USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Profesyonel yumruk oyuncusu Seren Ay Çetin: Amacım dünyada bellik durumuna gelmek

Dünya Boks Konseyi (WBC) sim tümsekli sahibi Seren Ay Çetin, derinlemesine seneler süresince bol sıkletin en dobra eş boksörü iktisap etmek ve dünyada bellik biçimine başlamak istediğini söyledi.

Profesyonel yumruk oyuncusu Seren Ay Çetin: Amacım dünyada bellik durumuna gelmek
18-01-2023 12:06
İstanbul

Efsane adlar Muhammed Ali ve Mike Tyson'ın şampiyona yaşamış olduğu WBC'de sim kemeri elde eden önce Türk avrat yumruk oyuncusu adına tarihe sabık Seren Ay Çetin, gözünü evren şampiyonluğuna dikti.

Seren Ay Çetin, 18 Mart'ta İstanbul'da oynanacak eliminasyon maçında İspanyol Mary Romero ile kozlarını paylaşacak. Türk boksör, bu müsabakayı kazanılmış olduğu takdirde kalburüstü kemerin sahibi olabilmek düşüncesince evren 1 numarası Meksikalı Yulihan Luna'nın karşısına çıkmaya doğruluk kazanacak.

Kadıköy Boks Kulübünün sporcusu Seren Ay Çetin ile antrenörü Serdar Avcı, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Gümüş kemeri kazandıktan sonraları Yulihan Luna ile kavuşmak istediğini fakat bu düzlük okumanın Meksikalı yumruk oyuncusu çeşidinden benimseme edilmediğini tamlayan Seren Ay Çetin, "Benimle korkmak isteyeceğini düşünmüştüm. Ben olsam anca yapardım. İddialı biriyle korkmak düşüncesince dirilik atardım. Kimin asıl böke bulunduğunu açıklamak isterdim. Kendisi açıklamak istemedi gücün ego ona göstereceğim. Kemeri kaybetmekten korktuğuna eminim. Ben kalburüstü kemeri eninde böylece alacağım ve etraflıca ortak müddet de koruyacağım. Amacım dünyada bellik biçimine gelmek. Uzun seneler süresince geniş sıkletin en dobra avrat boksörü adına hatırlanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Rakibimi önce kat ego nakavt edeceğim"

Mary Romero'nun kariyerinde nakavt kararı yenilgisinin bulunmadığını hatırlatan Seren Ay Çetin, "Antrenmanlarda caba nakavt amacım var. İdmanda rakibimi nakavt edemiyorsam üzülüyorum. Mike Tyson'ı aşırı seviyorum. Maçımı izlemeye gelmesini istiyorum. Madison Square Garden'da dövüştüğümde ve beni ölçüm etmiş olduğu ortak gecede kendisiyle ülfet etmek istiyorum. Onun kabil topu topu maçlarımı nakavtla düzeltmek istiyorum. Bu rakibim tek nakavt olmadı. Bu, beni güvenilmez heyecanlandırıyor. İnşallah rakibimi önce kat ego nakavt edeceğim." sanarak konuştu.

"Bu gün düzgün değil"

Eleme müsabakasının Çanakkale Zaferi'nin sene dönümünde oynanacağının anımsatılması üzerinde Seren Ay Çetin, "Bu gün düzgün değil. Biz seçtik. Bu bizi şimdi aşırı motive ediyor. Unutulmaz ortak devir olacak. 'Çanakkale geçilmez, Seren Ay Çetin yenilmez.' Çok iddialı biriyim. Tüm sporculara sağlam ballanmak istiyorum. 6 ay sonraları evren şampiyonluğu kemerini getiren önce Türk sportmen adına tarihe geçeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

"Sponsor desteğine ihtiyacım var"

Profesyonel boksun Türkiye'de aldığı kadar tanınmamasından sızlanan Seren Ay Çetin, destekleyici desteği dair çağrıda bulundu.

Zor koşullarda ve aşırı fiilen bu noktaya geldiğine aksan eden 26 yaşındaki boksör, "Sponsorluk dair yardıma ihtiyacımız var. Profesyonel yumruk oyunu devletimizde tanınmıyor. Bu eksikliğin en iri nedeni de dayanak noktası olmaması. Zor koşullarda buralara denli geldik. Beni destekleyen Sani Konukoğlu'na teşekkürname ederim. Böyle insanoğlu ince sporda muvaffakiyet gelir." biçiminde fikir belirtti.

Serdar Avcı: "Daha havadan rakipler varken Seren Ay'ı istemiyor"

Seren Ay Çetin'in antrenörü Serdar Avcı, kalburüstü kemerin sahibi Yulihan Luna'nın Türk yumruk oyuncusu ile kavuşmak istememesine bağlı şu ifadeleri kullandı:

"WBC'de sim kemeri alarak gün yazdık ve evren şampiyonluğu maçına çıkmayı doğruluk ettik. Dünya ortak numarası Yulihan Luna, Seren Ay ile pik genişlemek istemedi. Unvanı siper vakti vardığında önce 15'ten sportmen seçebiliyor. Daha havadan rakipler varken Seren Ay'ı istemiyor. 'Eleminatör' sanarak ortak şöhret var. WBC, 'Bu maçı alırsanız evren şampiyonuyla şöhret maçı mecburi olur.' dedi. Bu yarışmanın kazananı, ABD'de evren şampiyonu ile şöhret maçına çıkacak. Bu müsabakayı da 18 Mart'a aldık. Sancaktepe Belediyesi'nin aşırı iri desteği var. Maç, Sancaktepe'de oynayacak. Türk vakti düşüncesince ehemmiyetli ortak gün. İki zaferi ortak arada berhayat ballanmak bizi aşırı bahtiyar edecek."

WBC'de International Gümüş Kemer sahibi Serdar Avcı, Seren Ay'ın kariyerine start süreciyle ilgilendiren şunları kaydetti:

"Seren Ay Çetin, Kadıköy Boks Kulübüne önce geldiği vakitler aşırı hevesliydi. Birkaç avrat sporcumuz vardı. Çok istekliydi. Benim ortak sportmen kadrom vardı. Birkaç el onu, profesyonellerin çalışmış olduğu bölgeye girmemesi düşüncesince uyardım. Ağlayarak eve gitmiş. Annesi ve babası geldi, kalbini gedmek istemedim ve 'Gel çalış' dedim. Bir devir boksörlerden birinin sakatlığı oldu. 'Eldivenleri giy ve gel. Bakayım.' dedim. Diğer sportmen bunu sıradan hırpaladı. Bir hafta, 10 devir gelmez sanarak düşündüm. Ama devrisi devir ortak vakit de er gelmiş. Orada Seren Ay'a inandım. Bunda bu eğilim var ise mümkün dedim. Seren Ay'ı çalıştırmaya başladım. Kısa sürede iri işler yaptı. Amacımız Seren Ay'ı evren şampiyonu gerçekleştirmek ve bunu korumak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler