USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

OSB’lerin küresel rekabet stratejileri masaya yatırıldı

Vodafone Business, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile başlatmış olduğu teşrikimesai çerçevesinde ‘OSB’lerde Küresel Rekabet Stratejileri’ eş beyin toplantısında yapıldı. Toplantıda, düzenleme endüstri bölgelerinin küresel rekabet stratejileri masaya yatır

OSB’lerin küresel rekabet stratejileri masaya yatırıldı
11-10-2021 18:08

Vodafone Business, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile başlatmış olduğu teşrikimesai çerçevesinde düzenli endüstri bölgelerinin topu topu gereksinimlerine kulak veriyor. İlki ‘OSB’lerde Dijital Dönüşüm Stratejileri’ başlığı altında meydana gelen toplantıların ikincisi ‘OSB’lerde Küresel Rekabet Stratejileri’ yerine düzenlendi.

Moderatörlüğünü Hakan Güldağ’ın icra ettiği kuma beyin toplantısına OSBÜK Başkan Yardımcısı Bekir Sütcü, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı hasret Kestioğlu ve OSBÜK temsilcilerinin yanı esna Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Ankara Sanayi Odası 1’inci Organize Sanayi Bölgesi, Denizli Organize Sanayi Bölgesi, Ergene 2’nci Organize Sanayi Bölgesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, İTOB Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nin temsilcileri katıldı.

OSB’lerde küresel rekabet stratejilerinin konuşulmuş olduğu kuma beyin toplantısında, düzenli endüstri bölgelerinin rüçhan sorunları ve hal önerileri, düzenli endüstri bölgelerinde sürdürülebilir endüstri düşüncesince gereksinimlerin neler olduğu, AB Yeşil Mutabakata ahenk düşüncesince nelerin yapılması gerektiği, sayısal dünyada sayısal OSB’ler düşüncesince gereksinimler ve hal önerileri ele alındı.

Ayrıca, OSB’lerdeki şirketlerin ihracatlarını çoğaltmak düşüncesince yapılması gerekenler, OSB’lerdeki şirketlerin Ar-Ge’de yolun neresinde oldukları ve yatırımlarının artarak çoğalması düşüncesince yapılması gerekenler, OSB’lerde amme ve endüstri iş birliğinin hâlâ çalışan bir duruma getirilmesi düşüncesince nelerin yapılması gerektiği, OSB’lerde ve OSB’lerdeki şirketlerin insanoğlu kaynakları bulunan gidiş ve gerekseme analizi ile OSB’lerin emlak dışı ve emlak ortamında markalaşma stratejilerinin ne olması gerektiği mevzuları tartışıldı.

SÜTCÜ: OSB’LERİMİZ TÜRKİYE’NİN SANAYİ ÜRETİMİNE LOKOMOTİFLİK YAPIYOR

OSBÜK Başkan Yardımcısı Bekir Sütcü, düzenli endüstri bölgelerinin Türkiye’nin düzenlenen sanayileşmesinde baş döndürücü ehemmiyetli roller üstlendiğinin altını çizerek, OSB’si sıfır kent kalmadığını, şu anda 81 kentte 352 düzenli endüstri bölgesi bulunduğunu vurguladı. OSBÜK yerine düzenli endüstri bölgelerinin küresel rekabet güçlerinin artarak çoğalması düşüncesince dijitalleşme, lojistik, mesleksel eğitim, enerji, yeşil inkılap kabil sağlam baş döndürücü başlıkta çalışan icraat yürüttüklerini özetleyen Sütcü, “Türkiye’nin ciharıyek indinde istihsal işleyen düzenli endüstri bölgelerimizle, bu bölgelerimizdeki 67 bin pres ile ülkemizin endüstri üretimine lokomotiflik ediyoruz. Şu anda elbette ki evren da dijitalleşmenin başı çekmiş olduğu şişman müşterek inkılap sürecinde. OSBÜK olarak, OSB’lerimizin bu inkılap sürecinde de Türk piyasasına lokomotiflik etmesi düşüncesince Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla ve başka hissedar kuruluşlarımızla teşrikimesai şeklinde çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz” şeklinde konuştu.

KESTİOĞLU: TOPLANTILARIN KOBİ’LERİN BÜYÜMESİNDE ÖNEMLİ BİR ROL OYNAYACAĞINA İNANIYORUZ

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı hasret Kestioğlu ise şu açıklamalarda bulundu: “Ülkemizin kalkınmasında ehemmiyetli role ehil düzenli endüstri bölgelerinin gereksinimleri ve sunulabilecek hal önerilerinin tartışıldığı Ortak Akıl Toplantılarını Vodafone Business yerine desteklemekten şişman büyüklük duyuyoruz. Organize endüstri bölgelerindeki şirketlerin ihracatlarını çoğaltması düşüncesince yapılması gerekenlerin tartışıldığı, onların emlak dışı ve emlak ortamında markalaşma stratejilerinin ne olması gerektiği kabil konuların masaya yatırılmış olduğu bu toplantıların, KOBİ’lerin büyümesinde ehemmiyetli müşterek gösteriş oynayacağına inancımız sonsuz. Artan rekabet ve dijitalleşme çağında, ekonominin lokomotifi bulunan düzenli endüstri bölgelerinde çalışkanlık yayınlayan firmaların, toy evren düzeninde yenilikçi teknolojileri iş yapış şekillerine uyarlaması şişman ehemmiyet bildirme ediyor. Üretilen mamüllerin kalitesinde kompetitif peyda etmek ve bunu tanıtlamak düşüncesince de sertifikalarla desteklenmesi gerekli. Rekabette müşteriyi tanımak, tanıdığınız alıcıya en akıllıcasına hizmeti götürebilmek ve uçtan kuyruk sokumu kemiği iyi müşterek birikim yaratabilmek ince ehemmiyet kazandı. Tabii topu topu bu saydıklarımın yenilikçi teknolojilerle beraberce beklenen bulunduğunun önemle altını çizmemiz gerekiyor. Dijitalleşme iş yapış yöntemlerini baştan şekillendirirken toy teknolojiler ve akımları en akıllıcasına halde uygulayıcı firmalar müşterek etap öne geçecek.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler