USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin, otomotiv sektörünü değerlendirdi

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin, ağustos ayında envestisman gayeli taşıt alımlarında azalma gördüklerini belirterek, "Biz bunları ölçümlüyoruz. Piyasadan da elbette art dönüşler alıyoruz, bunları harmanlayıp bu yorumları yapıyoruz." dedi.

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin, otomotiv sektörünü değerlendirdi
04-09-2022 18:04
Girne

Yeni Opel Astra’nın Türkiye’de satışa sunulmasına bağlı matbuat lansmanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi.

Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, Girne'de planlı toplantıda, matbuat çalışanlarının otomotiv pazarının gidişatına ve markanın hedeflerine müteveccih sorularını yanıtladı.

Opel’in dünkü Üst Yöneticisi (CEO) Florian Huettl’in markaya aşırı ehemmiyetli müşterek ulama vereceğine inandığını tamlayan Girgin, kendisinin 2023 yılının geçmiş çeyreğinde esasen Türkiye’yi görüşme etmeyi planladığını bildirdi.

Huettl'in sabık ayki ziyaretinin rutin müşterek görüşme olmadığına dikkati çekici Girgin, "Çok ehemmiyetli destek, görünüş aldık, ayrımlı hissettik. Türkiye’yi Almanya ve İngiltere’den sonradan 3. anne piyasa namına görüyorlar. CEO düzeyinde Türkiye Opel’in 3. anne pazarı terimini ego geçmiş kere duydum. 23 senedir Opel’de çalışıyorum ve geçmiş kere hakeza iddialı müşterek sesletim duydum." ifadelerini kullandı.

Son çeyrekte hazırlık sorunun de çözülmesiyle beraberce kestirim ettiklerinden az buçuk hâlâ müşterek tomar anahtar alabileceklerini dile getiren Girgin, "Bu en şişman artıdır, bundan hâlâ verilebilecek müşterek destek, konfor endüstrisi olamaz. Bizim esasen beri sıkıntımız bu konulardı. Bir de elbette bunu hoppadak nüsha namına da değerlendirmemek lazım, istediğimiz adette kabul etmek kadar, istediğimiz mikste ve istediğimiz sürede kabul etmek da önemli. Yani demin 750 binlik müşterek piyasa öngörüyoruz ve hep satışlarda 21 bine yaklaştık. Ağustos ayını da tahminî 1.800 adetle kapattık, esasen o genişliğinde aracımız vardı. Bayilerimizde ve anne firmada stokumuz kalmadı, o adım müşterek taleple dirlik karşıyayız. 750 binlik müşterek pazarda 45 binlik adanmış hedefimizi koruyoruz, az buçuk da üstünde çıkabiliriz. Şu anne genişliğinde 21 bin nüsha sattık, senenin art küsurat 4 kocaoğlan düşüncesince ise 24 binlik müşterek nüsha hâlâ bey gayemiz mevcut diyebiliriz." niteleyerek konuştu.

"Gelecek sene 63 binlik müşterek gayemiz mevcut ve 63 bin üstün dereceli olacak"

Girgin, dünkü CEO'nun Türkiye’ye dirlik müspet yaklaşımının anahtar bulunabilirliğine de müspet ağırlık yapacağını fakat bunun yanı esna Grandland ve dünkü Astra modellerinin de hedefleri gerçekleştirmede ehemmiyetli gösteriş oynayacağını söyledi.

İlk kere verim gamı birlik müşterek halde rekabette olacaklarını tamlayan Girgin, şunları aktardı:

"Bunun haliyle müşterek artısı olacak. Ne demiştim 45 binin 21 binini sattık, 24 bin nüsha kaldı. 24 binin yüzdelik 10’u doğrusu 2 bin 500’ü Astra’dan gelecek. Bir o kadarı ayrıca az buçuk hâlâ dahası da Grandland’den gelecek. Baktığınızda 2 modelimizin artısı bizlere 5 bin nüsha getiriyor. Geriye 19 bin nüsha kalıyor, o da şu anki performansımızın altında zaten. Opel markası hâlâ evvela 55 bin, 60 bin adetleri görmüş müşterek marka. Destek sürdüğü sürece bu adetlere ulaşmakta müşterek başağrısı gayrimümkün niteleyerek düşünüyorum.

Gelecek sene 63 binlik müşterek gayemiz mevcut ve 63 bin üstün dereceli olacak. Burada 50 bin binek, 13 bin ticari anahtar olacak halde 63 binin arkasındayız. Ürün gamımızı da tamamladık. 2023 senesinde C hatchbackte, ithal araçlarda müşterek numaralı bellik olacağız. Hedefimiz aşırı net."

"Yatırım gayeli anahtar meydan alıcı birlik sayı aşırı düştü"

Alpagut Girgin, ağustos ayında envestisman gayeli anahtar alımlarında müşterek düşme gördüklerini anlatım ederek, "Biz bunları ölçümlüyoruz, bayilerimizle oturup müşterek şeb ezanı yemeği yiyip 2-3 feedback alıp cereyan etmiyoruz. Çağrı merkezlerimiz noktayı geliyor 1.000’den müşterek tomar müşteriyi arıyor. Piyasadan da elbette art dönüşler alıyoruz, bunları harmanlayıp bu yorumları yapıyoruz. Ağustos kocaoğlan hakeza olmadı, envestisman gayeli anahtar meydan alıcı birlik sayı aşırı düştü, sıfıra yaklaştı diyebilirim. Ancak hâlâ belirgin rakamlar gelmedi." dedi.

Bunun dü ehemmiyetli sebebi bulunduğunu tamlayan Girgin, "Birincisi alıntı gücü bundan sonradan aşırı ceninisakıt müşterek seviyeye geldi. İkincisi ise ÖTV ile ait gündemde arazi meydan konuşmalar. 6 ay yahut 6 bin kilometre kuralının müşterek ferdî tüketiciye tesiri olmadı diyebiliriz. Bu proses hâlâ aşırı bit yönünü etkiliyor. Şu an anında anahtar satmaya etkin müşterek takım galerici ve 2. el işiyle uğraşan ihvan var. Tahminimiz bu süreçte iare namına ikinci el tutarları rahatlayacak fakat şayet bizim haricimizdeki şirketler anahtar getiremezse ikinci el tutarları hâlâ menfi etkilenecek. Bunun tesiri hoppadak bu olur. Ağustos ayında bizim hâlâ yorumlayamadığımız not şu oldu, saat etkisiyle mi piyasa hakeza oldu, müşterek şeylerin ayraç fişeği mi onu hâlâ yorumlayamadık. Onu eylülde değerlendirmek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"Kimse emniyet bulamıyor"

Alpagut Girgin, sorulan istifham üstünde kredilere erişme ve ÖTV güncellemesi konusunda, "Benim uygun kontaklarımdan da aldığım bilgiye mucibince kimesne emniyet bulamıyor. Şu an perişan de tekil müşteride de filoda da emniyet imkanları hoppadak kağıt üzerinde. Bu gidiş hoppadak otomotiv düşüncesince meri değil, konutta da herhangi müşterek yerde aşırı alımlı fiyatlar ve oranlar var. Bir emniyet aldım, filomu genişleteceğim kabilinden müşterek nesne ego duymadım ve bunun da değişeceğini zannetmiyorum. ÖTV ile ait de müşterek güncellemenin aşırı DOĞRU bulunduğunu düşünüyorum. Orta ve levent boylu vadede farklılık gayrimümkün söylemlerini de okuyorum fakat ego anca düşünmüyorum. Hem dilimlerin artırılmasında bununla ortak baremlerin yükseltilmesinde müşterek temas olacaktır." açıklamasında bulundu.

Araç bulunurluğu problemininin markadan markaya mucibince değiştiğini fakat Opel düşüncesince müşterek başağrısı kalmadığını dile getiren Girgin, bu aşamada CEO Huettl'in hususi desteğinin ehemmiyetli gösteriş oynadığını ve kesim geneli düşüncesince anahtar bulunurluğu problemininin 2023 yılının geçmiş çeyreğinde de sürmesini kestirim ettiklerini aktardı.

"Şu an galerilerin müşterek numara önceliği elindeki stoku 15 Eylül'e genişliğinde ikinci ele çevirmek"

İkinci el araba satılmasında "6 ay ve 6 bin km şartının etkilerini de değerlendiren Girgin, şunları kaydetti:

"6 ay 6 bin kilometre şartnamesinin kılıç makro müşterek tesirini görmedik. Başta elbette ki herhangi müşterek strüktürel değişiklikte bulunduğu kabilinden müşterek baş karışıklığı yarattı. Müşteri tipimiz az buçuk hâlâ süzgeç evet lakin bunu da gözlemlemeye bitmeme edeceğiz. Düzenleme sayesinde şu anda galeri alıcısı sıfırlandı buyurmak aşırı hata olabilmekte lakin aşırı azaldı. Ağustos kocaoğlan ile beraberce orayı müşterek durdurduk. Şu an galerilerin müşterek numara önceliği elindeki stoku 15 Eylül'e genişliğinde ikinci ele çevirmek. Daha filhakika nakde dönmek. O sebeple çelimsiz çağda namüsait müşterek bantla ikinci el fiyatlarının düşmesi beklenebilir ki geçmiş belirtilerini de gördük. Benim gördüğüm azami yüzdelik 5 olur. O da manken bazında piyasadaki bulunurlukla değişmiş olur fakat devamı olmaz. Bu uygulamayla şayet kifayetli bakir anahtar tedariki sağlanmazsa, bulunabilirlik zımnında ikinci el tutarları bilakis hâlâ da fevk gider. Yani uygulamanın faydası olacağına inanıyoruz. En azından müşterek eylem makbuz lakin aşırı orta-uzun vadede müşterek nesne değiştireceğini de zannetmiyorum."

Opel bayilerindeki anahtar bekleme sürelerine yer veren Girgin, "Şöyle söyleyeyim modelden modele değişir. Ticari araçlarda müddet az buçuk hâlâ arttı fakat şu an az buçuk hâlâ dengeliyoruz. Yeni Astra’da kılıç hâlâ eder açıklamadan 1.000’e DOĞRU kaporası ödenmiş stabil bağlantımız oluştu. 50 bin TL yöresinde belirlenen müşterek güvenmelik makbuz adanmış fiyatı açıklanmadan. Zaten Astra lansmanını az buçuk ötelememizin sebebi buydu. Talep ve istihsal dair arada ara olsun istemedik. Bir dü ay talebi karşılayamaz halde olmayalım niteleyerek hakeza müşterek izlem kurduk. Onu da arada söylemiş olayım, konuşmuştuk çünkü. Şu an bayilerimizde ve bizde istif olmadığını düşünürsek averaj 3-4 hafta minimal bekler. Bazı modellerde hâlâ da levent boylu kabil hata müşterek nesne beyan etmek istemem." açıklamasına bulundu.

Girgin, araçlara dünkü bindirim gelip gelmeyeceği yönündeki soruya ise, "Bu ay mahsus modellerimizde bindirim var. Ana sebebi de istihsal maliyeti, seviye değil. Şuradan anlayabiliyoruz bunu, listeyi önünüze koydunuz, bizim 10 kıta modelimiz var. 8’inde bindirim yok, ikisinde mevcut ise bunun en lojik sebebi istihsal maliyeti olabilir, ayrıksı müşterek nesne olamaz." biçiminde cevap verdi.

"Elektriklide Corsa ve Mokka ile başlıyoruz"

Son namına elektrikli araçlarla ait hedeflerini de paylaşan Alpagut Girgin, şunları kaydetti:

"Bu sene dördüncü çeyrekte Corsa ve Mokka ile başlıyoruz. Dediğim kabilinden stratejimiz de belli. Bence akıllıca izlem de bu. Adet hırsımız yok. Olsa satarız. Bayilerimizle anık olmaya çalışıyoruz. Son yıllarda bayilerimizi görüşme fail aşırı yakından tespitlerini bizimle paylaşan yakınlarımız, dostlarımız da burada. Halen gelişmemiş eksiğimiz var. Eğitimden dedike personele genişliğinde aşırı sıkı müşterek düzentileme bitmeme ediyor. Memnuniyetsizlik yaratmamak ve hâlâ erkenmiş dedirtmemek düşüncesince çalışıyoruz. Bir ahir elektrikli manken de Astra olacak ve 2023’te satışa sunacağız. Şu an düşüncesince projeksiyonumuzda 3 manken var. Ürüne mucibince ürünün gayrı özelliklerine çeşitlilik genişleyecektir lakin devir planı yapmadık henüz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler