USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Online'nın kolaylılığı; bir çalıştırıcının tecrübesiyle hibrit egzersiz

Fiziksel Performans Uzmanı Selçuk Değirmenci, fitness ve online sporla ilişik etkili açıklamalarda bulundu. Değirmenci, bitmeme edilmeyen üyeliklerin fitness piyasasının doğruyu bulunduğunu belirterek, bunu bir çıkar kapısı adına görenlerin de bulunduğunu söyledi. Sonuç alınama

Online'nın kolaylılığı; bir çalıştırıcının tecrübesiyle hibrit egzersiz
11-03-2022 13:39
Fiziksel Performans Uzmanı Selçuk Değirmenci, tagaddi alışkanlıklarının değişmesi, apiko besin ve fast food alanının genişlemesi, şube mensuplarının sayısının artmasıyla akıbet zamanlarda ivme eline geçiren fitness piyasasının pandemi sonrası giranbaha çağını yaşadığını aktararak, "Halihazırda evren elhak kentli nüfusun arttığı ve düzentileme yaşamının ofislere kaydığı bir çağa girmişti bu fark özlük süresince dimdik dirim düşüncesince bir problemken akıbet zamanlarda dünkü bir fenomen yaşamımıza girdi, 'pandemi'.

Bu baş döndürücü da kalabalık sıfır günce hayatımızı henüz da sınırladı. Ofiste çalışmanın handikaplarını çözememişken çabucak evde düzentileme niteliğine güzeşte milyonlarca insanoğlu ayrımlı sorunlar yaşamaya başladı. Verimliliğini tartışmamakla bu arada baş döndürücü konforlu bir düzentileme türü bulunduğunu söylemem lazım. Hatta az buçuk bir tomar konforlu, online aşındırmak servislerinin insanlara gevşeklik etme lüksü sunmasını da cezaevi önüne alırsak insanoğlu az henüz evlerinden çıkmadan bir avlu kuracak duruma geldi. Ofis yaşamı fitness sektörünü akıbet basamak canlandırmıştı demincek bu dünkü çevrim bu sektörün giranbaha dönemi oldu” halinde konuştu.

"1 milyarın üstünde insan, online fitness uygulamaları kullanmaya başladı”

Selçuk Değirmenci, online fitnessa yönelmenin çabucak bir tomar nedeni olduğuna nazarıitibar çekerek, “Genel esenlik problemleri, obezite, vakfe bozuklukları, bediiyat ve toplumsal medyada görünür olma hali piyasası büyütmeye bitmeme ediyor. Fitness piyasasının hayattaki büyüklüğü 100 bilyon Doların üzerinde. Türkiye de aceleci gelişen bir alışveriş ancak gene de Avrupa pazarının bir hayli gerisinde. Hem pandemi yasaklarının bununla birlikte değme şeyi evde fail şahısların sporu da evde etme tutkusu piyasası bambaşka bir yönde de hareketlendirdi. Online spor piyasaya akıbet dü yılda damgasını vurdu. Dünyada fitness uygulamaları pazarı kısaca 10 bilyon Dolarlık bir hacme ulaştı. 1 milyarın üstünde insanoğlu online fitness uygulamalarını kullanmaya başladı” ifadelerini kullandı.

"Sonuç alınamayan egzersiz ve üyelik akla yatkın değildir"

Spor salonlarında egzersizlerin güdeleme eksikliğinden çevre sıhhatsiz bırakıldığına yer veren Değirmenci, şu cümlelere arazi verdi:

"Bir salona değişik spor fail şahısların yaşamış bulunduğu hastalıkların ayrımlı biçimlerinin online sporda da görmeye başladık. Fitness ve esasen etraflı sporlar, motivasyon, irade, devamlılık ve düzen bağı ister. Maalesef maddesel kaygıları önde olanlar bu bu sektörün güvenilirliğini sarsıyor. Fiziki kapasitesinin baş döndürücü aşkın üstünde üyeye cemaat bir salonun üyesi baş döndürücü bir bitmeme edeni az niteleyerek erişmek gerekir. Ve sık sık mahsus bir durumdur bu; 'Bir yıllık üyeliğim mevcut bir gitmiyorum, gidemedim'. Aslında hepsi gitse elhak fiziksel kendisine bu beklenen kaçınan o işletmelerin malikleri de bunu oldukça güzel biliyor.

Yeterince dayanaklık etmek almayan, motive edilmeyen insanların bir salonda ne yapacaklarını körlemeden bir arkadaşımın tabiriyle hamster aşama adım atması en bir tomar 2-3 hafta devam ediyor sonradan ödenmiş bir üyelik bedeli ve elbette ki yeteneksiz bir kâr oluyor. Sonuç alınamayan egzersiz ve üyelik akla yatkın değildir. Fitness'ta tecrübesi sıfır birinin aletleri ve hareketleri tanıması bir müddet konusudur daha sonra gerekseme bulunan düzentileme şeklinin bulunması icap eder ki bunu bir bilirkişi olmaksızın bulması baş döndürücü zordur."

"Spor egzersizleri hibrite akla yatkın yöneliyor"

Spor çalışmalarının hibrite akla yatkın gittiğini aktaran Selçuk Değirmenci, “İnsanlar güzel kalibrasyon ile evvel ihtiyaçlarının belirlemeli, sağlığı önceleyen estetiğin henüz daha sonra kendinden geleceği bir izlence bulmalı. Online sporda sığa problemi namevcut bir pratikte örgen sayısının önemi namevcut bir binlerce ayrımlı kişiye benzeşim programlar ne basamak akla yatkın kâr verebilir? Bir uygulamaya insanoğlu ne genişliğinde disiplinle kılgı eder? Öncelikler ve ölçümler ne genişliğinde dimdik olabilir? Bence burada yapılacak obje hibrit bir model: onlinenın ulaşılabilirliği ve bir uzmanın desteği birleşmeli.

Evde egzersiz gerçekleştirmek isteyenler, kilogram özgülemek arzu edenler ve ferdî bir çalıştırıcı katkısı arzu edenler düşüncesince tığ bunu Head Coach Sport'ta yaşama geçirdik. 45 günce bir programla evde yahut bulunulan rastgele bir yerde ayrıca rastgele bir ferdî çalıştırıcı alınmayan egzersiz merkezinde bu izlence uygulanabiliyor. Yaş, cinsiyet, epope kilo, yağ-kas payı Par-Q testi verileri ile şahıslara hususi programlar yapılır esas kişilerce tagaddi ve egzersiz planları izlem ediliyor. Çalışma yaşamın bulunduğu aşama spor ve egzersizlerimizin de adım adım hibrite akla yatkın evrilmesini mübrem kendisine görüyorum” niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler