USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rezan Epözdemir: Beşiktaş'ın galibiyetinin haklı olmadığını düşünüyorum

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Beşiktaş ile oynanan derbi maçla ilişik '. Beşiktaşlı oyuncunun minimum 3 el al eke görmesi lazım. Taylan'ın ayağına basılıyor, Kerem'e makas atılıyor, Nelsson'a makas atılıyor. Penaltı atışında çizik ihlali var.

Rezan Epözdemir: Beşiktaş'ın galibiyetinin haklı olmadığını düşünüyorum
02-11-2021 17:45
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Beşiktaş ile oynanan derbi maçla ilişik ". Beşiktaşlı oyuncunun minimum 3 kat al kartpostal görmesi lazım. Taylan'ın ayağına basılıyor, Kerem'e makas atılıyor, Nelsson'a makas atılıyor. Penaltı atışında çizik ihlali var. Statta 35-36 bin isim vardı. Nihat Özdemir'in de bu mevzuyla ilişik açıklaması evet zaten. Ben yargıcı hatalarının neticeye el ettiğini düşünüyorum ve Beşiktaş'ın galibiyetinin haklı olmadığını düşünüyorum" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, NEF Stadyumu'nda planlı sponsorluk anlaşmanın arkası sıra gündeme müteallik açıklamalarda bulundu. Eski aktörleri Felipe Melo ile ilişik yanında girişimleri olmadığını anlatım fail Epözdemir, Fatih Terim'in hevesi doğrultusunda 6 düzen bölgesi düşüncesince çalışmaların bitmeme ettiğini söyledi. Epözdemir, "Başkanımız Melo üzerine yanında izah yapmıştı. An sebebiyle Melo itibarıyla yanında çalışmamız yok. 6 düzen bölgesi derinliğine zamandır konuşulan şeyler var. Transfer devim bilimi yanında süreç. Başkanımız ve hocamız bu mevzuda çalışıyor. Kulübün kazançlı hassasiyetlerini fikren eksikleri izale dolayısıyla gideceğiz. Dinamik yanında süreçten bahsediyoruz. Bütçe ve olanaklar doğrultusunda en uygun transferleri hazırlamaya çalışacağız" sanarak konuştu.

"SÜPER LİG A.Ş.'NİN KURULMASI VE YAYIN HAKLARININ BU ŞİRKETE DEVREDİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Süper Lig AŞ'nin kurulmasını, neşriyat haklarının da bu kuruluşa devredilmesini istediklerini tamlayan Epözdemir, "Bu yasanın aşırı ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyoruz. Mevcut sistemde cemiyetler ve AŞ'ler var. UEFA ve FIFA'nın 'Futbol kocabaşı olmalıdır' yaklaşımı var. Statü ve talimatlarla yönetilen yanında meydan olmalı, kocabaşı olmalı. Süper Lig A.Ş.'nin kurulması ve neşriyat haklarının bu kuruluşa devredilmesini istiyoruz. TFF Başkanı Nihat Özdemir de bu mevzuyla ilişik yanında açıklamada bulundu. Burada yanında aranjman yapılması lazım. Sporcular, fen adamlar, TFF, futbolun etraflı paydaşları kendisini değerli hissedecek. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım'a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bunu tasdik ettik. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e de bunu gönderdik. Umarız Türk sporunun hak etmiş olduğu yanında kanuncu aranjman yaşama geçer" halinde konuştu.

"TÜRK SPORUNUN ORTAK SORUNLARI, ORTAK AKILLA ÇÖZÜLÜR"

Türk sporunun eş sorunları olduğunu, bunların da eş akılla çözülebileceğini anlatım fail Rezan Epözdemir, "Limit problemi, ecnebi kısıtlaması kabilinden umumi konular, etraflı kulüpleri ilgilendirir. Rekabetçi müsabakanın etkisiyle bazısı kulüplerin yöneticileri bazısı izahat yapılıyor. Bütün Süper Lig kulüpleriyle, 1. Lig ve 2. Lig kulüpleriyle görüştük. Uzlaşma yöntemiyle bu sorunları ortaya koyduk. Bu gestalt birilerini huzursuz edebilir. Ama ahenk gayretimiz sonuna derece bitmeme edecek. Türkiye'nin en şişman çırçıplak maşer örgütü bulunan Galatasaray'a atak olursa bunu yanıtsız bırakmayız. Ama sahanın haricinde Türk sporunun eş sorunları, eş akılla çözülür. Bunun düşüncesince de herhangi yanında kulüpten duygunluk bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRK FUTBOLUNUN EN BÜYÜK SORUNU ADALET"

Gaziantep FK maçında Morutan'ın attığı golün arkası sıra Beşiktaş'ın resmi içtimai iletişim araçları hesaplarından meydana getirdiği paylaşıma da karşılık sağlayan Epözdemir, "Beşiktaş'ın paylaşımını da yanıtlamak isterim. Türk futbolunun en şişman problemi adalet. Başkanımız meydana getirdiği açıklamadan ötürü 45 çağ ukubet alırken, şimdi ağırbaşlı konuşanlar ukubet almadı. Bütün statlara gidiyoruz, bütünü hınca öfke dolu. Bu kaide yanında biricik Galatasaray'a mı uygulanıyor? Bir kaide var ise uygulayalım deriz lakin geldiğimiz noktada bizim haricimizde kimesne buna uymuyor. Maske ve açıklık kuralları hiçe sayılıyor ve uğur boncuğu müeyyide uygulanmıyor. TFF Tahkim Kurulu'nu istifaya çağırma ettik, düzen bağı ve kuvvetlendirme oturmuş üyelerini savcılığa yakınma ettik, değim namevcut dedik. Sezon başlangıcında kimesne yanımızda yoktu. Şimdiye derece maşer kutuplaşmış durumda, sporda bunu yapmamak düşüncesince elimizden geleni yaptık. Ama Galatasaray'ın hakları gır konusuysa gestalt değişir, kimesne Galatasaray'ın haklarını yiyemez. Biz etraflı kulüplerle sporun eş sorunlarıyla ilişik uzlaşmaya varırız. Beşiktaş'ın vurguladığını tez ettiğiniz şeylerin yaşama geçmesi muhtemel değil. Bizim Gaziantep maçında attığımız golün ofsayt olması fen anlamda muhtemel değil. Spordan anlayan dünya bunu söylüyor. 2019'da Beşiktaş'ın zat açıklaması var. 2 eda birbirinden bağımsız. Tartışmaya mevzi vermeyecek yanında goldü attığımız" sanarak konuştu.

"FATİH HOCAYA EURO ÜZERİNDEN BİR ZAM YAPMADIK AMA KUR FARKINDAN DOLAYI 18 MİLYON TL'LİK RAKAM, 21 MİLYON TL OLDU"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşına Euro üstünden yanında bindirim yapılmadığını fakat düzem farkından ötürü artma bulunduğunu tamlayan Epözdemir, şu ifadeleri kullandı:

"Başkanımız ve hocamız, seçimin elden arkası sıra yanında araya geldi. Hocamız, Galatasaray'ın söylence isimlerinden biri şekilde göreve başladı. Hocamız yersiz mukaveleye imza atıp yönetimimize verdi. Biz de doğruluk iklimini hükümran geçirmek istedik. Kamuoyunda 3 milyon Euro, 35-40 milyon TL'ler konuşuluyor. Bunlar esas sıfır rakamlar. Biz hocamızla TL üstünden geçim yaptık. Hocamız eski devirde salname 18 milyon TL alıyordu, doğrusu 2 milyon Euro'ya mukabele ediyor. Sözleşme imzaladığımız devirde 2 milyon Euro, 21 milyon TL'ye denktaş geliyordu ve tığ de yanında artma yapmadan bu numara üstünden imzamızı attık. Euro üstünden yanında bindirim yapmadık lakin düzem farkından ötürü 18 milyon TL'lik rakam, 21 milyon TL oldu."

"BEŞİKTAŞ MAÇINDA HAKEM HATALARININ SONUCA ETKİ ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Beşiktaş derbisinde yargıcı hatalarının neticeye el ettiğini kail Epözdemir, laflarını şöyleki noktaladı:

"Golden evvel Nelsson'a meydana getirilen ve bana mucibince açık kartpostal mucip yanında akım var. Bu benim zatî görüşüm. Beşiktaşlı oyuncunun minimum 3 kat al kartpostal görmesi lazım. Taylan'ın ayağına basılıyor, Kerem'e makas atılıyor, Nelsson'a makas atılıyor. Penaltı atışında çizik ihlali var. Statta 35-36 bin isim vardı. Nihat Özdemir'in de bu mevzuyla ilişik açıklaması evet zaten. Ben yargıcı hatalarının neticeye el ettiğini düşünüyorum ve Beşiktaş'ın galibiyetinin haklı olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla Remzi Sanver'e katılmıyorum. Kendisi bizim beraberce çalıştığımız ehemmiyetli yanında isimdir. Bu ifadeyi kullandı lakin bütününde müspet yanında izah yaptı. Haklı galibiyet üzerine ego namına katılmıyorum. Galibiyetin haklı olmadığını, yargıcı hatalarının neticeye el ettiğini düşünüyorum. Bütün bu sürecin de takip edeni olacağız. Bunun haricinde afaki sıfır ve amigo kabilinden davranan yorumcular var. Bir hanende çıkıyor, terbiye yoksunu halde Galatasaray'a saldırıyor. Bütün bunları tarihe derece düşüyoruz. Galatasaray yalnızca yanında spor kulübü değildir, bire yanında sürede ekin ve terbiye kurumudur. Galatasaray'ın süresince ayrımlı fikriyat olabilir, bu da kulübün demokratik bulunduğunu gösterir. Türk sporundaki bu ayrık sistemin düzelmesi düşüncesince gösterdiğimiz gayret, güç sonuna derece bitmeme edecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler