USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Pegasus, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) ile Türkiye’de ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Operasyonlarını ve faaliyetlerini “sürdürülebilir çevre” anlayışıyla müdür Pegasus Hava Yolları, Petrol Ofisi çeşidinden ikmali meydana gelen Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (Sustainable Aviation Fuel-SAF) kullanımıyla ilk iklim içi uçuşunu İzmir ile İstanbul ortada g

Pegasus, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) ile Türkiye’de ilk uçuşunu gerçekleştirdi
02-03-2022 15:31
Operasyonlarını ve faaliyetlerini “sürdürülebilir çevre” anlayışıyla başöğretmen Pegasus Hava Yolları, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (Sustainable Aviation Fuel - SAF) kullanımıyla ilk diyar içi uçuşunu, 1 Mart 2022 Salı haset İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Sabiha Gökçen ortada gerçekleştirdi. Neste Corporation kaynaklı SAF yakıtı ile Petrol Ofisi'nden tedariğini karşılayıcı Pegasus, Mart kocaoğlan süresince gelişigüzel güneş İzmir'den müşterek diyar içi uçuşunu SAF ile gerçekleştirecek.

“Havacılık endüstrisi kaynaklı karbon fut izini ıskat etmek nazik müşterek ciddiyete sahip”

Sürdürülebilir havacılığa revan yolda, havacılık endüstrisi kaynaklı karbon fut izini azaltmanın nazik müşterek ciddiyete erbap bulunduğunu tabir fail Pegasus Hava Yolları CEO'su Mehmet T. Nane, “Türkiye'nin de yan bulunduğu Paris İklim Anlaşması gereği, 2030 yılına denli karbon emisyonunun yüzdelik 50 azaltılması öngörülüyor. Bunu belkili kılabilecek ehemmiyetli etkenlerden birisi de Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı kullanımının artırılması. 2019 yılından buyana belli diyar dışı uçuşlarımızı SAF ile gerçekleştiriyoruz.

Bu uygulamamızı, Petrol Ofisi ile teşrikimesai yaparak diyar içi uçuşlarımıza da taşıdık. Pegasus Hava Yolları olarak, karbon salınımı düşük, çevreci ve sürdürülebilir kaynaklardan imal edilen SAF ile ilk diyar içi uçuşumuzu gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.” dedi ve laflarına şu halde bitmeme etti: “Orta vadede bit dönüşümü ve offsetleme projeleri, derinlemesine vadede ise toy uygulayım bilimi uçaklar ve karbon soruşturma teknolojileri sahalarında çalışmalarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. Desteklediğimiz IATA “2050'ye denli Net Sıfır Karbon Emisyonu” sonucu doğrultusunda sürdürülebilir havacılığı müzaheret etmek yerine mevcut gücümüzle çalışmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

“Petrol Ofisi, encam teknolojili ürünleri ile bugünün ve geleceğin hizmetinde”

Petrol Ofisi'nin gelişigüzel bölgede erdemli mahsul ve iş kalitesi ile sektörüne önderlik yaptığını vurgulayan Petrol Ofisi CEO'su Selim Şiper ise “Karada bulunduğu kabilinden denizcilik ve havacılık yakıtlarında da sürdürülebilirlik yaklaşımımızı yansıtan encam teknolojili ürünlerimizle, bugünün ve geleceğin gereksinimlerine ümranlı analizör sunuyoruz. 2019 yılından buyana toy döl Active-3 teknolojili yakıtlarımızla araba ve ticari araçlarda motoru temizleyen, ömrünü uzatan, elan efdal başarım ve mahrukat tasarrufu ile sürüm değerlerini minimize fail yakıtlar sunuyoruz. Keza denizcilikte de toptan sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda açılan IMO kriterleri kapsamında toy döl denizcilik yakıtı Very Low Sulfur Fuel Oil - VLSF'nin, Türkiye'de ilk ikmalini Ekim 2019'da gerçekleştirdik.

Havacılık yakıtlarında da PO Air markamızla; IATA üyesiyiz ve Türkiye'de 72 havaalanında havacılık yakıtı ikmali sağlıyor, 200'ün üstünde havayolu şirketine arsıulusal standartlarda iş sunuyoruz. Yaygın altyapımız, efdal SEÇ-G standartlarımız, tecrübemiz ve uzmanlığımızla havacılık sektörünü de destekliyor, 0 vebal ve 0 rötar prensibi ile yılda kestirmece 250 bin uçağa okunabilen iş veriyoruz.

Bu topraklarda doğma ülkenin en ehemmiyetli değerlerinden birisi ve kol önderi olarak, eskiden bulunduğu kabilinden zaman ve gelecekte de Türkiye'ye yardım sağlamayı fariza addediyoruz. Dolayısıyla türkiye havacılığının en ehemmiyetli değerlerinden birisi bulunan Pegasus Hava Yolları'nın Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı - SAF kullanımıyla meydana gelen ilk diyar içi uçuşuna bitirme sağlamaktan alım çalım ve talih duyuyoruz” halinde konuştu.

Sürdürülebilir havacılığa revan yol

Jet A ve Jet A-1 yakıtının sürdürülebilir müşterek versiyonu ve taşıl tepkili uçak yakıtlarının parlak müşterek alternatifi bulunan SAF ile ilk diyar içi uçuşunu oluşturan Pegasus, sürdürülebilir havacılığa revan yolda nice düzentileme gerçekleştiriyor. IATA'nın “2050'ye denli Net Sıfır Karbon Emisyonu” sonucu doğrultusunda, dünyada bu taahhütte mevcut kılavuz iklim yolu şirketleri ortada arazi düzlük Pegasus; 2030 yılı düşüncesince açıklık çevrim hedefini de belirledi. Bütün çalışmalarını bu erek doğrultusunda şekillendiren Pegasus, 2025'te filosunun tamamını Airbus NEO manken uçaklardan tevlit stratejisi kapsamında, mahrukat tüketiminde müşterek geçmiş döl uçaklara layıkıyla %15-17 ortada artırım öngörüyor.

Karbon emisyonunun kaynağında azaltılmasına ehemmiyet sağlayan Pegasus; filonun gençleştirilmesi, uçaklarda ciddilik kısıntı çalışmaları, rotaların optimize edilmesi kabilinden operasyonel tedbirlerle sürecin kaynağında sürüm kısıntı emek harcamaları da gerçekleştiriyor. Şeffaflık prensibi çerçevesinde, uçuşlarından meydana gelen sürüm göstergesini yatırımcı ilişkileri genel ağ sitesinde Ekim 2021 bakımından maaş bazda paylaşmaya süregelen Pegasus; meydana getirilen kâffesi bu çalışmaları, Sürdürülebilirlik (ESG) alanındaki yönetişim stratejisiyle koşut ve çıktılarına dayanaklık etmek olacak halde planlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler