USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Patent alanı müstevli devrinde artı ayrıştı

Dış Patent Yönetim Kurulu Başkanı Karaca, dünyanın sıkıca ortak müstevli devri geçirdiğini belirterek, "Süreç süresince buluş belgesi alanı artı ayrıştı, değme sene ivmeli şekilde, şimdi çok faziletkâr sayıda ve şimdi güzel kalitede patentler karşımıza çıkıyor."

Patent alanı müstevli devrinde artı ayrıştı
07-12-2021 16:19
Istanbul

Dış Patent, rastgele sene Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü (ENSO) çeşidinden planlı Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri kapsamında "İçimdeki Çocuk" projesi ile senenin içtimai yazık projesi ödülünü almaya adalet kazandı.

Dış Patent Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Karaca, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, dü senedir hem Türkiye'nin hem de dünyanın sıkıca birlikte müstevli devri geçirdiğini belirterek, bu proses ortamında buluş belgesi dalının fazlalık ayrıştığını, rastgele sene ivmeli şekilde, hâlâ birlikte tomar efdal sayıda ve hâlâ dobra kalitede patentlerin karşılarına çıktığını anlatım etti.

Üniversitelerin ilkin uygulayım bilimi nakil ofislerinin bire birlikte sürede araştırı ve ihya merkezlerinin buluş belgesi dalının gelişimine baş döndürücü şişman tesirinin bulunduğunu tamlayan Karaca, "Tabii bunlara dayanaklık etmek verici devletin teşvikleri de ehemmiyetli birlikte güdeleme deposu yerine karşımıza çıkıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Karaca, Ar-Ge merkezleri ve uygulayım bilimi nakil ofisleri, bire birlikte sürede üniversitelerin katkısının önemine dikkati çekerek, "Bunlardaki bilinçlendirme de bence bizim kabilinden vekillerin ve saylav ofislerinin bence rolü mevcut esasen rolünden baş döndürücü hâlâ birlikte tomar rolü bulunduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Hiçbir devir üniversitelerle uygulayım bilimi nakil ofisleriyle yahut Ar-Ge merkezleriyle bağlantılarını tek koparmadıklarını aktaran Karaca, "Sürekli taraf yanayız. Hep birlikte haberleşme halindeyiz. Öncelikle farkındalık ve bilinçlendirme eğitimleri veriyoruz. Ardından hâlâ fevk düzeyde, hâlâ gelecek ölçüde beceri eğitimlerle de buluş belgesi mevzusundaki gelişmelerine asistan oluyoruz. Bu da elbette neticelere yansıyor." açıklamasını yaptı.

Karaca, Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri kapsamında Dış Patent'in içtimai yazık branşında almış bulunduğu ödüle bağlı şu ifadeleri aktardı:

"Gerçekten baş döndürücü heyecanlandığımız, baş döndürücü da değer duyduğumuz birlikte ihsanıhümayun alacağız. mükafat töreninde kılıç içtimai yazık projesi branşında ödüle müstahak görüldük. Çok ehemmiyetli birlikte üniversitenin, baş döndürücü ehemmiyetli birlikte terbiye kurumunun, ilkin bu ödülü vermesi bizi hâlâ da birlikte tomar heyecanlandırıyor. Tüylerimizi çalı çaltı yapıyor. İnşallah artık da bitmeme edeceğiz bu janr içtimai yazık projelerine."

"İçimizde birer bebek barındırıyoruz ve bu evlatların da beslenmesi gerekiyor"

Projenin destekçilerinden Prof. Dr. İsmail Koçak da özürlü evlatların tedavisi haricinde onların yaşama adaptasyonun baş döndürücü ehemmiyetli olduğuna ayraç ederek, onların içtimai ortamla bütünleşmeleri ve menfaatlerini içtimai ortamın birlikte parçası yerine hissetmeleri düşüncesince nice yöntemin bulunduğunu anlatım etti.

Bu yöntemlerden bazılarının müzik, zanaat ve kılık bulunduğunu aktaran Koçak, "Her obje çabucak bilgelik değil. Dolayısıyla evlatlarımızın içtimai dünyaya adaptasyonları özürlü yada mâniasız olsun musiki eliyle da yapılabiliyor. Biz de çoğu kez bu madde üzerinde çalışıyoruz." biçiminde konuştu

Koçak, evlatların içerisindeki duygularını, içerisindeki yaratıcılıklarını çıkaracak rastgele ayrışık teşekkül ve binanın kendileri düşüncesince ehemmiyetli olduğuna ayraç ederek, "Fakat burada birlikte ayrıntı var. Erişkin bulunan hepimiz de bire birlikte sürede birer çocuğuz." dedi.

İçimizde birer bebek barındırdığımızı ve bu evlatların da beslenmesi gerektiğine dikkati çekici Koçak, "Hayatımızda yaşadığımız nice problemin nedeni içimizdeki evlatların çıban almış olması. Dolayısıyla 'İçimdeki Çocuk' projesi hakeza şümullü birlikte projedir. Sadece önemsiz dallar değil bire birlikte sürede erişkinleri de içeren birlikte cins projedir." değerlendirmesinde bulundu.

Dış Patent Kurumsal İletişim Müdürü İpek İpek ise Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri kapsamında içtimai yazık projesi ödülü aldıklarını anlatım ederek, şunları aktardı:

"Projemiz kapsamında spastik özürlü evlatlarımızın söyleyebileceği kelimelerden oluşan hususi birlikte liet yazdık ve çocuklarımız şarkıyı dinledikleri devir duydukları anda söyleniş ederek şarkımıza haremlik edebildiler ki bu bizim düşüncesince baş döndürücü şişman birlikte başarı. İlerleyen süreçlerde de onların kendilerinin yazmış bulunduğu şarkıların aranjelerini yapmış olup sizlerle buluşturmak en şişman amacımız. Bunun düşüncesince çalışmalarımız bitmeme edecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler