USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rıza Çalımbay: 'Altay maçında tek hedefimiz kazanmak'

DG Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, hafta sonu deplasmanda Altay ile oynayacakları pik bağlı konuştu. Çalımbay, “Altay aşırı deneyimli ortak takım. Oradaki tek hedefimiz kazanmak, bambaşka ortak obje banko düşünmüyoruz” dedi.

Rıza Çalımbay: 'Altay maçında tek hedefimiz kazanmak'
26-10-2021 15:28
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kulübün resmi genel ağ sitesine açıklamada bulundu. Hakem hatalarına yer vererek laflarına başlamış bulunan Çalımbay, “Bir tek bizim değil, eksiksiz takımların canı yanıyor, yargıcı hatalarından dolayı. Burada düşünülerek meydana getirilen yanlışlar bulunduğunu zannetmiyorum. Ben ayak topu hayatımda bu derece bozuk müşterek maç görmedim. Bizim açımızdan aşırı elleme oynadığımız müşterek maçtı” ifadelerini kullandı.

“Ahmet Oğuz'un burnu kırılacaktı”

Adana Demirspor karşısında üzüldükleri ve başağrısı yaşadıkları olayların bulunduğunu kaydeden Çalımbay, “Bir futbolcuyu o derece bedava çarpmak akıllıca müşterek nesne değil. Hakem bizi minimum 20-25 dakika 10 ad oynattı. Penaltı vakasını tek anlamıyorum. Maçın hakemi gidiyor, VAR'a bakıyor. Adana Demirsporlu aktör az hâlâ Ahmet'in burnunu kıracak. Futbolcu dü bireyin ortada ve doğrudan yumrukla giriyor Ahmet'e. Ahmet'in de dengesi bozulup yuvarlanıyor. O konuma muhakkak ceza vuruşu veriyorlar? Böyle müşterek şeyi ego hayatımda önceki el görüyorum. Max Gradel'in vakasını tek anlatmak bile istemiyorum. Tabelada numarası yokken, futbolcuyu oyundan çıkarıyor. evvel siz tabelayı halledin, sonradan arkadaşımız sahadan çıksın” sanarak konuştu.

“Ben bundan böyle alıştım”

Hakemlerin aktörleri maçtan bedava atmaması gerektiğine aksan özne uzman çalıştırıcı, “Hakemlerin az buçuk hâlâ titiz olmaları gerekiyor. Rahatlıkla kazanabileceğimiz müşterek maçı yargıcı arkadaşların hatalarından ötürü beraberlikle bitirdik. Ben takımımdan aşırı memnunum. Gerçekten kusursuz müşterek maç oynadık. Çok elleme savaş edip, elleme pozisyonlar yakaladık. 10 ad kaldıktan sonradan az buçuk bocaladık. Öyle müşterek ceza vuruşu yok. Bütün yorumcuları da seyrettik. Bu işin yorumunu özne arkadaşlarımız var. Hepsinin de kararı; bunun ceza vuruşu olmadığı, o oyuncunun atılması ve büyük görmesi gerektiği anlamında hacısı hocası bire müşterek şeyi söyledi. Böyle şeyler bulunduğu zaman, yüklülük bulunduğu devir üzülüyoruz.

Ben hakemler hesabına da üzülüyorum. Taraftar hesabına da üzülüyorum. Bana mucibince en sakıncalı şeylerden müşterek tanesi taraftarları bozuk hale bildirmek ve taraftarları kımıldatma etmek. Ona da özen etmemiz gerekiyor. Ben bundan böyle alıştım, hakemlerden gelişigüzel şeyi bekleyebiliyorum. Bizim hakemlerden istediğimiz tek şey; savaş ediyoruz, sahada arak döküyoruz, müşterek güruh yandaş geliyor onun düşüncesince az buçuk hâlâ özen etmelerini istiyoruz” cümlelerine toprak verdi.

“Altay'a aşırı özen etmeliyiz”

Hafta sonu deplasmanda oynayacakları Altay maçının eksiksiz maçlar derece ehemmiyetli bulunduğunun altını çizen Rıza Çalımbay, “Altay aşırı uzman müşterek takım. Benim de hocam bulunan Mustafa Denizli takımın başında. Çok özen etmemiz müstelzim müşterek takım. Hepsinin farkındayız. Oradaki tek hedefimiz kazanmak, ayrıksı müşterek nesne banko düşünmüyoruz. Sonra oynayacağımız Giresunspor maçında da bire müşterek şeyi düşünüyoruz. İkisini de elleme müşterek biçimde bitirdikten sonradan ulusal maç arası bizim düşüncesince aşırı elleme olacak. O arayı elleme müşterek biçimde değerlendirip, artan maçlarımızı da aşırı elleme biçimde bitirip, ligin ikinci yarısına kusursuz biçimde hazırlanacağız. Ligimizi güzeşte mevsim muhakkak bitirmişsek bu yıl de bire müşterek hedefimizle yolumuza bitmeme edeceğiz” biçiminde konuştu.

Oğuzhan Sarzep - Mert Taha Varol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler