USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şenol Güneş: 'Kazanmak istediğimiz maçta kazacak kadar oynamadık'

Galatasaray'a deplasmanda 2-1 aşınmış bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş maçın peşi sıra takımın fiziki kendisine düştüğünü söyleyerek, “Kazanmak istediğimiz maçta kazacak kadar oynamadık” ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş: 'Kazanmak istediğimiz maçta kazacak kadar oynamadık'
06-11-2022 04:50

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray'a deplasmanda 2-1 yenik bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş karşılaşmanın peşi sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Karşılaşmayı değerlendirerek laflarına başlamış bulunan Güneş, “Kritik ve ehemmiyetli müşterek maçtı. Her 2 kol düşüncesince de. Biz kaybettik, rakibimiz kazandı. Zaman devir geriye çekilince rakip avantajlı oldu. İkinci yarıya henüz güzel başlamamıza karşın golden sonraları dağıldık. Oyuncu değişikliklerinin yersiz ve vakitsiz olması da bizi etkiledi. 2 bekin de sakatlanası, sonuç kısımda aşama şansımızı azalttı. Fizik ve taktik şekilde eksiklerimiz vardı. Kazanmak istediğimiz maçta kazacak kadar oynamadık. Son kısımda rakip gelişememiş çekildi ama buna karşın henüz bilinçli oynamamız gerekiyordu, oyuncularımız hikmet şekilde düştü. Kaybedilen 3 puan. Takımın umumi aktör yapısına bakarsak henüz umutluyum. Bugün aldatmaca şekilde aksi şeyler söylüyorum ama takımın henüz güzel oynayıp maçlar kazanacağını, bu kısmı aşacağını düşünüyorum. Rakibe huzur yenilmek dezavantaj sağlar, bugün doğrultmak isterdik” dedi.

“Top yüzüme aniden biçimde geldi ama şu anda başağrısı yok”

Oyuncu değişimleri dair aşama yapamadıklarını kail Güneş, “Oyun başlangıcında baş döndürücü tempolu oynarsınız, sonraları düşersiniz ve aşama yaparsınız. Ama umumi şekilde azalış mevcut ise sıkıntı. Gedson topla baş döndürücü oynadı ama o da sonraları düştü. Rakip öndeyken alanından çıkarmamız gerekirdi ama çıkardık. Bu baskıyı meydana getirecek çelim gerekirdi. Fiziksel eksikliği ikrar ediyorum ama müşterek de küf ika yüzdemizin henüz müşterek tomar olması lazım. Topu rakibe verirseniz ardı sıra koşarsınız. Bazen 50 m. geriye doğmak mecburiyetinde kaldık. Biz savunmada kaldığımızda rakip bunu avantajlı kullandı. Hava topunda da kalık kaldık” dedi. Maçın geçmiş yarısında yüzüne mevrut ferde kendince mütekellim Güneş, “Yüzüme ferde geldi ama müşterek başağrısı yok. O pozisyonda soluk kartlık müşterek eda bulunduğunu anlatmak istemiştim. Söylememek geçişsiz normalde. O anda müşterek vurma he ve az buçuk dert oluştu fakat şu anda müşterek mihnet yok. Topu görmedim, aniden oldu, geçmiş özellikle sersemledim biraz” ifadelerini kullandı.

“Eldeki oyuncuların randımanını bırakmak istiyoruz”

Rosier ve Umut Meraş'ın gelişememiş adalelerinde dava bulunduğunu kail Güneş, “Bu maçta 90 dakika çıkaramıyorsa ayrıksı müşterek mihnet var. Saha ortamında 90 dakika dayanamıyorsa dava var. Genel ve ferdî dava var. Kenarda artan ve oynayan oyuncular fiziki şekilde eksikse umumi dava demektir. Önümüzde Serik ve Antalya maçları var. Şartlar ne olursa olsun kazanmalıyız. Bu maçı da kazanabilseydik maneviyat kuvvetiyle tamamlayabilirdik. Takımda ilenme da var. Golden sonraları düştük. İkinci yarıda rahattık ve kendini bilici müşterek kol vardı ama peşi sıra gol geldi. Skoru esirgeme namına savunmada duruyorlardı ama değme çıktığında geliyorsa başağrısı vardır. Önde can alıcı oyuncularımız var, bizim henüz can alıcı olmamız gerekiyordu” dedi. Eldeki oyuncuların randımanını bırakmak istediklerinin altını çizen Güneş, “Bugün az buçuk henüz güzel oynasaydık, puanla ayrılabilirdik, kazanabilirdik de. Oyuncularımızın sakatlıkları var. Bireysel şekilde da başağrısı var. Tayfur ve Rosier'in henüz eski fiziki durumuyla bugünkü müşterek değil. Daha sonraları aşama yapacaktık, sakıt oyuncuların namına aşama yapamadık. Bütün bunlara baktığımızda esas probleminin savunmada bulunduğunu düşünüyorum. Oyunu rahatlatan savunmadır. Geçen maçta ve bu maçta bunları gördük. Kademede durmayıp, benzeyen markaja geçemezsen, rakip de bunu kullanır” sanarak konuştu.

“Atiba ve Dele Alli'yi sahaya sürebilirdik ama planlarımız bozuldu”

Savunma dair eldeki oyuncularla cereyan edeceklerini kail Şenol Güneş, “Welinton, Montero, Saiss, Emrecan'a bakıp oynayabilirsek oynayacağız. Eldeki aktörleri değerlendirerek taşıyacağız, para aktarımı devri ulaştığında ise eldekiler ahenk sağlayamıyorsa, ona layıkıyla bakacağız. 2 maç üstünden konuşup hayıf kılmak istemiyoruz. Oyuncu kalitesine inanıyoruz ama oyunda bayağılık bulunduğunu söylüyoruz. Takım kaybettiğinde azalış oluyor. Bu maçı alsaydık ihtimal oyuncuların güvenleri artacaktır. Kazanmak başka, yenilmek ayrıksı duygudur. Fiziksel manada teessürat var, ferde kayıplarında başağrısı var. İkili mücadelede toplar kazandık ama anca noktalarda kaybettik ki. Bir de bizim sahaya mevrut aktörleri kimesne karşılamıyor. Bunlar da eda oluşturdu. Bunların bütünü hata. Atiba antrenmanda henüz iyiydi. Orta sahada yorulan oyuncunun namına girebilirdi, Dele Alli girebilirdi ama kullanamadık. Cenk yoruldu, Gedson yoruldu, ikisi de gayretliydi. Ama katışıksız beke, sol beke aktör tahrifat hakkı kullanınca gidiş değişiyor. Biz ne olursa olsun savunmada kalmamalıyız. Savunmada artan aktör gitmiyor. Yorgun olabilir, ama geride kala da güzel olman gerekir, o da yok. Sıkıntılar burada. Fiziksel azalış vardı ve hücuma bulaşık edebilecek Dele Alli vardı. O da fiziki şekilde kusursuz apiko değil. Cenk baş döndürücü zorladı kendisini. Muleka girdikten sonraları konuma girdi. Redmond oyuna girince sabık pik layıkıyla ayırt oluşturamadı. Defans ve ölçülü sahaya Atiba değişikliği yapılabilirdi, Dele Alli girebilirdi” niteleyerek bitmeme etti.

“Şu anda en şişman başağrısı savunmada”

Fiziksel azalış olunca hataların bulunduğunu da kail Şenol Güneş, “Josef güzel kuvve ve gayretiyle bunu taşımaya çalıştı. Ama Rosier bunu yapamadı. Hem oyunda güzel değil, bununla birlikte ayrım yapınca bedeli ağırbaşlı oluyor. Josef bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Her aktör baş döndürücü önemli” dedi. Son şekilde para aktarımı mevzusuyla ilişik suali cevap veren tecrübeli uygulayım adam, “Şu anda eldeki oyuncularla oynayacağız, transfere henüz var. Şu anda en şişman sıkıntı, katışıksız ve sol stoperlerde. Orada müşterek aşama yapmamız lazım. Orta ortalık ve hücumdan henüz ehemmiyetli noktalar var. Eldeki oyuncularla istediklerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Antalya ve Serik maçlarında kol zorlanabilir, umumi müşterek zorlanma mevcut çünkü. Bugün henüz canlı olsaydık, rakibin henüz az gelmesini sağlardık. Burada eksiğimiz vardı. Bu da emek vermeyi müstelzim müşterek konu. Bunları çalıştıracağız. Takım oturacak, aktör verimini alırsak dava yok, alamazsak değiştireceğiz. Savunmada zaaflarımız henüz fazla” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort - Bora Akyol
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler