USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: “Avrupa defterini kapattık artık lige odaklanmalıyız”

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2-1 kaybedilen Ajax maçının peşi sıra icra ettiği açıklamada, Avrupa defterini kapattıklarını ve artık lige odaklanmaları icap ettiğini söyledi. Takımın güzel birlikte aksülamel gösterdiğini de tabir fail Yalçın, “Takımın bire

Sergen Yalçın: “Avrupa defterini kapattık artık lige odaklanmalıyız”
25-11-2021 00:13

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında Ajax'a 2-1 yenik bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın maçın peşi sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Kötü birlikte ayak topu oynamadıklarını anlatım ederek laflarına süregelen Yalçın, “Mücadeleci, dobra ve beğeni sağlayan birlikte karşılaşma oldu. Oyunun geçmiş yarısında ilenme anları oldu. 1-0'dan sonradan 2. golü bulabilirdik ve rakibin direnci kırılabilirdi. İyi birlikte takımla oynuyorsunuz ve üzerimize geliyorlar. bunun sonucunda 2 gol yiyerek mücadeleden yenik ayrıldık ve Avrupa defterini kapattık bugün. Kuralar çekildiğinde bu grupta dobra şeyler yapabileceğimizi düşündük lakin başta nice hata ondan sonra istediklerimizi yapamadık. Bizim düşüncesince dobra birlikte devir olmadı. Burada yaşadığımız performanstan ötürü üzgünüz lakin meydana getirecek birlikte bilinçlilik yok. Futbolda arada sırada işler dilediğiniz kabilinden gitmiyor. Tekrar dönmemiz lazım. Özellikle ligden bahsediyorum. Şampiyonlar Ligi'nde filhakika aşırı iri hedefler koymuyoruz lakin bu denli çirkin hedefler de koymuyoruz. Aşamalar istediğimiz kabilinden gitmedi. Ligde de dosdoğru biçimde gitmiyoruz. Bu seneki performanslar beklentinin altında. Takım yerine ve uygulayım grup yerine beklentiye yanıt veremiyoruz. Normale dönmemiz gerekiyor ve kazanmaya alışmamız gerekiyor. Beşiktaş kabilinden oynamamız gerekiyor. Bu konuma gelmemiz düşüncesince çalışıyoruz. Umarım cumartesiden itibaren işler istediğimiz bir vaziyete döner” ifadelerini kullandı.

“Şu anne denli beklentiyi karşılayamadık”

Beşiktaş taraftarının maçın peşi sıra kendisinden gır vermesini istemesiyle ilişik de mütekellim Sergen Yalçın, “Keşke benim gır vermemle olsa gelişigüzel şey. Ben filhakika gır veririm. Futbol aşırı bambaşka birlikte oyun. Tamamen hikmet gücü ve mücadeleye mebni birlikte oyun. Bu yıl serbest birlikte kadromuz var, ümit aşırı birlikte tomar lakin buna şu anne denli yanıt veremedik. Bugün düzen çirkin değildi. Başa başlangıç birlikte savaşım oldu. Kırılma anları bizim lehimize dönmeyince yenik olduk. Bu denli ruh bilimsel sıkıntının ortamında hakeza birlikte dayanım göstermesi bizi bahtiyar etti. Umarım cumartesi de hakeza devam. Öyle düşünüyoruz ve hakeza imge ediyoruz. Umarım bunu başarabiliriz” dedi.

“Bu ortamda hocalık hazırlamaya çalışıyoruz”

Devre ortada ileri uç sahasına aktarma isteyip istemediğiyle ilişik de mütekellim Yalçın, “Şu anda devir arası düşüncesince birlikte planlama yapmadık. Batshuayi yoktu ve sakatlıktan döndü. Kenan var, Güven mevcut ve ecnebi kontenjanımız dolu. Kısa müddet ortamında birtanesini gönderip elbette birtanesini alabiliriz. Ekonomi var, Euro aldı başını gidiyor. Şu anda aktarma gerçekleştirmek emeksiz değil. Bizim kadromuz lig düşüncesince yeterli. Bitiricilik mevzusuna gelince, iş o noktada olunca oyuncunun becerisine eskimiş birlikte gidiş oluyor. Topu oraya denli iletmek de aşırı önemli. Oynadığımız maçlarda aşırı iri şanssızlıklar var. Galatasaray maçında bizim aleyhimize maruz penaltıyla, Alanya deplasmanında bizim düşüncesince verilmemiş ukubet vuruşu ayrımsız pozisyondu. Bizim maçlarda VAR devreye girmiyor. Televizyon görüntüleri eda bittikten sonradan veriyor. Biz görüntüleri istiyoruz, TFF ve naşir yapı bizlere “Görüntüleri sildik” diyor. Lehimize verilmemiş kararların görüntüleri eda bittikten sonradan veriliyor. Biz de kenarda umuyoruz ne olduğuna beslemek için. VAR'dan lehimize on paralık değişmeyen çıkmıyor. Denk revan maçlarda, ilenme anlarında tek biçimde lehimize birlikte değişmeyen çıkmıyor. Konuşmadığımız devir “Hoca başkaldırı etmiyor” diyorlar. Konuşunca ukubet yiyoruz. Böyle birlikte ortamda hocalık hazırlamaya ve güzel olmaya çalışıyoruz. Allah bizlere palas versin” diye laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort - Bora Akyol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler