USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

'Pasif ev' modeli erke tasarrufuyla 5 yılda kendini amorti ediyor

Dış yalıtım, yalıtımlı bap ve ajur sistemleri, çatı kabuğu, mimarlık ayrıntı ve arka kazanımlı mekanik havalandırma sistemlerinin bulunmuş olduğu "pasif ev" erke veriminin birlikte hava değişikliğiyle mücadelede sağlamış olduğu katkılarla dikkati çekiyor.

'Pasif ev' modeli erke tasarrufuyla 5 yılda kendini amorti ediyor
27-10-2021 12:35
Gaziantep

Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV) Başkanı Seda Güleç, aut çarpıcılık ve mekanik havalandırma sistemlerini içinde barındıran "pasif ev"lerin kurulum evresindeki maliyetini, erke tasarrufu sebebiyle 5 yılda arka katığını söyledi.

Güleç, AA muhabirine, edilgen fiil ev modeli düşüncesince 5 kriterin bulunduğunu, bunların faziletkâr kurda yalıtım, yalıtımlı ajur ile bap sistemleri, yurt sızdırmaz çatı kabuğu, ısı köprülerinin oluşmasına bariyer mimarlık ayrıntı çözümleri ve ısı arka kazanımlı mekanik havalandırma sistemi bulunduğunu söyledi.

Pasif ev kalitesini dünkü projelerde bulunduğu kadar bulunan yapıları ıslah etmek düşüncesince de uygulamanın muhtemel olduğuna ayraç fail Güleç, edilgen fiil evlerin ortak açıdan geleceğe envestisman olduğuna dikkati çekti.

Pasif lüp natür düşüncesince esirgeyici ortak ilaç bulunduğunu tabir fail Güleç, "Çocuklarımızı ve torunlarımızı fikren yaşamamız gerekiyor. Doğa esasen bundan sonra alarm veriyor. Dolayısıyla sıkıntıların bugün giriş göstermesinin sebebi esasen yurt değişikliği. O sebepten tükettiği erke itibarıyla ortak edilgen fiil ev mensur ettiğiniz devir esasen yurt değişikliğinin önüne ağırbaşlı ortak halde önceki oluyorsunuz." dedi.

Güleç, edilgen fiil lüp erke tasarrufu açısından karı ve yurt ekonomisine ehemmiyetli yardım sağladığını ve en ceninisakıt ölçüde erke tükettiğinin altını çizerek, "Bugünün koşullarında binanızı yaparken edilgen fiil ev uygulaması yüzdelik 30-40 hâlâ ortak tomar değerli lakin bu yapılar hayat döngüsü içinde aşırı hâlâ az erke tükettiği düşüncesince yatırımı 5 sene içinde amorti ediyor. Bu da hesaplı açıdan aşırı olumlu." sanarak konuştu.

Pasif ev kullanması düşüncesince en şişman sıkıntının lüzumlu materyallerin karşılanmasında bulunduğunu aktaran Güleç, topluluk kendisine şehadetname emek vermesi yürüttüklerine ayraç etti.

Bu noktada nice firmayla dek şeklinde olduklarını tamlayan Güleç, derinliğine vadede edilgen fiil lüp mecburi duruma gelebileceğine inandıklarını kaydederek, şöyleki konuştu:

"AB'nin 2019'dan itibaren dört başı mamur amme binalarını ve 2021 yılından itibaren de dünkü yapılacak hepsi binaları az hâlâ el değmemiş erke tüketimli gerçekleştirmek yönünde ortak gayesi var ve yapıyor. Bu mevzuda dünyada gittiğimiz konferanslarda gördüğümüz amacıyla el değmemiş enerji, çatı yapmanın en hazırlop yolu ortak edilgen fiil ev mensur etmek. Pasif ev dediğimiz binanın özünde enerjiyi tasarruflu değerlendirmek var. Binalardaki erke tüketimini minimuma indirdiğimiz takdirde ve ayrıca bunu da yenilenebilir enerjiden sağlarsak eğer, aşırı hâlâ aceleci ortak halde el değmemiş enerjili binalara ulaşabiliriz."

Güleç, bu janr yapılar peyda etmek isteyenlerin 20 Kasım 2020'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanmakta olan rehberden yararlanabileceğini belirterek, bu çeşit işlerin yapılabildiğini her insana belirtmek düşüncesince ilkin amme binalarının kılavuz kaptan gösteriş oynayabileceğini vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler