USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Osman Zeki Korkmaz: 'Hedefimiz seneye Süper Lig’de oynamak'

İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, hedeflerinin Spor Toto Süper Lig'e pekişmek bulunduğunu söyleyerek, "Hedefimiz önümüzdeki sene Süper Lig'de oynuyor olmak. Bu anne hedefimiz. Oyunu geliştirdiğimiz sürece bence o bizi adalet ettiğimiz yere götürecek niteleyerek d?

Osman Zeki Korkmaz: 'Hedefimiz seneye Süper Lig’de oynamak'
25-02-2022 15:33
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor'un Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. 1. Lig'in 27. haftasında oynayacakları Kocaelispor mücadelesini değerlendiren Korkmaz, "Bu vakit esasta ihtimal topluluk aşırı hâlâ şişman ümit ile sezona hazırlanmıştı. Puan tablosunda istedikleri yere gelemedikleri düşüncesince ortak çalıştırıcı değişikliği oldu. Antrenör değişikliğinden sonraları takımın esasta en ehemmiyetli değişikliklerinden ortak tanesi hâlâ heyecanlı oynamaya başladılar. Her çalıştırıcı değişikliğinde kategori psikolojisinde olumluya devir olur. Kocaelispor'da bunu biraz maçtır gözlüyoruz. Daha motive oynamaya başladılar. Bugün bizim de ortamında bulunduğumuz benek tablosu ve fikstür haysiyetiyle bizim düşüncesince de nazik maç. Kocaeli düşüncesince de önümüzdeki haftaları düşündüğünüz devir nazik karşılaşma oynayacağız. İlk nısıf orada oynadığımız maçta hâlâ aldatmaca şekilde faik taraftık.

Maçın sonlarında ihtimal skoru da yakalayacak aşırı ortak tomar durum bulduk ama skoru bulamadığımız düşüncesince Kocaeli'nin galibiyeti ile bitmişti. Yine esasta aldatmaca temposu erdemli ortak karşılaşma bekliyoruz. Değişen aldatmaca formasyonuna dirlik da ortak hamlemiz olacak. İzleyiciler düşüncesince aşırı dörtköşe ve erdemli ortak tartımlı ortak karşılaşma olacak. Maç öncesinde 1-2 oyuncumuzda ağrılar var. Tetkikler kararı muhtemelen olacak, kesin ortak bilinçlilik söyleyemiyorum. Göreve geldiğimizden buyana oynayan-oynamayan aktör veya nakıs niteleyerek ortak sözcük kullanmıyoruz. Bizim ortak aldatmaca sistemimiz var. Antrenmanda hacısı hocası aldatmaca sistemini öğreniyor. Sahaya ki çıkarsa çıksın bire ortak taktiksel uygulamayı herkesten bekliyoruz. Kimin oynayıp, oynamadığı üstüne düşündüğümüz ortak özellik değil" niteleyerek konuştu.

"Daha tempolu ve çabuk ortak aldatmaca oynuyoruz"

Takımın başına geçtikten sonraları yaşanmış bulunan değişim yapmak de özetleyen Osman Zeki Korkmaz, "İstanbulspor, Yalçın Koşukavak'tan bu yana hâlâ sonraları Fatih Tekke ile bitmeme fail esasta ortak aldatmaca anlayışı vardı. Son ihtimal 5-6 ayda aşırı umumi İstanbulspor mantalitesinden kopuş vardı işin aslı. Biz 3. karşılaşma haftasında göreve geldik. Grubun katı benimsemediği aldatmaca anlayışı vardı. Biz esasta kulübün zat dinamiklerine zat yaklaşımımızı ekledik. Daha tempolu ve çabuk ortak aldatmaca oynuyoruz. Bu vakte derece kol arkadaşlarımızla bu arada üstüne düşündüğümüz aldatmaca anlayışını ve hepsi parametreleriyle bu arada idman süreci, taktiksel, fiziksel, ruh bilimsel parametreler şekilde ayırdığımız devir hepsi tedris periyodunun elbette yaparız, elbette çabuk ortak halde kâr alabiliriz niteleyerek düşündüğümüz aldatmaca sistemini burada hızlıca oturttuk.

Kendi oyunumuz erdemli alevli oynanan ve hepsi beklenir olduğunca çabuk ortak halde rakip nısıf sahaya götüren, ferde kaybetmiş olduğu devir elden dirlik işletme uygulayan, arada sırada bakılmış olduğu devir riziko içeren ortak aldatmaca anlayışımız var. İlk 8-10 haftaları düşünürseniz galibiyetler aldık ama oyunun karşılığı sıfır mağlubiyetler de aldık. Bu oyunu olgunlaştırma aşamamızdı. Çünkü grubun riziko içeren aldatmaca anlayışına kimi aksaklıklar oldu. Bunu olgunlaştırdıktan sonraları akıbet haftaları düşünürseniz; az gol yiyen, aşırı çetin aşınmış bulunan ve galibiyete hâlâ DOĞRU yan olan, oyuna ritmi sağlayan yan oluyoruz. Bu açıdan neticeden değil de yolculuğun kendisinden sağlık alıyoruz. Varacağımız arazi ehemmiyetli değil ama yolculuğun kendisi aşırı keyifli" değerlendirmesinde bulundu.

Bu vakit gösterdiği performansla dikkatleri çekici Valon Ethemi'nin, civar kez Kuzey Makedonya Milli Takımı ekibine çağrıldığını hatırlatan değerli uran adam, "Bence grubun kabiliyetlerine ve dinamiğine akıllıca aldatmaca anlayışı rastgele ortak bireyi esasta hâlâ da parlattı" dedi.

"İbrahim, anadan doğma ileri uç oyuncusu iç güdüsüne ve kabiliyetlerine cemaat ortak oyuncu"

Spor Toto 1. Lig'de şu an attığı 14 golle kraliyet yarışında zirvede bulunan İbrahim Yılmaz düşüncesince ise Osman Zeki Korkmaz, "Türk futbolu düşüncesince geç eksik ortak yetenek. Bunu namına de söylüyoruz. Doğuştan ileri uç oyuncusu iç güdüsüne ve kabiliyetlerine cemaat ortak oyuncu. Her güre insanoğlu kabil o da ihtimal yanlışlar yapmış oldu ama rastgele insanoğlunun yapamayacağı ve cemaat olamayabileceği kabiliyetlere sahip. Bence İbrahim artık esbak hatalarına değil de gerçek kabiliyetlerine ve yapabileceklerine odaklanırsa gene de geç eksik değil kâmil ortak halde Türk futboluna hâlâ derinlemesine seneler misyon edebilecek yukarı düzem ortak ileri uç oyuncusu oyuncusu" ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz seneye Süper Lig'de oynamak"

Hedefleriyle ilişik de mütekellim 39 yaşındaki çalıştırıcı, "Hedefimiz seneye Süper Lig'de oynamak. Takımda oyuncularla bunu konuşuyoruz. Sonuca odaklanıp bence ürettiğimiz dobra oyundan, Türk futbolunun ortamında bulunmuş olduğu hali düşünürsek Süper Lig'deki ve ligimizdeki takımların aldatmaca anlayışı ortalamasını düşünürsek bence bu ortalamanın aşırı üstünde ortak aldatmaca anlayışımız var. Çok hâlâ sağlık sağlayan ihtimal yukarı düzem liglerdeki Avrupa'daki makro önerme liglerdeki takımların oynadığı benzeyen ortak oyunumuz var. Buna bitmeme etmemiz lazım. Tabiki de ego ve kol arkadaşlarım, futbolcuların amacı önümüzdeki sene Süper Lig'de oynuyor olmak. Bu anne hedefimiz. Oyunu geliştirdiğimiz sürece bence o bizi adalet ettiğimiz yere götürecek niteleyerek düşünüyorum" cümlelerine arazi verdi.

"Saha içi kodifikasyon kalitesi açısından bence Spor Toto 1. Lig, Süper Lig'den aşırı hâlâ iyi"

Türk futbolunda yalnızca uran erkeklerin değil, ekiplerin de aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Osman Zeki Korkmaz, "Bence futbolumuz adlar üstünde yönetilen ortak futbolken, şu anda takımlar ve yaklaşımlar üstüne yönetilen futbola akıllıcasına inkılap sağlıyor. Genç antrenörler, ekiplerinin önemini biliyorlar. Ekipteki rastgele ortak parametrenin önemini biliyorlar. Bu değişim yapmak başlatan adların başlangıcında gelen, Konyaspor'da değerli revan İlhan Palut var. Ligimizde güzeşte sene Recep Uçar başladı. Bu ligde etkin Turgay Altay var. İlker Püren öğretmen vardı. Pek aşırı dünkü uran eş ve uran kol var. Toplam nitelik yönetimi mantığıyla yaklaşan, ortak ayak hepsi takımındaki meydan içi ve meydan dışı parametreleri fikren kurumsal şekilde yakın takımlar var. Bunlar bence gelecek senelerde Türk futbolunu değiştirecek başkaları bunlar. Süper Lig'deki farkın nite bulunduğunu söyleyeyim.

Süper Lig'de hala kulüpler bu janr adlara yaklaşmakta, ha evleviyet verenler mevcut ama çokluk değil. TFF 1. Lig'de hâlâ ortak tomar kulüpler hâlâ ortak tomar korkusuz davranabiliyorlar ve bize talih verebiliyorlar. Bu adlar de bence eksiksiz süreçleri ortak çözümlemeli yaklaşımla çözümledikleri düşüncesince sahada hâlâ birinci sınıf organizasyonlar izleyebiliyoruz. Saha içi kodifikasyon kalitesi açısından bence 1. Lig, Süper Lig'den aşırı hâlâ iyi. Çünkü etkin takımlar doğrusu üretmeyen talip ekipler. İlhan Palut oldukça müspet işler yapıyor. Hatay'da Ömer Erdoğan var. Böyle aşırı güre antrenörler mevcut değişimler sağlayan. Erol öğretmen var. Antalyaspor'da Nuri Şahin var. 1. Lig'i izlerken, aşırı kesin duran ferde organizasyonları, yan organizasyonları var" açıklamasını yaptı.

"Bu sene VAR olsaydı açıkça ortak halde hâlâ ortak tomar puanımız olurdu"

VAR'ın (Video Hakem Sistemi) bu sene 1. Lig'de olmamasının menfaatlerini elbette etkilediğini sorulması üstüne Osman Zeki Korkmaz, "Menemen maçında müspet etkilendik. Onda da şikayetimizi de bildirdik. Ben orada eğlenmek istiyorum. Olumlu etkilendiğimiz karşılaşma 1 ise, aksi etkilendiklerimiz ihtimal 10. Orayı tek bahsetmek istemiyorum. Hızlı ve nakit para geçerli VAR uygulamasının futbola yardımı büyük. Bence anne sorunumuz o değil. Ana sorunumuz oyunu geliştirmek. Oyunu bariz ortak halde geliştirebiliyoruz. Oyundaki hastalıkların hâlâ çabuk ortak halde çözüme kavuşturulması düşüncesince federasyonun alacağı ortak tedbirdir. İyi olur. Bu sene VAR olsaydı açıkça ortak halde hâlâ ortak tomar puanımız olurdu" niteleyerek yanıt verdi.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler