USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: Fırat hoca iyi maç yönetti, penaltı kararı çok doğruydu

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Fırat hoca iyi maç yönetti. Çok güvendiğim birlikte hoca kendisi. Bence verdiği penaltı kararı doğruydu, çok iyi gördü. Ama bizlere de bire birlikte kararları verin. Maçı 5 ahit uzatıp, 10 ahit oynatma“ dedi.

Sergen Yalçın: Fırat hoca iyi maç yönetti, penaltı kararı çok doğruydu
26-10-2021 00:23

Beşiktaş, Süper Lig’in 10’uncu haftasında evinde Galatasaray’ı 2-1 aşınmış etmeyi başardı. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, maç sonrası planlı matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. Derbilerin ehemmiyetli olduğuna ilgi çekici Yalçın, “Kazanmak zor olsa gerek ve gelişigüzel çeşitli ihtimale açıktır. Güzel müşterek maç oldu, teklifsizce müşterek savaş oldu. Oyuncular çok selim davrandılar ve dü camiaya uygun iyi müşterek maç oldu. Berabere de bitebilirdi. Kazanmak çok önemliydi. Son devirde yaşadığımız iyi sıfır neticeler var. Özellikle Şampiyonlar Ligi’yle geldiği düşüncesince natürel şekilde üzerimizde müşterek bası oluşturdu. Son maçlarda aldığımız sonuçların tesiri var. Bu gidişat antrenmanlarda da oyunlarda da muhtemelen oluyor. Geniş müşterek takım kurduk. Özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarından sonraları yaşadığımız sakatlıklar takımın dağılmasına ve düzenin bozulmasına sebep oldu. Oyuncuların dönüşleri de hazırlop olmuyor. Doğal şekilde ritimleri yakalamaları devir alıyor. Bu tarihi da özgülemek zorundayız. İyi oynayan, savaş fail savaşçı ve tashih etmek düşüncesince gelişigüzel şeyi sağlayan müşterek aktör grubu vardı sahada. Bu isteğimiz, arzumuz ve gücümüz bitmeme ettikçe, oynadığımız maçlarda bundan hakeza iyi neticeler gelecektir diyerek düşünüyorum. Lig hesabına bahsetmek düşüncesince çok erken. Daha evvel çeyrekteyiz. mühim bulunan bütünsel başarıdır. Sadece 1 maçlık neticeler bizi bahtiyar etmemeli. Mayıs ayına derece gidecek müşterek avantür mevcut ve ehemmiyetli bulunan mayıs ayında nerede olduğunuzdur. Bunu sonuna derece zorlayacağız. Geçen mevsim bunu becerdik ve bu yol de sonuna derece savaşacağız” diyerek konuştu.

“FATİH HOCA, TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILISI”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile maç evveliyat gerçekleştirdiği lakırtı üzerine da açıklamalarda mevcut Sergen Yalçın, “Fatih hoca benim antrenörlüğümü yaptı. Çok severim. Rakip olabiliriz lakin sevgim, saygım katiyen bitmez. Türkiye’nin en değerli isimlerinden ve ayrıca en başarılısı. Onun bugüne derece elde etmiş olduğu başarıları bundan hakeza yakalayabilecek biri bulunduğunu düşünmüyorum. Biraz oyunla ilişik ve az buçuk da Avrupa’daki aldığımız neticeleri konuştuk. Biraz bilgiler verdi bizlere oyunla ilgili” ifadelerini kullandı.

“1-2 MAÇTA İŞLER İYİ GİTMEDİ DİYE CİDDİ SORUNLAR ARAMAK MANTIKLI DEĞİL”

“Biz geldiğimizden buyana sistemi değiştirmedik” diyen Yalçın, “Lizbon maçında baskıyı önde yaptık. 3 savunmacıyla oynayıp karşılık özgülemek düşüncesince apayrı biçimde başlıyoruz. Ön düzlük düşüncesince aktör sayısını hareketli tutuyoruz. Tabii bunun riskleri var. Oynadıkları düzene bilinen takımlarla oynuyorsunuz. Geçişi çok aceleci yapmış olup başağrısı oluşturuyorlar. Pozisyon veriyoruz lakin konum da buluyoruz. En az da rakip derece konum buluyoruz. Yaptığımız girintisiz çıkıntısız yanlışlar oluyor. Kornerden 3 adet gol yersen, mücadeleyi kazanamazsın. Buna niçin çalışmadın diyorlar. 2,5 senede kornerden müteaddit gol yedin. Aynı duran ferde organizasyonlarıyla oynuyoruz 2,5 senedir. Bu futbol, yanlışlar oyunu, gol yiyorsun müşterek şekilde, yiyebilirsin. 1-2 maçta işler iyi gitmedi diyerek ağır mesail araştırmak lojik değil. Sonucu bilemeyiz. Belki iyi olmayacak, ihtimal iyi olacak. Kesinlikle çakılı oynadığımız müşterek aldatmaca mevcut ve bunu oynayacağız” açıklamasında bulundu.

“KALAN MAÇLARIN 3’ÜNÜ DE KAZANMAK İÇİN OYNAYACAĞIZ”

2 gol atan Larin’in emektar görüntüsüne dönmesine bahtiyar bulunduğunu tamlayan Yalçın, “Geçen seneki oyunlarına yaklaşan müşterek aldatmaca sergilemesi ve arkasındaki Umut Meraş’ın çok iyi oynaması beni kıvançlı etti. Larin, sabık seneki görüntüsünden bazısı görüntüler izletti. O da kaza yaşadı. Yazın ulusal takımdaydı, çok maç oynadı. Güçlenerek dönüyor. Pjanic ve Alex de kaza yaşadı. Biraz devir ilişki muhtemelen müşterek seviyeye çıkmaları. Sabırlı olmalıyız. Oyuncular çok yukarı düzem isimler. Ama muhtemelen müşterek müddet sonraları hikmet hali bazısı şeylere izin etmiyor. Ama onlar da oynayarak ritimlerini bulacaktır. Şampiyonlar Ligi’ndeki şu anda bir hale bakarsak, çıkacak ihtimalimiz zor. Avrupa Ligi’ne bitmeme edebilir miyiz, buna bakacağız. Kalan maçların 3’ünü de tashih etmek düşüncesince oynayacağız. Lig çok apayrı müşterek kulvar. Burada bütünsel hali delik önüne almamız gerekiyor. Tabii ki maksadımız nisan, mayıs ayını en yukarıda görmek. Henüz evvel çeyrekteyiz ve oturmamış şeyler var. Bunları oturtup ligin ikinci ½ si düşüncesince ayrımlı müşterek yazı izlence yapabiliriz. Bunları bahsetmek düşüncesince daha erken, az buçuk bekleyelim” dedi.

“İYİ OYNADIĞIMIZ BİR MAÇTA 4-1 KAYBETMEK BİZİ ÇOK ÜZDÜ”

Sporting Lizbon karşılaşmasıyla ilişik de mütekellim Yalçın, “Tabii ki benim dediğim gelişigüzel obje doğru diyerek müşterek gidişat yok. Bunlar çabucak benim fikirlerim, beğenmeyebilirsiniz. Ben hakeza düşünüyorum ve söylediklerim beni bağlıyor. Biz de Lizbon maçında taraf global attık golü. Çalışıyorlardı madem, sebep yediler o devir golü. Biz de bugün Necip’in aşırtmasıyla gol attık. Birisi ön direkte aşırtıyor, biri hepsi kaptırıyor. Hatalar oyunu bu, bunlar normal. Sporting Lizbon maçı düşüncesince 4-1’lik müşterek gidişat olmadığını söyledim. Duran global yedik golleri, cari oyunda yemedik. Duran topta vurdurursan golü yersin. 2 yıldır duran toplarda bire müşterek konumu alıyoruz ve az gol yiyoruz. Ama arada sırada ilgi toplaşımı bozukluları olabiliyor. İyi oynadığımız müşterek maçta 4-1 yenilmek bizi çok üzdü. İyi oynadığımızı ve çok savaş ettiğimizi düşünüyorum. Basit yanlışlar yapınca bu gidişat bizi apayrı kafaya götürebiliyor. Ben de açıklamalarda vebal yapabilirim. Bu beni bağlar” halinde konuştu.

“FIRAT HOCA İYİ MAÇ YÖNETTİ, PENALTI KARARI ÇOK DOĞRUYDU”

Başarısızlık DOĞRU evvel gidenin fen yönetmen bulunduğunu kail Yalçın, “Kalecimiz Türk. Ülke içerisindeki maçlarda sol bekimiz Türk olacak. Bugün düşüncesince Necip’i yeğleme ettim. Bu yeğleme eleştirilebilir mi, elbette ki eleştirilebilir. Ama skora uyarınca eleştirmeyin. 3’üncü Türk’ü stoperde yeğleme ettik bugün. Necip, Umut ve Ersin bugün çok iyi oynadılar lakin ihtimal müşterek ahir maçta iyi oynamayacaklar. Her devir maç kazanılacak diyerek müşterek gidişat bahis konusu değil. Biz tashih etmek düşüncesince savaş ederiz lakin arada sırada olmayabilir. Yaptığımız işin en çirkin yanı çabucak başarıya endeksli olması. Başarısızlık DOĞRU evvel gidecek isim de fen direktör. Bu dünyanın tek DOĞRU hakeza değil. Avrupa’da sezonda müteaddit hoca değişiyor, bizim ligde müteaddit hoca değişiyor. Doğal şekilde da bu gidişat beni ve nice arkadaşımı çetince bir hale sokuyor. İşin doğruyu bu” ifadelerini kullandı.

“FIRAT HOCA İYİ MAÇ YÖNETTİ, PENALTI KARARI ÇOK DOĞRUYDU”

Maçın hakemi üzerine da mütekellim görmüş geçirmiş fen adam, “Bence Fırat hoca iyi maç yönetti. Çok güvendiğim müşterek hoca kendisi. Ufak tefek yanlışlar kabil tabii. Bence verdiği penaltı kararı doğruydu, çok iyi gördü. Ama bizlere de bire müşterek kararları verin. Maçı 5 dakika uzatıp, 10 dakika oynatma. Ya da Amerikan futbolundan gol yedirmeyin” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler