USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şahika Ercümen, 100 m. ile avrat ve baylarda evren rekoru kırmayı deneyecek

Milli dalışçı Şahika Ercümen, "Bu rekorun benim düşüncesince tinsel yönü de baş döndürücü ehemmiyetli zira ego 29 Ekim'e ve Cumhuriyetimizin 98. yılına ithafen bu rekoru gedmek istiyorum." dedi.

Şahika Ercümen, 100 m. ile avrat ve baylarda evren rekoru kırmayı deneyecek
25-10-2021 11:38
Antalya

Milli dalışçı Ercümen, Cumhuriyet'in 98. yılına ithafen erte ortak tane nefeste 100 mt. ile avrat ve baylarda evren rekoru kırmayı deneyecek.

Serbest plonjon evren rekortmeni Şahika Ercümen, paletsiz değişebilir ciddiyet kategorisinde ortak tane nefeste 100 mt. derinliğe inerek yapacağı üstün dereceli denemesi düşüncesince Antalya'nın Kaş sahasında çalışmalarını sürdürüyor.

UNDP Sudaki Yaşam Savunucusu ve Sıfır Atık Mavi Türkiye Elçisi bulunan Şahika Ercümen, üstün dereceli denemesinde "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği", "Sudaki Yaşam" ile plastik atıklar ve hava değişikliği zımnında oluşan istilacı türlerle ilgilendiren mevzularda farkındalık tekvin etmek istiyor.

Bahamalar'da meydana getirilen Serbest Dalış Dünya Kupası'nda 3 madalya aldığını ve 5 Türkiye rekoru kırdığını tamlayan Şahika Ercümen, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, "Kaş'ta meydana getirilen Dünya Kupası'nda gine 2 bökelik aldık ve ortak Türkiye rekoru kırdık. Bu sene hakeza 6 Türkiye rekoruyla esasta akıbet gaye bulunan evren rekoruna hazırlanıyoruz. Benim düşüncesince dobra ortak tedarik süreci ha zira ortak süredir Kaş'tayım, bura ikinci evim kadar oldu. Kaş'ta yaptığım antrenmanlar baş döndürücü gıllıgışlı geçti. Bu rekorun benim düşüncesince içsel yönü de baş döndürücü ehemmiyetli zira ego 29 Ekim'e ve Cumhuriyetimizin 98. yılına ithafen bu rekoru delmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Son antrenmanda gayriresmi adına rekoru kırdık"

Dünya rekoru düşüncesince dalacakları derinliği daha sesli duyuru etmediklerini vurgulayan Şahika Ercümen, "Rekoru 98 yahut 100 mt. ile kırmayı hedefliyoruz. Son yaptığımız antrenmanda gayriresmi adına rekoru kırdık, misyonumuz erte Cumhuriyetimize ithafen o rekoru hakemler eşliğinde resmi ortak halde kırabilmek. Antrenmanlar baş döndürücü elleme gittiği düşüncesince maneviyat ve motivasyonumuz baş döndürücü yüksek. Biz rekoru kıracağımıza inanıyoruz." halinde düşünce belirtti.

Bu sene yapacağı akıbet ehemmiyetli dalışın bu üstün dereceli denemesi olacağının altını çizen Ercümen, "Birleşmiş Milletler Sudaki Yaşam Savunucusu olarak, hem hava krizine bununla birlikte sudaki geçinme dikkati tefriş kılmak istiyoruz. Aynı sürede bu kıracağımız üstün dereceli rical evren rekorunun da üzerinde bulunduğu düşüncesince global amaçlarımızdan bulunan maşeri eşey eşitliğine de bu rekorla dikkati tefriş kılmak istiyoruz. Onun haricinde da elbette amaç, ülkemizi arsıulusal arenada temessül edebilmek ve ülkemize toy ortak evren rekoru kazandırabilmek." sanarak konuştu.

Meme kanserine farkındalık dalışı gerçekleştirdi

Şahika Ercümen, erte kırmaya çalışacağı evren rekoru öncesinde manalı ortak maşeri vebal projesinde de arazi aldı.

Milli dalışçı, Pi Kadın Kanserleri Derneği ile emcek kanserine dikkati tefriş kılmak düşüncesince emcek kanseriyle savaş fail hanımlarla plonjon yaptı. Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meydana gelen 'pembe dalış' etkinliğinde Ercümen ile su altı fotoğrafçısı Ayşegül Dinçkök, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Eralp, emcek kanseriyle savaş fail Didem Ergin ve Deniz Toker de arazi aldı.

Dalış esnasında iştirakçilerin bileklerine bağladıkları gülgûn tüller, tüplü plonjon ekipmanlarının ilişkin bağladıkları gülgûn kurdeleler, kafalarına taktıkları gülgûn bandanalar ile gülgûn ve mor renkteki plonjon maskeleri dikkati çekti. Ekip, su altında "Gücümüz Kanserden Büyük" yazılmış pankart açtı.

Şahika Ercümen, bu organizasyonla ilgilendiren adına icra ettiği açıklamada, "Kanser hastaları ve onkoloji profesörümüz ile ortak maşeri vebal projesi gerçekleştirdik. Suyun altından esasta ortak dokunmabana hastasının otama sürecinde yaşadıklarını ve suya bakışını tamamı toplumla paylaşmayı hedefledik. Zor ortak otama süreçleri mevcut ancak yaşama sıkı sıkıya tutunuyorlar. Ben de bunun ortak parçası olduğum ve buna çalışkan tanık olabildiğim düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Fiziksel adına az buçuk yorulduk. Kanser hastalarımız baş döndürücü çelimli ancak şuncacık da otama zımnında takatsiz sakıt hastalarımız suyun altında iri ortak güç sarfiyat etti. Hepimiz yorulduk ancak içsel adına baş döndürücü kuvvetlendik. Benim düşüncesince düpedüz evren rekoru önceleri baş döndürücü hususi ortak projeydi. Beni rekora daha elleme hazırladı ve motive etti. O sebepten dolayı bizi ortak araya getiren Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneğine ve tamamı emcek kanseri hastalarımıza hem teşekkürname kılmak isterim bununla birlikte en çelimli halde bu rahatsızlığı yenmelerini diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler