USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Otomotiv sektöründe sera gazı emisyonunun düşürülmesine kılavuzluk edilecek

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın getireceği toy düzenlemelere hakkında bilinçlendirmek üzere toy müşterek projeyi yaşama geçirdi. Buna göre, sektörde sera gazı emisyonunun düşürülmesine delalet edilecek.

Otomotiv sektöründe sera gazı emisyonunun düşürülmesine kılavuzluk edilecek
10-10-2021 11:35
Bursa

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB), Türkiye ihracatının 15 senedir fevk üstüne üstlük reis endüstrisi bulunan otomotivde çalışkanlık yayınlayan üyelerine delalet fail çalışmalarla memleket ekonomisine ulama sunmaya bitmeme ediyor.

Birlikten meydana getirilen açıklamaya uyarınca OİB, akıbet şekilde ihracatının tahminî yüzdelik 80'ini Avrupa Birliği'ne (AB) karşıcı üyelerini Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın getireceği dünkü düzenlemelere gönül rahatlığı bilinçlendirmek amacıyla dünkü ortak projeyi yaşama geçirdi.

Ticaret Bakanlığı desteği ile yaşama geçirilen ve OİB'in ihracatçılara 3 sene süresince delalet edeceği "Otomotiv Sektöründe Yeşil Dönüşüm" Ur-Ge projesi ile Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde uygulanacak sınırda karbon düzenlemesinin menfi etkilerinin önlenmesi amaçlanıyor.

Açıklamada görüşlerine toprak maruz OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, otomotivde 30 bilyon dolar bulunan salname ihracatımızın tahminî yüzdelik 80’inin AB ülkelerine gerçekleştirildiği cezaevi önüne alınırsa, ihracatta ek vergilerle maç ihtimaline gönül rahatlığı er önlemler almanın Türkiye'nin hayattaki çelimli konumunu bitmeme etmek düşüncesince ne seviyede ehemmiyetli bulunduğunun ortaya çıktığını vurguladı.

Bu sebeple “Otomotiv Sektöründe Yeşil Dönüşüm” Ur-Ge projesiyle piyasaya delalet etmeyi hedeflediklerini duyuran Çelik, şöyleki bitmeme etti:

"Amacımız; Avrupa Yeşil Mutabakatı hedefleri çerçevesinde geçenlerde uygulanacak sınırda karbon düzenlemesinden ihracatçılarımızın ve sektörümüzün menfi etkilenmemesi. 3 sene sürecek projemizle ihracatçılarımızın sera gazı emisyonlarını ölçmeleri, raporlamaları ve aşamalı şekilde düşürmelerini sağlamayı ve mukteza iyileştirmeleri yapmaları düşüncesince onlara delalet etmeyi planlıyoruz. Proje kapsamında; projeye eklenmiş bulunan kuruluşların karbon emisyonu dair gerekseme analizinin yapılması, karbon fut izi, atılan yönetimi ve arka tahavvül hikayelerinde edep bilimi bilimi verilmesi ve parlak erke kullanması kabilinden kimi ehemmiyetli başlıklarda ameliyat gerçekleştirmeyi de hedefliyoruz."

Ur-Ge projesi tanışıklık ve bilgilendirme toplantısı

Öte yandan, Otomotiv Sektöründe Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi'nin tanışıklık ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Video konuşma yöntemiyle planlı toplantıya, OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu, OİB Denetim Kurulu Üyesi Ali Kemal Yazıcı ve UİB yetkilileri ilkin edinmek az daha otomotiv sektöründe çalışkanlık yayınlayan 15 şirketin temsilcileri katıldı.

Programın açılışında mütekellim Sabuncu, tesirleri gelişigüzel sabık devir elan ortak tomar mahsus ortak hava kriziyle gönül rahatlığı karşıya olunduğunu, bunun düşüncesince de istihsal ve istihlak alışkanlıklarını dönmek icap ettiğini belirtti.

Sabuncu, “Sanayi Devrimi sonrası müstehase yakıtların kullanımına ilişkin şekilde atmosfere salınan sera gazlarının artmasıyla ortaya çıkan global istinas ve hava değişikliğinin sebep bulunduğu mevzi felaketleri geleceğimizi zılgıt ediyor. Üretim ve istihlak alışkanlıklarımızı değiştirmezsek doğacak nesillere yaşanabilir ortak evren bırakamayacağız." ifadelerini kullandı.

İklim değişikliğinden en aşırı etkilenecek devletler ortada toprak meydan Türkiye’nin maruz arsıulusal mücadeleye ulama terazi hesabına amade bulunduğunu bildiren Sabuncu, Türkiye'nin, global bedel zincirlerine uyumunun geliştirilmesi ve arsıulusal yatırımlardan alacağı payın artırılması düşüncesince adımlar atıldığını aktardı.

Programda, OİB Denetim Kurulu Üyesi Ali Kemal Yazıcı ve UİB yetkilileri projeyle ilgilendiren banak yapmış oldu ve değerlendirmelerde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler