kadrosuyla ait ortak değişmeyen alıp almayacağı sorusunu cevap veren Sergen Yalçın, “Kondisyoner kadrosuyla ait kökten ortak değişmeyen edinmeyi düşünmüyorum. 2 yıldır buradayız ve 2senedir peş peşe baş döndürücü karşılaşma oynadık. Maç trafiğinin baş döndürücü olması, oyuncuların tam hazırlığa erbap olmaması, tabii namına ortak tartım bozukluğuna illet olabiliyor. İstediğimiz kabilinden ortak pozisyonda değiliz. Devre arasına derece bu karşılaşma trafiği bitmeme edecek. Bu müddette güzel alıştırma yapıp, güzel düzenleme olup, çevrim arasına derece güzel başarım sergilersek, en azından ikinci yarıda hâlâ değişik ortak başarım ortaya koyabiliriz niteleyerek düşünüyorum” dedi.

Ligdeki benek farkı üstüne da mütekellim Yalçın, “Şu anda bahsetmek düşüncesince er kabilinden görünse de, Trabzonspor haricindeki rakiplerle ortak benek farkımız yok. Trabzonspor'la bulunan ayırt da kapanmayacak ortak ayırt değil. Ama bu oyunla farkın kapanması zor. Oyunu behemehâl yukarıya çekmeliyiz, hâlâ güzel oynamalıyız. Bu halde ihtimal yarışçı grup kimliğine bürünebiliriz fakat bu oyunun tam bulunduğunu düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.

“Daha ortak tomar istemeliyiz, hâlâ baş döndürücü çalışmalıyız”

Yaşanan güdeleme kaybı üstüne da mütekellim Sergen Yalçın, “Oyuncuların bütünü neticede insan. Doğal namına motivasyonu kaybedebilirler. Özellikle Şampiyonlar Ligi maçları motivasyonu düşürüyor. Orada ortak şeyler gerçekleştirmek istemiştik fakat bu planları uygulayamadık. Bugün bakmış olduğunuzda bakımsız ortak dubara oynamadık, güzel oynadık, kazanabilirdik de. İki devrenin de uzatmalarında gol yemek, maksadı bulunan ortak takıma yakışmadı. Bu gidiş filhakika ağır ortak güdeleme bozukluğu bulunduğunu gösteriyor. Bunu toparlayabiliriz bence fakat evvel oyuncuların bunu istemesi gerekiyor. 3 günde 1 derinlemesine devam eden maçlar oynuyorlar ve sakatlıklar meydana geliyor. Şampiyonlar Ligi maçlarının gerisi bizi baş döndürücü zorladı. Daha 12. hafta, toparlayabiliriz. Daha ortak tomar istemeliyiz, hâlâ ortak tomar çalışmalıyız. Süre içre aradaki ayırt kapanır mı, bunu da görürüz” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler