USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Önder Karaveli: Vazgeçmeyen bir Beşiktaş var

Spor Toto Süper Lig’in 18'inci haftasında Beşiktaş'ın öz dalında Göztepe'yi 2-1 aşınmış etmiş olduğu yarışmanın arkası sıra Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli, planlı matbuat toplantısında konuştu.

Önder Karaveli: Vazgeçmeyen bir Beşiktaş var
24-12-2021 02:29

Önder Karaveli, Göztepe'yi kutlama ederek laflarına başlarken, "İyi ve sansasyonel oynadılar. Çok kaba ve saldırgan bir ön meydan baskısı yaptılar. Bölüm departman dinlendiler fakat oyunun genelinde akıllıcasına ve elleme bir edisyon yaptılar. Başlangıçtaki edisyon bizlere sorumluluk yaptırdı. Toparlayamadık ve oyuna gol yiyerek başladık. Benimle bu arada çıkılan 3 maçtır oyunlara gol yiyerek başlıyoruz. Çok uyanıklık yazar hazırlandığımız bir husus fakat bana hakeza kader oluyor. Bu da işi zorlaştırıyor. Fakat vazgeçmeyen bir Beşiktaş var. Bu da sevindirici. Rakibin baskısı bitmeme edince hepsi öne nakil dair dava yaşadık. Stoperler ve beklerle hepsi öne geçireceğimizi düşünüyorduk. İstediğimiz meydan koşuları olmayınca aldatmaca kurmakta zorlandık. Rakibin aracısız attığı toplarda ve bizim attığımız gereksiz toplarda Pjanic az buçuk merkezde gereksiz kaldı. Devrenin sonuna akıllıcasına bir biçimlenme değişikliği yaparak Josef’i buraya yaklaştırdık. Maçın ikinci yarısında bunu az buçuk şimdi kemiksiz bir duruma getirmeye çalıştık. Hedeflediğimiz şeylerden birisi, rakibin ön meydan baskısı esnasında ön alandaki boşluğa ilkin Oğuzhan’ı sokup, rakibin 3’e 3’ünü, 4’e 3 bir duruma getirmeye çalıştık. Ama bunu doğrudan elden tek yapamadık. Fakat Oğuzhan’ın evvel goldeki pasını da konaklamak istemiyorum, harikaydı. İkinci yarıda oyunun bizlere geçtiğini düşünüyorum. Orta sahadaki ayrım hali elleme bir duruma getirmiştir niteleyerek düşünüyorum. Boş toplara ehil olup, akıllıcasına oyuncuya geçirdiğimizde şimdi çalışan olduk. Bir gol şimdi bulduk Ghezzal’la. Onun imza gollerinden birisiydi. Josef’in buradaki koşusu baş döndürücü önemliydi. Harika bir gol oldu. Golden sonraları gine oyunun akışı ve üstünlüğü bizde gibiydi. Rakibin de zorlaması tek bitmedi, tükenmedi. İyi bir fiziki durumdalar. Oynadıkları aldatmaca ile bulundukları sıralamanın akıllıcasına olmadığını düşünüyorum. Daha elleme bölgeleri adalet fail bir ekipman Göztepe. 15 ahit denli oyunu kalık oynadık. 4-4-1 halinde yerleştik bu dönemde. Biraz şimdi tetik ve apiko olmamız gerekiyordu. Ersin’in kurtardığı toplar var. Bu pozisyonları vermeseydik harikaydı” niteleyerek konuştu.

"GÖZYAŞLARIMA ENGEL OLAMADIM"

Maçın arkası sıra yağız beyazlı taraftarların kendisini tribüne çağırması kararında duygulandığı anları özetleyen Karaveli, şunları söyledi: "Zor anlardı benim için. Ben oyuncularımı ölçümlemek düşüncesince orada kalmıştım aslında. Onlara refakat geçirmek istiyordum. Sonra çalıştırıcı arkadaşlarımdan bir tanesi gelip söyledi. Beni çağırdıklarını duymadım, anlayamadım. Bu ezgi tarifi baş döndürücü bedava bir görüngü değil. En sevdiğiniz statta, en sevdiğiniz insanoğlu orada ve sizi çağırıp sevgilerini gösteriyorlar. Onlarla iktisap geçirmek eksiksiz bir şey. Herhalde baş döndürücü gizleyemedim. Birkaç yaş geldi, çelimli durmaya çalıştım fakat beceremedim. Taraftarlara, bana bunu hissettirdikleri düşüncesince baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Ama burada gerçek bulunan Beşiktaş’tır. Desteğin en büyüğünü Beşiktaş’a ifşa geçirmek gerekiyor."

"EN doğruca VE EN İYİ ŞEKİLDE GÖREVİMİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM"

Başkan Ahmet Nur Çebi’nin kendisiyle yola sürdürmek istemesini açıklamasıyla ait mevrut istifham dair Önder Karaveli, “Başkanımıza bu dobra lafları düşüncesince teşekkürname ederim. Ben 3 maçtır, onlarla konuştuğumuzda, onların bana ettiğinden ego şimdi bir tomar teşekkürname ediyorum. Bana güvendiler ve bu rolü verdiler. Ne denli tedarikli olduğumu bilmiyordum fakat bitik da gitmedi. 22 senedir çalıştırıcılık yapıyorum fakat evvel kez bu seviyedeyim. Bunu da özlük başıma oluşturmuyorum. U19 takımındaki kol dostlarım benimle. Başta Serdar Topraktepe’den baş döndürücü dayanak alıyorum. Ama yardımların en büyüğünü oyunculardan alıyorum. Bulunduğumuz ortamda rastgele biri benden baş döndürücü şimdi tecrübeli. Hatta bu arada götürüyoruz ve onların fikirlerini de alıyorum. Sahanın süresince bulunan onlar, neleri akıllıcasına neleri kusur bulduklarını da soruyorum. Hatalı olduğumuz vakitler da var. Bugün oynanan aldatmaca eksiksiz bir aldatmaca değil. Bugün maçı kazandık fakat oyunu kazandığımızı düşünmüyorum. Başkanımızın lafları düşüncesince baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Başkanımız ve dümen kurulumuz Beşiktaş düşüncesince en akıllıcasına yapılanmayı yapacaktır. Ben de bunun ne parçası olursam, en akıllıcasına şekilde, en elleme halde görevimi hazırlamaya çalışacağım. Benim düşüncesince değerli bulunan bu. Ben güzeşte yıl Azerbaycan’da çalıştırıcı yerine çalışıyordum. Oradaki görevim bitince Mehmet Ekşi hocamız beni çağırma etti ve acemi sezonda Beşiktaş’ta olacağım niteleyerek gır verdim kendisine. Bu lafı verdiğimde 5-6 ay vardı acemi sezona. Arada ayrıksı talepler bulunmasına rağmen hocama verdiğim lafı tutarga buraya geldim. Beşiktaş’ta çalışmaya başladım fakat bana Beşiktaş U19 takımının sorumlusu pozisyonunu verici de Sergen hocamızdır. Kendisine baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Burada oluşturduğumuz durum, oyuncuların verdiği yanıtlar ve oynadığımız maçlardaki durum, ihtimal de bana bu rolü getirdi. Şu anda gidişattan memnunum. Maçtan 1 devir sonrasını doğaç yaşıyorum” cevabını verdi.

"BAZI DOKUNUŞLARIMIZ OLDU EKİBİMLE BERABER"

Oyuncuların performanslarının akıbet haftalarda artmasıyla ait Karaveli şöyleki konuştu: "Bu mevzuda katkımız olmuştur fakat oyuncular bence az buçuk da skorların etkisiyle motivasyonlarını yükseltmiştir. Tamamını bizlere düğümlemek akıllıcasına olmaz. Geçen yılın böke takımını konuşuyoruz sonuçta. Bizim kimi dokunuşlarımız evet ekibimle beraber. Kayserispor maçında Batshuayi’ye geçmişteki attığı golleri izlettirip meyve almıştık. Fenerbahçe maçı öncesinde bire bir uygulamayı Larin ve Ghezzal’a da uygulamıştım. Biraz geç evet fakat bu pik emsal geldi. İkisi de baş döndürücü dobra goller attı ve zamanlaması da baş döndürücü iyiydi. Birçok mevzuda vaktimizi bu arada geçiriyoruz. Oyun kalitelerini bir kenara koyuyorum, insanca kaliteleri de baş döndürücü erdemli bir ekiple çalışıyoruz. Profesyonellerin sayesinde açılan müstevi baş döndürücü elleme gidiyor. Sahaya yansıması da elleme gidiyor."

"SADECE BEŞİKTAŞ DEĞİL, HER TAKIM BU YARIŞIN İÇİNDEDİR"

Şampiyonluk yarışıyla ait mütekellim Karaveli, “Matematiksel yerine bu ezgi bitmeme ettikçe, yalnızca Beşiktaş değil rastgele ekipman bu yarışın içindedir. Bu arada bir akıbet hafta biter, güzeşte seneki gibi. Bazen bir iki hafta öncesinde bitebilir. Biz de şansımız riyazi yerine bitmeme etmiş olduğu sürece şansımızı zorlayacağız. Bunun haricinde akıllıcasına aldatmaca oynayan, akıllıcasına teşekkül düşüncesince de çalışacağız. Bu iyiye ezgi esnasında kulübün ne parçası yerine görevlendirilirsem, o görevde olacağım. Benim bir ayağım da Beşiktaş Akademisi’nin süresince olacak. Pozisyonum ne olursa olsun, bir ayağım orada olacak. Bu ülkenin gençlerine inanmaya bitmeme edeceğim. Onların elleme oyuncular ve elleme insanoğlu olmaları düşüncesince elimden mevrut çabayı göstereceğim" niteleyerek laflarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler