USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şenol Güneş: 'Beşiktaş konusunda kimseyle bir görüşmem olmadı'

A Milli Takım Eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, akıbet günlerde üzerine meydana getirilen iddialarla ilgilendiren izah yaptı. Tecrübeli uygulayım eş Beşiktaş'ın başına geçeceği iddialarının akla yatkın olmadığını ve kimseyle görüşmediğini anlatım etti.

Şenol Güneş: 'Beşiktaş konusunda kimseyle bir görüşmem olmadı'
19-02-2022 11:11

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın Beşiktaş maçının peşi sıra "Beşiktaş, Şenol Güneş ile anlaştı. Önümüzdeki zaman takımın başlangıcında olacak" ifadelerinin peşi sıra oluşan polemiklerin cevabında A Milli Takım Eski Teknik Direktörü Şenol Güneş bir izah yaptı. Güneş, kamuoyundaki gündemin kendisi haricinde oluşturulduğunu anlatım ederek bu açıklamayı tasni gereksinimi duyduğunu söyledi.

Şenol Güneş'in açıklamaları şu şekilde:

"Her şeyden geçmiş 2021-2022 sezonunun bitmeme etmiş olduğu bu süreçte doğruluk edenin şampiyonluğa ulaşacağı bir kütle yaşandığını görüyorum. Mart ayında da Milli Takımımız, Dünya Kupası'na katılabilme amacında sıkıca müsabakalar oynayacak. Bu vesileyle topu topu takımlarımıza başarılar dilerken, sevinçli ve iyi ayak topu izlemeyi diliyorum.

Futbol dünyasında sonuç çağda benimle alakalı batıl ve mesnetsiz spekülasyonların çabucak arttığını üzülerek gözlemliyorum. İsmim nice mevzuda ayrımlı iddialarla gündeme getirilmeye çalışılıyor. Hepsine karşılık vermem durumunda, açıklamalarımdan cımbızla çekilecek cümlelerden görülmemiş tartışmalar açmaya çalışacak, kalem kavgası ve dövüşten sönümsüz insanoğlu bulunduğunun da farkındayım.

Bu nedenden kemiksiz yerine göstermek isterim ki; Benim Beşiktaş konusunda, başkan, tutumlu veya rastgele bir ilgiliyle tek bir görüşmem olmadı. Kaldı ki Beşiktaş, Pro Lisans sahibi bir enfrastrüktür uygulayım direktörüne A Takım'da fariza verdi. lider Hoca, Beşiktaş'ta işini isteyerek yapıyor. Şu anda da mahsus ki kulübün uygulayım direktöre gereksinimi yok. Zaten Başkan Ahmet Nur Çebi de müstelzim açıklamaları yaptı. Yola bulunan yapıyla bitmeme ika cevabında olduklarını vurguladı. Beşiktaş, camiası, başkanı ve yönetimi gideceği yolu biliyordur. Hepsine bu yolda başarılar diliyorum.

Değerli ve kalburüstü kulübümüz Adana Demirspor'un Başkanı Murat Sancak, ismimi de dile getirmiş olduğu ansızın bir tomar iddiada bulundu. Bu spekülasyonların içerisine istifa kılmak istemiyorum. Ancak, Başkan'ın asistan çalıştırıcı Miguel Peiro ve başka mevzularla alakalı açıklamaları maatteessüf gerçekle örtüşmüyor. Her iddiaya karşılık vererek ayak topu kamuoyumuzu çalışır kılmak akilane değil. Milli Takımımız baş döndürücü ehemmiyetli karşılaşmaların tedarik sürecine dönüşmek üzere... Hepimiz bu mevzuya odaklanmalıyız.

Bugüne denli yaptıklarıyla Başkan Murat Sancak'ı ve Adana Demirspor'u kalburüstü buluyorum. Altyapı yatırımlarını da biliyorum. Bence enerjilerini hâlâ baş döndürücü bu yönde masrafa bitmeme etsinler.

Yine Murat Sancak'ın dile getirmiş olduğu ecnebi sınırlaması (8+3) ile alakalı iddialar akilane olmamakla beraber, bu konu serbest ve etraflıca bir açıklamayı gerektiriyor. Futbolumuzun geleceğini ilişik bu kırılan mevzunun rastgele fırsatta ağız dalaşı konusu biçimine getirilmesi, uygulayım ekiplerimizle futbolcularımızın doğacak planlarını ve zımnında psikolojilerini çirkin etkiliyor.

Hakkımda meydana getirilen spekülasyonların bir bölümünün, kariyerlerini ve içeriklerini köksüz çav hakkında kurmuş kimi iletişim araçları çalışanları ve kuruluşları çeşidinden dile getirildiğini gözlemliyorum. Bu vakte denli tek bir iletişim araçları mensubuna telkinde bulunmadığım kıl payı trolleri de kullanmıyorum. Bunu her insana de referans ediyorum.
Türkiye'de hâlâ sağduyu bir ayak topu ikliminin oluşması en şişman dileğimdir. Benim aklık davranmam arka oruçlu olanları huzursuz ediyor olabilir. Ancak uygun sorular sorulursa akilane yanıtlar verilir. Futbolda kazanmakla yitirmek iç içedir.Kaybettiğinizde tenkit alabilir, değiştirilebilirsiniz fakat ahlaki değerlerinizi kaybederseniz telafi etmeniz o denli havadan olmaz. Maalesef zaman yaşadığımız resim bunu gösteriyor.

Oysa esas hedefimiz; vatanımızda aktör üretmek, yetiştirmek, arsıulusal bölgede onları yarıştırmak ve kalburüstü olmalarını getirmek olmalı, etraflı enerjimizi bu yönde harcamalıyız. Basit insanoğlu kara atar, ak insanoğlu sabreder. Farklı konulardaki başka köksüz haberlere hâlâ sonradan karşılık hasretmek kıl payı sözlerimi burada noktalıyor, topu topu futbolseverlere saygılarımı sunuyorum."

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler