USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rezan Epözdemir: 'Gerekli tepkinin verilememesi en önemli istifa gerekçelerimden biri'

Galatasaray'a için meydana getirilen sistemli mezalim karşısında mukteza tepkinin verilememesi, doğruluk ve menfaatlerin yeteri kadar savunulamamasının Sportif A.Ş'deki görevlerinden istifa etmesinin en önemli gerekçelerinden bulunduğunu kail Rezan Epözdemir, Galatasaray Spor Kulübü

Rezan Epözdemir: 'Gerekli tepkinin verilememesi en önemli istifa gerekçelerimden biri'
17-12-2021 17:23
Galatasaray Sportif A.Ş'deki görevinden istifa fail Rezan Epözdemir, İstanbul'da bir otelde düzenlemiş olduğu matbuat toplantısıyla açıklamalarda bulundu. Görev esnasında icra ettiği icraat dirlik bilim vererek konuşmasına süregelen Epzödemir, "Galatasaray'ın verilen kalmış olduğu dizgesel ve net mezalim karşısında devir kurnaz bekâr kalsam da, tike döndüğünce Galatasaray'ın adalet ve menfaatlerini, Galatasaray firez ve erdemine yakışır halde savunmaya çalıştım. Galatasaray'da dü kıta esas hukuksal şahsiyet var. Galatasaray Sportif A.Ş yüzdelik 40'ı bölüt bariz çok ortaklı şirket. Yüzde 60'ının sahibi dernek.

Futbol şubesinin ilişikli bulunduğu, dört başı mamur ayak topu operasyonlarının yapıldığı ve futbola ilişikli kararların alındığı yer. Ben de burada başbuğ vekilliği ve idare müesses üyeliği ifa ediyorum. Sportif A.Ş. ile ilişik konuşacağım. Geldiğimiz noktada iri bir değer ve şerefle ifa ettiğim Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekilliği ve idare müesses üyeliğimden bugün nedeni ile notere yolladım ve bu görevlerimden istifa ettim. Gerekçeleri var. Galatasaray'ın dokunca görmemesi düşüncesince çelimsiz ve sathi değerlendirmede bulunacağım" niteleyerek konuştu.

"Gerekli tepkinin verilememesi en önemli istifa gerekçelerimden biri"

Futbol takımının verilen kalmış olduğu haksızlıklara yer veren Rezan Epözdemir, "Futbol takımımızın verilen kalmış olduğu ve doğrudan elden herhangi bir yarışmada artarak bitmeme fail yargıcı hatalarından konuşmak istiyorum. Bana gereğince Galatasaray'a dirlik meydana getirilen dizgesel mezalim karşısında lazım tepkinin verilememesi, adalet ve menfaatlerin bana gereğince aldığı kadar savunulamaması en önemli istifa gerekçelerimden bir tanesi bu. Ben görevimi vicdanen yaptığımı düşünüyorum. Başkanımızla 3 aydır herhangi bir maçtan sonradan kelimesiz kalınmaması, bir arzu ortaya konulmaması, Galatasaray'ın adalet ve menfaatlerinin savunulmasına müteallik çabamı, düşüncelerimi ve önerilerimi paylaştım.

Görüş ve önerilerimi sundum. Bir vakfe sergilenmesi gerektiğini, Galatasaray'a dirlik meydana getirilen dizgesel ve net haksızlıklara dirlik bir vakfe sergilenmediğine müteallik idrak uyandığını ve bize dokunca verebileceğini, bu mevzuda hassaslık gösterilmesi icap ettiğini söyledim. Başkan herhangi bir seferinde dinledi. Hemfikir olmadığımızı söyledi. Son sonucu başbuğ verir. Ben bunu içeride 3 ay süresince herhangi bir seferinde söyledim. Geldiğimiz noktada bu görüş, ide ve kaygılarımı iletmeme karşın başbuğ demokratik bir bilinçle dinledi ve ikrar görmediğini gördüm, hissettim. Bu muhik yengi meselesi ve sonrası yalnızlaştırılma sürecim, o da beni üzdü. Orada çıkışım şahsi bir şeydi. Bu süreçte yalnızlaştırıldığımı gördüm, hissettim ve o beni üzdü. O devir başkana istifamı verdim. Başkanımız akla yatkın görmedi. Galatasaray'a görev etmemi söyledi" gibi konuştu.

"Erol Bilecek 5 el aradı"

Fenerbahçe ile oynanan eş ayak topu maçında yaşanmış bulunan vakalarla ilişik şekilde ise Epözdemir, "Kadına hüküm ile ilişik bir yarışma yaptık. Sosyal sorumluk projesiydi. Erol Bilecik'in maçtan doğrudan sonradan bu gayeye hayalet düşürecek halde bana gereğince örtüsüz saçık ve ikrar edilemeyecek açıklamaları var. Orada hanıma şiddete toplumsal sorumluk projesi yapıyoruz. Bu açıklamaya dirlik kurumsal ve ferdî karşılık verilmesi icap eder niteleyerek düşünüyorum. Bu konudaki hassasiyetimi de başkanımıza söyledim. Fakat bu mevzuda da hassasiyetlerimiz gözetilmedi. Erol Bilecek maçtan sonradan 5 el aradı. Görüşmek istediğini söyledi. Cevap yazdım. Bunun örtüsüz saçık olduğunu, ikrar edilemez bulunduğunu ve kusur bir ileti olduğunu, Galatasaray'dan halkoyu gözetiminde bozukluk dilememesi gibi bir şimdi beni aramamasını söyledim. Yazılı mesajım duruyor. Bireysel şekilde bu tepkiyi verdim. Bir ileti yayımlamış ve bozukluk ifadesi göremedim.

Erol Bilecik'e yakışan hatasının farkına varıp, düzeltmesi gerek. Galatasaray ile Fenerbahçe Türkiye'nin en iri çırçıplak maşer örgütleri. Bir araya ulaştığında Türk futbolunun esas problemlerini çözebilir. Kulüpler ortada maksimum kurda naziklik olmalıdır. Çünkü bunun sokağa yansıması ağırbaşlı ve travmatik olabilir. Galatasaray ile Fenerbahçe arkadaş olamaz. Bu yaşamın düzgün akışına aykırı. Bu planların de hata bulunduğunu düşünüyorum. Bunu da söyledim" açıklamasında bulundu.

Anlattığı mevzularla ilişik Başkan Burak Elmas ve ayak topu şubesine ilişikli şekilde koyu düşün ayrılıkları oluştuğunu kail Rezan Epzödemir, "Galatasaray Sportif A.Ş. başbuğ vekilliğinden ve idare müesses üyeliğinden bu nedenler nedeni ile istifa ettim" dedi.

"Galatasaray Spor Kulübü Derneği idare kurulundaki tek görevimden istifa etmiyorum"

Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ndeki başbuğ yardımcısı ve idare müesses üyeliğinin bitmeme ettiğini aktaran Epzödemir, "Buradaki görevlerimden de istifa ika niyetim vardı. Başkan ile paylaştım. Son 3 gündür 3 emektar başkanımız aradı, iyi şeyler söyledi. Eski yöneticilerimiz aradı. Galatasaray Genel Kurulu iradesiyle seçildik. 1541 oyla seçildik. Bütün bu konuşmalardan sonradan şurası söylediler; ‘Galatasaray'ın sizin mücadelenize gereksinimi var' dediler. Galatasaray'ın bitmeme fail 1216 davası var. Ada davası var. Çok önemli. Devam fail devasal türel sorunları var. Yarım bırakılması gündemde bulunan planlar var. Başkan benimle ilişik iyi bir izah yapmış.

Galatasaray umumi heyet iradesine hürmetsizlik yapmamak ve Galatasaray'ın geleceği için, adalet ve menfaatleri düşüncesince bir vakfe ortaya koymak, orada tike döndüğünce temessül etmek, Galatasaray'ın değerlerine akla yatkın girişmek ve içeride tarihe hamiş atlanmak namına değişmeyen ikrar ika mekanizmasına asistan kazanmak istiyorum. Genel heyet iradesine hürmetsizlik olmasın niteleyerek Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne ilişikli görevlerimden istifa etmiyorum. Dün başbuğ ile 1 saatlik bir musahabe yaptık. Akşam görüşecektik.

Başkanımıza buraya gelmeden önceki telefonla bildirdim. Katkı sunmaya ve dayanaklık etmek olmaya bitmeme edeceğim. Galatasaray Spor Kulübü Derneği idare kurulundaki tek görevimden istifa etmiyorum. Sportif A.Ş'deki görevimden istifa ettim" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler