USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Selçuk Aydın, Boks Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı 

Eski ulusal yumruk oyuncusu Selçuk Aydın, Türkiye Boks Federasyonu'na reis bey talibi bulunduğunu açıkladı.

Selçuk Aydın, Boks Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı 
13-10-2021 15:18

Türkiye Boks Federasyonu'nun Olağan Seçimli Genel Kurulu 3 Kasım Salı haset Ankara'da gerçekleştirilecek. Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi'nde matbuat toplantısı düzenleyen emektar ulusal yumruk oyuncusu Selçuk Aydın, Boks Federasyonu'na reis talibi bulunduğunu açıkladı. Selçuk Aydın, "Boks topluluğunun bekası düşüncesince federasyon başkanlığına isteyen olduk. Yıllardan bu yana alışagelmiş düzeni değiştirip Türk boksunu evren standartlarının üstüne taşımak, camiamızın beklentilerine karşılık hasretmek düşüncesince çalışmalarımızı başlattık" dedi.

"CAMİAMIZ İÇİN BİR ŞEYLER YAPMAK İSTİYORUZ"

Selçuk Aydın, olimpiyatta madalya meydan 5 sportmen dost şekilde bu oluşumu kurduklarını belirterek, "Dünya şampiyonalarında değerli bulunan sporcularımızı anabolizma ediyoruz. Camiamızın bekası düşüncesince elbirliğiyle dobra hizmetler gerçekleştirmek bunun şeklinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siyasi büyüklerimizden de bu mevzuda bu oluşuma saf duyuyla yaklaşmalarını dileyiş ediyoruz. Niyetimiz halis, kılıç bu sporu seviyoruz. Camiamız düşüncesince müşterek şeyler gerçekleştirmek istiyoruz. Fırsat verilirse neler yapacağımızı açıklamak istiyoruz" sanarak konuştu.

"MÜSTERİH OLUN GEREKLİ TEVECCÜH TOPLANMIŞTIR"

Camiaya seslenen reis talibi Aydın, "Boks bizim sevdamız, eksperlik alanımız. O ringde arak dökmemiş, savaşım etmemiş insanların bu toplumun beklentilerini kültür şansları yok. Biz de beklentileri baş döndürücü elleme biliyoruz ve bunları karşılayabilecek irademiz tecrübemiz var. Sadece vesile verilmesini istiyoruz. Seçimde 300 delegen fazla, 150'den de az murahhas olmaz. 246 murahhas ad çekme çekimden belirlendi. Daha eskiden usulsüzlükler medyaya yansımıştır. En akıbet girişimizle ad çekme çekimi bakanlığımız sağduyusuyla, bakanlığımızda yapıldı. Yoksa bulunan federasyon reis vekilinin ofisinde yapılıyordu bu ad çekme çekimi. Bunun da ilgisini sizlere bırakıyorum. 246 murahhas belirlendi. En müşterek tomar ulusal ergin 5 sporcu, 2 çalışkan kullanılmamış çalıştırıcı ve 2 yargıcı bu ad çekme çekiminde belirlendi. Seçim sürecinde olmamıza karşın bulunan federasyon, mutluluk olanaklarıyla bu süreci yürüyor. Makamın kuvvetiyle de delegeleri hasiyet dibine almaya çalışıyorlar. Camiamızın saf duyulu yaklaşımına güveniyoruz olağandan hoşlanma alıyoruz. 300 delegeden 45 dayanaklık etmek yazısına ihtiyacımız vardı. 45'in dü katına sahibiz. Camiamız bizlere mukteza teveccühü göstermiştir. Hakkımızda temelsiz iddialar oluşturup camiayı hasiyet dibine alıyorlar. Antrenörlere "Seni ulusal takıma alacağız, inanma oyu ver' kabil hakeza baskılar yapılıyor. Biz bu tarzı evvel Allah’ın izniyle, sonraları değerli camiamızı yardımıyla bunaltıcı müşterek üstlükle kazanacağımıza inanıyoruz. Camiamıza şurası da belirtiyorum, müsterih olun mukteza hoşlanma toplanmıştır" ifadelerini kullandı.

ATAGÜN YALÇINKAYA: ANTİ DEMOKRATİK SEÇİM SÜRECİ VAR

Olimpiyat ikincisi emektar ulusal yumruk oyuncusu Atagün Yalçınkaya, intihap süreci ile ilgili, "Yıllarca bu arada spor yaptığımız ünlü bayrağımız düşüncesince arak döktüğümüz arkadaşlarımızla fedrasyona aday şekilde yola çıktık. Selçuk Aydın ağabeyimiz önderliğinde Türk boksuna fariza hasretmek düşüncesince yola çıktık. Hiçbir beklentimiz yoktur. Biz ismimizi, kimliğimizi bu sporla kazandık. Devletten ve bu spordan aldığımızı gene devletimize ve bu sporumuza hasretmek istiyoruz. 5 olimpiyat madalyalı boksörler şekilde bu oluşumu destekliyoruz. Türk boksunda kan ağlayan müşterek vaziyeti da yöneltmek istiyoruz. Anti demokratik intihap sürecinden bahsediyorum. Hasan Kartal Bey'in anne ortaklık binasına yapılacaktı noterli murahhas ad çekme çekimi. Bakanlık yardımıyla bunu bakanlığa aldırdık. Eskiden muhalifleri ad çekme yaparak hariç taşırdılar. Bunların önüne geçebilmek düşüncesince emniyetsiz müşterek savaşım veriyoruz. Boksun anayasası bulunan anne statümüz var. Usulsüz, yabansı biçimde Eyüp Bey bizleri murahhas sisteminin dışına attı. Federasyona başvurumuzu yaptık, düzelmezse tahkime gideceğiz. Konunun ivedilikle düzeltilmesini istiyoruz. Yoksa kanuncu haklarımızı sonuna denli kullanacağız" halinde konuştu.

Yalçınkaya, iri rical kategorisinde muvaffakiyet sağlanamadığına aksan yaparak laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Son çağda Sayın Eyüp Gözgeç'in bizlere dayanaklık etmek verici antrenörlerin Türkiye şampiyonu ergin sporcılarını caba ulusal takımdan uzaklaştırma, arsıulusal spor müsabakalarına götürmeme vaziyeti var. Bu düzeni kurmuş. Kendisine dayanaklık etmek vermeyen eleştiren ki olursa olsun ulusal takımdan uzaklaştırıyor. Onun düşüncesince akıbet 10 senedir Avrupa, evren ve olimpiyatta iri beylerde el değmemiş çekiyoruz. Milli grup sporcusuna taklit gereç giydiriyorlar. Federasyonun 60 liraya yaptırdığı taklit eşofman ekibi var. Tamamen masnu kokuyor. Koskoca Boks Federasyonu, bu imitasyonu ulusal grup sporcularına müstahak görüyor. Sporcularımıza maddesel içsel dayanaklık etmek sağlamayan, camiamızı ayrıştıran ötekileştiren zihniyetle bu işin müşterek tomar yürüyeceğini düşünmüyoruz."

YAKUP KILIÇ: ANTRENMAN SİSTEMİNDE YANLIŞLIKLAR VAR

Olimpiyat üçüncüsü emektar ulusal yumruk oyuncusu Yakup Kılıç, bulunan federasyonun teknolojik gelişimden ırak bulunduğunu belirterek, "En akıbet büyüklerde evren ve Avrupa'da madalya almış müşterek sporcuyum. Bizden sonraları 14 senedir hâlâ boksta tek muvaffakiyet alamadık iri erkeklerde. Buna üzülüyoruz. Boksa ulama sunacak bir hale mevrut 5 madalya meydan sporcular şu anda bu oluşumun içinde. 30 sene eskiden idman sistemi her neyse ahit hala bitmeme ediyor. Dünyada sporun büyümesine en iri ulama sunan teknolojik aletler Boks Federasyonu'ndan uzakta. Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlığımız bu olanakları sunmasına, isteklendirme etmesine karşın bizim federasyonumuz bundan ağız ağıza dışarıda. Başka müşterek dizge yürütüyorlar. İşi bilici insanların bu işe sokulmaması da bu açık müşterek göstergesi. İşi bilici insanoğlu ulaştığında asıl manada başağrısı yaşıyorlar. Selçuk Aydın başkanımızla bu oluşumu kurduk. Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanımızdan, oy kullanacak delegelerden bizlere dayanaklık etmek vermelerini bekliyoruz" dedi.

ERCÜMENT ASLAN: HAKSIZLIKLARIN YAŞANMAMASI İÇİN SELÇUK AYDIN'IN YANINDAYIZ

Gençler evren şampiyonu ulusal sporcu, işi bilenlerin dışlandığını vurgulayarak, "Hakkı yenen müşterek sporcunun gözyaşı, emeği çalınan müşterek antrenörün karşı teri şekilde da buradayız. Bu işi bilenler dışlanıyor. Yurtdışında Türk boksuyla ait baş döndürücü ağırbaşlı saygınlıkla ilgili dava var. 85 milyonu anabolizma edecek sporcuların tarzı insanların dü dudağının ortada olmamalı. Türk halkı menfaatlerini anabolizma edecek sporcuların ne biçimde bulunduğunu bilmiyor. Bu haksızlıkların müşterek şimdi yaşanmaması yerine Selçuk Aydın'ın yanındayız" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler