USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şampiyon milli atıcı, bilimsel nitelikli yaşamını da başarıyla sürdürüyor

Deniz Üstündağ, 'Profesyonel spor ile edep bilimi bilimi birlikte arada zorluyor ancak cimnastiğe gereğince atıcılık şimdi rahat. Ayrıca sporun derslere de dikkat toplaşımı ve rahatlık nedeni ile yararları var.' dedi.

Şampiyon milli atıcı, bilimsel nitelikli yaşamını da başarıyla sürdürüyor
17-10-2021 12:15
Konya

Konya'da canlı milli atıcı Deniz Üstündağ, skeet dalında elde etmiş bulunduğu arsıulusal başarılarla dikkati çekerken, kusursuz burslu terbiye görmüş bulunduğu üniversitesinde de eş anne art yapıyor.

Sporcu birlikte ailede yetişen 21 yaşındaki Üstündağ, 6 yaşlarında cimnastikle başladığı spor dünyasına 12 yaşından sonraları atıcılıkla bitmeme etti.

Takım biçiminde Avrupa Şampiyonası üçüncülüğü, Dünya Kupası üçüncülüğü ve Tüm Dallar Dünya Kupası şampiyonluğu sahibi Üstündağ'ın onlarca madalya ile kupası bulunuyor.

Spordaki başarılarını terbiye hayatında da sürdüren Üstündağ, ilkokul, rüştiye ve ortaöğretim eğitimlerini kusursuz burslu tamamladı. Ay-yıldızlı sporcu, departman 3'üncüsü bulunduğu üniversitesinde 1 defa "şeref öğrencisi" ve 2 defa de "yüksek haysiyet öğrencisi" seçildi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nde de kusursuz burslu okuyan Üstündağ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünde görmüş bulunduğu eğitimin yanı sıra İşletme Bölümünde eş anne art yapıyor.

Üstündağ: "İlk senemde dereceler elde ettim ve milli takıma girdim"

Bir arada yürüttüğü spor ve terbiye hayatındaki başarılarıyla kip bulunan 4. derslik talebesi Üstündağ, AA muhabirine, hedefinin olimpiyat şampiyonluğu bulunduğunu söyledi.

Skeet branşına geçmeden ilkin birlikte altyapıya eş olmanın namına üstünlük sağladığını tamlayan Üstündağ, cimnastik, tenis, yüzme kabil dallarla spora başlanabileceğini dile getirdi.

Yaptığı sporda en önemlisinin uyanıklık bulunduğunu ve saliselerle yarıştıklarını kaydeden Üstündağ, "Skeet tüfekle meydana getirilen birlikte spor. 19'ar metrede dü adet cihannüma var. Oralardan atılmış ve 140 kilometre çabucak uçar porselen tabakları vuruyoruz. Bunlara plaka diyoruz. 25 atış yapınca birlikte dizi elde ediliyor. 125 atış üstünden yarışmalara katılıyoruz. En erdemli atıp ilkin 6'ya girenler finale kalıyor ve bunun üstünden dereceler belirleniyor." niteleyerek konuştu.

Atıcılığa, amcasını izlemeye gittiği turnuvada başladığını aktaran Üstündağ, şöyleki konuştu:

"Benim amcam skeet atıcısıydı. Konya'da Türkiye Şampiyonası vardı. Onu izlemeye geldiğimde antrenörü Ali Rıza Bilgin'le tanıştım. Birkaç deneyim yaptık ve başladım. Düzenli çalışma, azim, oturma ve sabırla birlikte sene süresince 6'şar saatten, haftada 3-4 güneş alıştırma yaparak yarışmalara katıldım. İlk senemde dereceler elde ettim ve milli takıma girdim. Birçok Türkiye derecem var. Onun haricinde ülke haricinde Avrupa şampiyonası, üçüncülüğüm, dünya kupası üçüncülüğüm ve dünya şampiyonluğum var."

Ailesinde nice sporcu bulunduğunu aktaran Üstündağ, "Dedem güreşçi, babam futbolcuydu. Ağabeyim gine futbolcuydu lakin şu an o da atıcı. Bir amcam ve kuzenim atıcı, öbür amcam atlet. Ben de atıcılıktan ilkin 6 sene cimnastik yaptım. Cimnastiği bıraktıktan sonraları üç ay voleybolla ilgilendim. 12 yaşımdan bu yana de atıcılık yapıyorum." ifadelerini kullandı.

"Sporun derslere bağ toplaşımı ve rahatlık vasıtası ile yararları var"

Sporun terbiye yaşamını müspet etkilediğine dikkati çekici Üstündağ, "Ben ilkokuldayken cimnastik yaptığım düşüncesince bununla birlikte okuldaki başarımdan çevre kusursuz burslu tahsil gördüm. Ortaokul ve lisede de hem atıcılık bununla birlikte okuldaki başarılarımdan çevre kusursuz burslu okudum. Yine KTO Karatay Üniversitesinde de kusursuz burslu okuyorum. Profesyonel spor ile terbiye birlikte arada zorluyor lakin cimnastiğe gereğince atıcılık elan rahat. Ayrıca sporun derslere de bağ toplaşımı ve rahatlık vasıtası ile yararları var. Sınavlarda yada alışılagelen ibret çalışırken baş döndürücü tesiri oluyor." niteleyerek laflarını tamamladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler